Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Karta micro SD do Canona

wkwast
04-09-2012, 00:39
Witam. Czy karta micro SD z adapterem nadawać się będzie do Caonoa EOS 600D? Pytam się, gdyż zakupiłem Tableta a do niego są tylko karty microSD,a chciałbym móc pokazywac modelkom zdjęcia po sesji na tablecie. Czy w takim razie micro sd + adapter nadaje się do luster?

wkwast
04-09-2012, 01:59
Lub jakiś kabel do ZTE light Tab i canona 600D?

Pichu
04-09-2012, 02:11
Ja używam szybkiej A-DATA class 10 w moim 500d i różnicy między sandiskiem SD nie widzę. Jeżeli jest odpowiednio szybka to jak najbardziej się nadaje. Wolniejsze karty też da się używać ale komfortem użytkowania nie grzeszą.

pawelo1
04-09-2012, 02:33
Witam. Czy karta micro SD z adapterem nadawać się będzie do Caonoa EOS 600D? Pytam się, gdyż zakupiłem Tableta a do niego są tylko karty microSD,a chciałbym móc pokazywac modelkom zdjęcia po sesji na tablecie. Czy w takim razie micro sd + adapter nadaje się do luster?

oczywiście że karta microSD wraz adapterem będze się nadawać. Adapter poprostu zamienia karte microSD na typową karte SD w twoim przypadku. Istnieje też adapter, który zamienia karte SD na CF. Taka mądra rzecz, a jaka przydatna:). Masz 2 in 1, a parametry karty te same. Pozdro

Bolek02
05-09-2012, 11:26
Z tym adapterem SD-CF to bym nie przesadzał. Jak narazie te które są w sprzedaży potrafią jedynie z szybkiej karty SD zrobić wolną CF a to IMHO nie ma sensu :)
Jesli chodzi o same mikroSD z adapterem to polecam SanDisk-a Mobile w rozsądnej cenie. Dostępne pojemności 8, 16 i 32Gb na przykład tutaj : ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław - Laptop, Pamięci, Notebook, Komputery, Drukarki, GPS, laptopy, monitory, Aparaty Cyfrowe, notebooki, Głośniki, karty graficzne, procesory, Monitory LCD, Odtwarzacze MP3, twarde dyski, płyty (http://www.proline.pl).

pawelo1
05-09-2012, 12:43
tak Bolek02 wiem czytałem troche na ten temat. Gra nie warta świeczki. Ja ogólnie tak napisałem żeby też wiedział, że takie coś istnieje:). Odpisałem Ci w wątku czytniki. Pozdro