PDA

Zobacz pełną wersję : Foxnet nie polecam, iny tani hosting szukam

woyd
06-02-2006, 20:37
Czołem

Szukam taniego & dobrego hostingu na pod galerię www. Wymaganie:
- MySQL
- min. 500 MB

Cena max 150 PLN brutto

Mam obecnie wykupiony hosting na Foxnet.pl, ale to kaszanka jedna wielka. Co jakiś czas coś przenoszą i przestaje działać. Czasami o tym informują, a czasami dopiero, jak się wyśle skargę. Co dziwne - w żadnym miejscu na stronie www.foxnet.pl (http://www.foxnet.pl) nie ma numeru telefonu do tej firmy. Dają wielkie przestrzenie (teraz ponad 1 GB), ale co z tego, skoro korzystanie z nich nie zawsze jest możliwe... Mam ich już dosyć !

Szperając po forum trafiłem na firmę www.az.pl - czy ktoś ma tam może wykupionyb hostinh albo coś o tej firmie słyszał ??

Z góry dzięki za info
Woyd

bajbus13
06-02-2006, 21:15
Zobacz na www.ovh.pl Teraz maja promocje :D ,ze rejestrujac domene .info masz 1GB za free ("....Zarejestruj dowolną domenę .info i korzystaj z darmowego hostingu 1000GP. Teraz możesz przetestować nasze usługi przez 12 miesięcy.........") Troche manager ma za wiele nalecialosci francuskich, ale ujdzie.....:;-)

woyd
06-02-2006, 21:19
bajbus13 - korzystasz z hostingu u nich ??
Jak z "Exif extension" ?? daje rade ??

Zależy mi tez na aliasach mailowych z przekierowaniami na inne adresy - mam to na prv.pl. ale wolałbym w jakiejś własnej domenie.

Edit: jest jedno małe "ale":

Maksymalna liczba równoczesnych połączeń do bazy 3

Czyli jeśli 4 osoby na raz zajrzą na stronę (mam galerię PHP&MySQL) to jednej z nich się ona nie wyświetli ?? Głupie to trochę...

nastier
06-02-2006, 21:35
ja mam z www.netlook.pl
- cpanel po naszemu, a w nim wszystko czego do webmasterowania potrzeba
- dluzej niz 2 godziny na odpowiedz na mejla nie czekalem (w jakies wazne swieto wtedy pisalem:))
- dziala bez zarzutu
- ceny nieglupie ;)

mganko
06-02-2006, 21:46
ja mam konto na masternet.pl i niemam powodów do narzekań

jacam
06-02-2006, 22:18
Ja też polecam netlook.pl, używam od 2 lat i jestem zadowolony.
cpanel, i phpAdmin to świetna sprawa, z poziomu przeglądarki można dużo zdziałać.

Błajo
07-02-2006, 09:20
www.superhost.pl ... czasem sa awarie, ale tanio i dobre warunki... ogolnie jest si :)

Kolega poleca mi www.webd.pl

ripek
07-02-2006, 09:24
Ogólnie bez nipu regonu i stacjonarnego telefonu do firmy hostingowej nie ma sie co szarpać.

Ja korzystam z alpha.pl - dosyc drogo ale bardzo dobrze :)

adamek
07-02-2006, 09:54
A ja z hards.pl --> też jest cpanel, dostęp do ftp i masa różnych extensions.

bajbus13
07-02-2006, 11:09
bajbus13 - korzystasz z hostingu u nich ??
Jak z "Exif extension" ?? daje rade ??

Czyli jeśli 4 osoby na raz zajrzą na stronę (mam galerię PHP&MySQL) to jednej z nich się ona nie wyświetli ?? Głupie to trochę...

Nie ma problemu z Exif-em. Co do baz - to prawda, ze kiepskawo.... :(
Co do funkcjonalnosci - to masz wszystko co potrzeba: pelne konta w domenie z wlasnym serwerem pocztowym (pop3 i smtp), przekierowania, autoodpowiedz i Catch-all. Skoro to jest Free - to czemu by nie potestowac przez rok ?
Ja testowo mam na MG2 v0.5.1 . Jak dalej bedzie - zobacze :wink:
Dobrego wyboru

Routlaw
07-02-2006, 11:36
polecam www.kei.pl sam mam u nich domene

dentharg
07-02-2006, 12:30
netlook.pl to dodatkowo ogromne limity w liczbie zaparkowanych domen. Mam domene kupiona w az.pl, mam domene w .eu.org i juz nie dalbym rady jej zaparkowac..

aa.. hosted.pl - zdecydowanie odradzam; wlasnie sie stamtad wynosze.

Jurek Plieth
07-02-2006, 12:35
Czołem

Szukam taniego & dobrego hostingu na pod galerię www. Wymaganie:...
A czemu nikt nie poleci naszego kolegi Lec'a u którego na serwerze stoi nasze forum?
Żeby nie było, że nie wiem co piszę, to właśnie powędrowałem tam ze swoją witrynką tydzień temu.
Lec jest debeściak :-D

Jac
07-02-2006, 12:37
Chyba nieporwanie politycznie bylo by hostowac sie gdzies dalej :-) Tylko Lec... ja mam u kumpla na 10mbit wiec to zaden hosting ;-)

dentharg
07-02-2006, 12:44
btw. czy az.pl uzywa cPanela?

Jurek Plieth
07-02-2006, 12:45
Chyba nieporwanie politycznie bylo by hostowac sie gdzies dalej :-) Tylko Lec...
A ja tam wolę popierać rodzinę :wink:

nastier
07-02-2006, 12:50
netlook.pl to dodatkowo ogromne limity w liczbie zaparkowanych domen. Mam domene kupiona w az.pl, mam domene w .eu.org i juz nie dalbym rady jej zaparkowac..

wprowadzasz w blad, bo zapmnailes dodac,ze liczba zaparkowanych domen zalezy od posiadanego konta :roll: przy najwiekszym pakiecie mozesz zaparkowac 6 domen
poza tym
1. domeny kupione u nich nie maja ograniczen
2. mozesz powiekszyc limit zaparkowanych domen kupionych gdzie indziej za 10 zl kazda. przy tak korzystnych cenach serverow jest to IMHO oplacalne.

a napisane jest to tu: http://netlook.pl/serwery.htm

dentharg
07-02-2006, 13:01
No fakt.

Tak porownujac az.pl i netlook.pl to ceny wydaja sie dosyc podobne. Az.pl nie ma ograniczen w parkowaniu domen i w obu nie widze ograniczen polaczen do mysql. Poza tym wydaje mi sie, ze az.pl ma nieco szybszy transfer. Tylko wlasnie nie wiem, czy az.pl uzywa cpanela - bo do ich panela nie moge sie dostac (port zablokowany na proxy firmowym).

dentharg
07-02-2006, 18:39
Ok. Prawie sie zdecydowalem. Po glebszym ogladaniu opinii wyszly mi na wierzch takie hostingi:
www.e9.pl (spoko pakiety; serwery w niemczech; gowniany panel do sterowania),
www.netlook.pl (malo miejsca na baze danych - trzeba dokupowac)
www.easyisp.pl (spoko pakiety, ale akurat padlo :) )

no i ciezko sie zdecydowac.. tez szukam pod galerie i nie wiem np. ile zzera bazy danych gallery 2, czy miniaturki trzyma w bazie, czy w plikach..

nastier
07-02-2006, 21:06
czlowieku... to co Ty chcesz tam trzymac, skoro baza 50 mb Ci nie wystarczy? :shock:

kolega przy galerii z setkami zdjec i tysiacy komentarzy uzywal 17 mb bazy, na skrypcie 4images.

dane trzymane sa w plikach, nie w bazie, chyba ze jakis kosmicznych skryptow uzywasz.

woyd
07-02-2006, 21:45
to dajcie jakieś namiary na kolegę Leca..

czlowieku... to co Ty chcesz tam trzymac, skoro baza 50 mb Ci nie wystarczy? :shock:

kolega przy galerii z setkami zdjec i tysiacy komentarzy uzywal 17 mb bazy, na skrypcie 4images.

dane trzymane sa w plikach, nie w bazie, chyba ze jakis kosmicznych skryptow uzywasz.

Nastier do kogo piszesz ?? Mi chodziło o dziwne ograniczenie, że maxymalna liczba jednoczesnych połączeń do bazy danych wynosi 3 (albo 4).

Jurek Plieth
07-02-2006, 21:52
to dajcie jakieś namiary na kolegę Leca..
=>Szukaj =>Zaawansowane wyszukiwanie =>Nazwa użytkownika, i dalej jak z płatka ;-)

woyd
07-02-2006, 22:05
no tak.. Google twoim przyjacielem. Eh .. :D

Jurek Plieth
07-02-2006, 22:08
no tak.. Google twoim przyjacielem. Eh .. :D
Woyd, to nie Google, to nasze forum :grin:

woyd
07-02-2006, 22:10
Jurek - ok, uogólniłem trochę. Chodzi mi o samą ideę: "poszukaj zanim zapytasz" :D

Jurek Plieth
07-02-2006, 22:14
Jurek - ok, uogólniłem trochę. Chodzi mi o samą ideę: "poszukaj zanim zapytasz" :D
A ja Cię przepraszam, że odsyłam Cię do tej funkcji znając adres email Leca, ale nie mam pewności, czy zezwoliłby mi na jego rozpowszechnianie.
Po prostu wyślij do niego PM.

woyd
07-02-2006, 22:23
Rozumiem.
A ja wytłumaczę się jeszcze trochę - po prostu myślałem, że kolega Lec prowadzi hosting w stylu omawianych powyżej (tzn. ma stronkę typu www.lec-hosting.pl) i spodziewałem się jej adresu. Ale dzięki za wyjaśnienie.

Jurek Plieth
07-02-2006, 22:26
Rozumiem.
A ja wytłumaczę się jeszcze trochę - po prostu myślałem, że kolega Lec prowadzi hosting w stylu omawianych powyżej (tzn. ma stronkę typu www.lec-hosting.pl) i spodziewałem się jej adresu. Ale dzięki za wyjaśnienie.
Ma: http://forum.emiasto.com.pl/

nastier
07-02-2006, 22:56
Nastier do kogo piszesz ?? Mi chodziło o dziwne ograniczenie, że maxymalna liczba jednoczesnych połączeń do bazy danych wynosi 3 (albo 4).

do dentharg'a... post nr 19

joshua
08-02-2006, 01:03
az.pl ma DirectAdmin do zarządzania, (demo: https://v60x.az.pl:2223/CMD_SHOW_DOMAIN?domain=demo.com), trochę automatów do instalacji for, galerii, cms-ów, automat do backupu. DataCenter u Niemców. Na uwagi reagują. Chodzi nieźle. Home.pl może to to nie jest, ale da się żyć :) (mam u nich konto)

rysiaczek
08-02-2006, 01:28
co do az'ta to dwie uwagi
- data center może i mają w niemczech, ale większość domen siedzi w polsce.
- chodzi dobrze, dopóki na fizycznym serwie, na którym jest nasza domena nie przybedzie innych domen. Wtedy serwy nie wydalają i sie kisi maksymalnie. Przynajmniej tak bylo do niedawna, jednak wystarczylo, zeby im podziekowac.

dentharg
08-02-2006, 09:58

Nie musisz od razu tak ofensywnie..
Chce uzywac Gallery 2. Mialem Gallery 1 i tam *wszystko* bylo w plikach. W Gallery 2 jest juz potrzebna baza. Widzialem skrypty, ktore miniaturki trzymaja w blobach w bazie i to szybko puchnie wtedy. Stad moje pytania.
Zapisalem sie na forum Gallery2 i dostalem odpowiedz, ze tylko metadane sa trzymane w bazie i 50 MB MySQLa na 5 galerii po 200 zdjec "is more than enough".

Zdaje sie, ze przycupne na easyisp.pl. Za pakiet easyWeb niecala 100 (1GB pojemnosci na wszystko, 5GB transferu/miesiac). Na webhostingtalk.pl zbiera nawet niezgorsze opinie. O e9.pl czytalem ze mieli *POWAZNA* (tak napisane) awarie kilka miesiecy temu i utracili sporo klientow. Poza tym uzywaja panelu Contixx, ktory mi sie po prostu nie podoba.
Netlook.pl wyglada najlepiej z tego wszystkiego pod wzgledem jakosci, ale 350 MB na maile/www dla calej rodziny wyglada malo (w pakiecie do 100pln/rok)...

No to tyle ode mnie (na razie :) )

fICHU
15-02-2006, 23:02
dzisiaj zachodze na nazwa.pl i widze ze maja promocje.
5GB placu z podzialem wedle uznania i 300GB ruchu
moze to dla kogos jest oferta...
w sumie mam u nich serwer
jakby ktos zakladal moze uwzglednic jako polecajacego...

pozdrawiam

woyd
17-02-2006, 18:54
no i stało się to, czego się chyba nie spodziewałem..

Strona głowna Foxnet wygląda dziś tak:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img106.imageshack.us/img106/9493/foxnet5vd.jpg)

a po mojej pół roku dopieszczanej galerii i blogu nie został żaden ślad..... wrrrrrrr

dentharg
17-02-2006, 19:00
Od razu widac co za firma, skoro pisza 'profezjonalizm'..
mi na easyisp.pl jest znosnie, choc czasami tez zdarzaja sie momenty, ze transfer rzednie i trzeba ponawiac..

solti
18-02-2006, 14:48
Proponuję przeczytać to: http://forum.ovh.pl/showpost.php?p=7979&postcount=66

Ja się zdecydowałem. Stronaka na razie w budowie:-D

ukasbadu
18-02-2006, 15:48
A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.

rysiaczek
18-02-2006, 23:35
A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.
Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.

ukasbadu
19-02-2006, 21:13
Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.

Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.

rysiaczek
20-02-2006, 00:42
Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.

Zrób ręcznie. Wyeksportuj do pliku, otwórz w ulubionym edytorze, zapisz w docelowym kodowaniu i dopiero importuj. Musi zadziałać.

perqsista
20-02-2006, 10:02
-jaka jest wersja serwera MySQL na starym i na nowym serwerze?
-czy ogonki w pliku z eksportem ze starego serwera sql są zakodowane w utf8?
Jeżeli tak to w pliku z eksportem .sql dodaj na samym początku:

SET character_set_client=utf8
SET character_set_results=utf8
SET character_set_connection=utf8

w linijce w której masz CREATE DATABASE dopisz deklarację kodowania:

CREATE DATABASE /*!32312 IF NOT EXISTS*/ `nazwabazy` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;

w skrypcie PHP, w którym wyciągasz z bazy dane dopisz:

mysql_query("SET character_set_client=utf8");
mysql_query("SET character_set_results=utf8");
mysql_query("SET character_set_connection=utf8");

te linijki wklej zaraz zaraz za mysql_connect

Jezeli nie potrzebujesz poprawnego sortowania polskich krzaków a interesuje Cię tylko uch poprawne wyświetlanie to możesz sobie odpuścić wszystkie powyższe kroki-upewnij się tylko przed importem danych,że krzaczki w pliku .sql są rzeczywiście kodowane utf8 a kodowanie bazy i tabel zadeklaruj na latin1.

trampek9
20-02-2006, 13:06
FOXNET miałem tam stronkę jakiś miesiąc w tym czasie nie działa 2 tygodnie potem znów zaliczyła zwis. Radzę jak najszybciej zmienić i nie dać sie im nabrać !!!
pozdrawiam