Zobacz pełną wersję : Szczecin - Plener w Szczecinie
Witam,
Jest tu kilka osob ze Szczecina.
Moze jest tez ktos kto znajduje czasem chwile na wyjscie w plener i trzasniecie kilku zdjec ?
A moze jest juz na tym forum jakas grupa z mojego miasta ?
Miejsce za kazdym razem do uzgodnienia,
Fajnie byloby dowiedziec sie czegos od innych,
pogadac o tym i owym.
Jesli sa zainteresowani to niech sie ujawnia ;)
Pozdrawiam,
Parteq
Czołem - na mnie możesz liczyć!! Pozdrawiam
Artur
ps. Może zabierzemy kilku nikonowców? :-)
Czołem - na mnie możesz liczyć!! Pozdrawiam
Artur
ps. Może zabierzemy kilku nikonowców? :-)
No to juz nas dwoch ;)
Mysle ze w dwie osoby juz mozna sie fajnie poszwendac.
Ale poczekalbym z konkretnym umawianiem sie.
Licze ze moze ktos sie jeszcze odezwie.
Moje propozycje
- stara gazownia przy Tamie Pomorzanskiej.
Bylem tam kilka razy ale jakos caly czas czuje ze nie mialem dobrego pomyslu na kadr.
No i ciekaw jestem innych pomyslow.
Nikon, Canon - nie wazne, wazny zapal i checi.
Al9 - licze ze wezmiesz swoje m42, chetnie podepne cos nowego,
oczywiscie jesli nie bedziesz mial nic przeciwko.
Al9 - to jak 'all night' ;)
- jakis nocny plener ?
Pozdrawiam,
Parteq
jestem tez chetny ale dopiero po 16.lutego - po sesji
Stara gazownia jest ok, może też Niebuszewo albo ok. Teatru Polskiego? Może też wieczorkiem. Jak nas będzie kilku ze statywami.... to i nie strach łazić... Ok, zbieramy chetnych. Aha - pooglądałem twoje zdjęcia - z Bilbao są super - czepiali się... a m42 już czekają na Ciebie...
nawiasem mówiąc mam tessara 2,8/50 który nie pasuje do obu moch adapterów, moze jest stworzony do Twojego? :-)
al
Stara gazownia jest ok, może też Niebuszewo albo ok. Teatru Polskiego? Może też wieczorkiem. Jak nas będzie kilku ze statywami.... to i nie strach łazić... Ok, zbieramy chetnych. Aha - pooglądałem twoje zdjęcia - z Bilbao są super - czepiali się... a m42 już czekają na Ciebie...
nawiasem mówiąc mam tessara 2,8/50 który nie pasuje do obu moch adapterów, moze jest stworzony do Twojego? :-)
al
Na przeciwko T.Polskiego jest kamienica w ktorej jest serwis tv. Przynajmniej kiedys byl.
Wejscie otaczal bluszcz, w lecie widok jest iscie wioskowo/romantyczno/egzotyczny ;)
W sumie teren niezly, a obok jest Park Zeromskiego - jesli bedzie fajna pogoda to moze byc ciekawie.
Co do wieczornego dreptania ze statywami to jestem jak najbardziej za. Moze deptak Boguslawa i Blonia po zmroku ?
Dzieki za opinie.
A Tessara nie mialem jeszcze w reku, chetnie zobacze jak on sie ma np do Jupitera-9.
al9, dlaczego Tessar nie pasuje do Twoich adapterow ?
Pozdrawiam,
Parteq
Panowie a co byście powiedzieli żeby zacząć od małego browarka ? a potem w teren proponuje wieczorkiem spot na Wałach np. w Colorado i może jakieś fotki trasy zamkowej ? na początek ....
jak by coś to mój GG 4717889...
PS. Ustalmy jakiś termin spotu
Pzdr. DD
browarek jak najbardziej :-)
termin? może piatek najblizszy czyli 10 lutego?
al
browarek jak najbardziej :-)
termin? może piatek najblizszy czyli 10 lutego?
al
Jestem za, ale pewnosc co do wolnego piatku u mnie bede mial w srode,
no i ciekawe jak bedzie z pogoda. W razie beznadziejnej aury plener mozna odpuscic.
Odpuscic plener, bo spotkac sie przy kuflu zawsze mozna.
;)
O prosze, kolega ddarc dalby pomacac i podpiac na chwile legende Tamron'a ?
W koncu czlowiek moglby sie przekonac co z czym, jak i dlaczego.
;)
Bachman - po Twojej sesji tez bedzie mozna sie spotkac.
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
06-02-2006, 12:31
No tych ze Szczecina to tu jest wiecej :) Ja to bede dzisiaj w "13 muzach" o 18-tej. Coś tam bedzie interesującego :-) warto obejrzeć.
No tych ze Szczecina to tu jest wiecej :) Ja to bede dzisiaj w "13 muzach" o 18-tej. Coś tam bedzie interesującego :-) warto obejrzeć.
No prosze,
faktycznie, dobrze ze powiedziales,
sprawdzilem - dla zainteresowanych;
Dzień fotografii - otwarcie wystawy fotograficznej Andrzeja Zygmuntowicza oraz spotkanie z prezesem Zarządu Głównego ZPAF Mariuszem Wideryńskim.
Impreza organizowana przez "Klub 13 Muz" i Związek Polskich Artystów Fotografików Oddział w Szczecinie.
Wstęp wolny.
Bede mial dzis czas,
chetnie obejrze.
Moze ktos jeszcze ?
Pozdrawiam,
Parteq
no niestety, opowiecie jak było....
to do piątku...
al
Elandril
06-02-2006, 19:37
Jestem ze Stargardu (30 km od Szczecina). Chetnie bym sie wybral na plener, ale nie w weekend. Mam nadzieje, ze beda w miare systematyczne te plenery :) Moge zabrac stargardzka ekipe jeszcze, ktora mocno zanizy srednia wieku ;)
Ok. Proponuje żebyśmy spotkali się przynajmniej kto może w ten piątek . tz. np. 10.02.2006 . w Colorado o 18:00 jak by coś to zmienimy lokal. Co wy na to ? Pogoda chyba bedzie kijowa wiec chyba nie popstrykamy ale pogadac i wymienic doświadczenia było by miło...
Oczywiście wezme graty do macania w tym Tamrona (dla Peteraq) jak kogoś interesuje to tydzień temu testowaliśmy u kumpla na Canonie 1 D mark 2 to szkło kontra Canon 28-70L 2.8 bo kleś sprzedał 20D ze szkłami żeby wciągnąć tą kobyłę wraz z 70-200 2.8 IS i nie ma szerokiego nic w każdym razie Maj Frend zbaraniał na f4 mój mały Tampon ostrzejszy :cool:
w razie jakby coś to mamy dowody na F5 to juz żyletka , moze wyciagne tego kolesia z 1-ką to opowie....
Pzdr. DD
Ok. Proponuje zebysmy spotkali sie przynajmniej kto moze w ten piatek . tz. np. 10.02.2006 . w Colorado o 18:00
[...]
Oczywiscie wezme graty do macania w tym Tamrona (dla Peteraq)
[...]
No prosze, to zostalem Peteraqiem.
Dobrze ze jeszcze nie Paprakiem.
;)
Jesli bedzie pogoda to ruszymy na trase zamkowa.
Bedzie mozna zaczac od np; zdjec Muzeum Morskiego/Teatru Wspolczesnego.
Obok mamy tez Zamek, a bedac w kupie mozna smialo rozstawic statyw.
Moze jakies inne - bardziej oryginalne pomysly ?
Jesli pogoda oczywiscie wypali.
Bo gdyby bylo tak jak dzis to kaplica.
Pozdrawiam,
Parteq
Spróbuję zamówić lożę - 18.00 piatek :-)
a statywy zabierzmy na wsiakij słuczaj...
aha - elandril - wiemy gdzie jest Stargard :-)
na razie!
al
Janusz Body
07-02-2006, 00:14
Ok. Proponuje żebyśmy spotkali się przynajmniej kto może w ten piątek . tz. np. 10.02.2006 . w Colorado o 18:00 jak by coś to zmienimy lokal. Co wy na to ? Pogoda chyba bedzie kijowa wiec chyba nie popstrykamy ale pogadac i wymienic doświadczenia było by miło...
....
O 18:00 jest juz ciemno jak w d...
A jakie znaki rozpoznawcze i hasło 'najlepsze kasztany sa na placu Pigalle' czy "goździk w butonierce" :-)
zabiorę swoja torbę. Ma napis: NIKON
:-))
hasło:
najlepsze kasztany sa na Placu Pigalle
odzew - sami wiecie
:-)
al
O 18:00 jest juz ciemno jak w d...
To prawda, pozostanie strzelic piekne foty Muzeum, Baszcie lub Zamkowi.
Nie wiem jak jest oswietlony pomnik Adasia na tylach M.Morskiego,
ale jak dolatuje choc slabe swiatlo to mozemy zrobic konkurs na:
"Najlepsza Fota Adasia Po Jasnym Pelnym".
Dodatkowe punkty za foty z reki.
;)
A jakie znaki rozpoznawcze i hasło 'najlepsze kasztany sa na placu Pigalle' czy "goździk w butonierce" :-)
Dekielek Canona w dloni ?
;)
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
07-02-2006, 00:32
...Dodatkowe punkty za foty z reki.
;)...
To by była rewelacja - można by zrobić wystawe w 13-muzach - od tych dzisiejszych heliogramów byłoby chyba ciężko odróżnić ;-)
To by była rewelacja - można by zrobić wystawe w 13-muzach - od tych dzisiejszych heliogramów byłoby chyba ciężko odróżnić ;-)
No nie wiem,
metalowe zawleczki od puszek byly bardzo wyrazne.
Ale gdyby ktos nie utrzymal pionu i "polecial w zielonosc" to ma szanse na podobny material ;-)
Swoja droga doczekalem sie wyjasnienia dosc kontrowersyjnej jak dla mnie nazwy "Podroze" - biorac pod uwage podpisy pod pracami - nie wiedzialem wczesniej zupelnie o co chodzi.
Amator..
Nie ma to jak zobaczyc obrazy 'prawdziwej fotografii analogowej'.
Mozna powiedziec - ze czlowiek sie odchamil po tych wszystkich megapikselach.
;-)
Pozdrawiam,
Parteq
ok. to jesteśmy ustawieni proponuje jako znak rozpoznawczy postawić na stole jakiś obiektyw najlepiej kitowy:D , ja będę za 5 - 18sta. i coś zajmę no chyba że nie będzie wolnych miejsc...
a na poważnie to proponuje podać jakiś tel. awaryjny do jednego z nas żebyśmy się nie szukali jak by ktoś się spóźnił a my w terenie itp.... oto mój tel. 606-817-818
Pzdr. Darek
ok. to jesteśmy ustawieni proponuje jako znak rozpoznawczy postawić na stole jakiś obiektyw najlepiej kitowy:D
Pzdr. Darek
Ok, jakos sie rozpoznamy, moze obiektywow nie bede wykladal, ale plecak i dekielek bede mial pod reka ;)
Do mnie gg w razie czego 187597
al9 - wspominal o rezerwacji.
Moze zrobic rezerwacje dla grupy foto, lub na jakies haslo?
Jesli ktos przyjdzie wczesniej wystarczy ze zapyta kelnera ktory to stolik.
Pozdrawiam,
Parteq
lozy juz nie ma. mamy zarezerwowane dwa stloliki (wysokie) - obok baru. Piatek 18.00
Dla grupy FOTO. Chciałem ustalic hasła i odzewy ale kierownik widac nie oglądał Klosa :-(
al
Chciałem ustalic hasła i odzewy ale kierownik widac nie oglądał Klosa :-(
al
Sie usmialem ;-) ;-)
Ok,
dzieki al9
Pozdrawiam,
Parteq
No to do spotu może jeszcze ktoś dołączy ?
No to do spotu może jeszcze ktoś dołączy ?
Potwierdzam dzisiejsza obecnosc o 18.00 w Colorado.
ddarc, Janusz - bedziecie ?
Ktos jeszcze ? ;)
Pozdrawiam,
Parteq
Czy można się przyłaczyć ? Będę o 18.00.
Czy można się przyłaczyć ? Będę o 18.00.
Jasne,
do zobaczenia ;)
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
10-02-2006, 13:02
"No jakżesz bysz" :-) Będę.
Pierwszy w domku....i po spotkanku;-) Miło było tylko troszke za mało czasu żeby się nagadać..ale żeśmy napstrykali:roll:
Janusz Body
10-02-2006, 22:37
Pierwszy w domku....i po spotkanku;-) Miło było tylko troszke za mało czasu żeby się nagadać..ale żeśmy napstrykali:roll:
No jak zwykle czasu za mało :). Zdjecie poszło na maila :)
Pozdrawiam
Janusz
A ja zawsze z jednym po wszelakich plenerkach: Pokażcie efekty :D
A ja zawsze z jednym po wszelakich plenerkach: Pokażcie efekty :D
To pare giga, nie wiem na kiedy sie wyrobimy.. ;)
Pozdrawiam,
Parteq
Witam wszystkich, kiedy nastepny wypad szykujecie ??
Witam wszystkich, kiedy nastepny wypad szykujecie ??
Przed chwila wrocilem z jednoosobowego wypadu na podworko, slonce obfocic.
;-)
Co do wiekszego zebrania sie w kupie to jestem chetny,
cieplej sie zrobilo i mozna nad czyms calodniowym pomyslec.
Moze jakis plener zakonczony grillem w okolicach Glebokiego?
Sa tam fajne polany do tego przygotowane.
Taki luzny pomysl podaje,
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
25-06-2006, 14:12
Witam wszystkich po przerwie :-)
Widzę, że ucichło bardzo. Wszyscy zajęci czy jak? Może by tak coś odświeżyć.
Pozdrowionka serdeczne
JB
Ja od 02.07 jestem dyspozycyjny :)
moze nowy watek? bo data w tym juz troche traci myszka ;-)
Z chęcią poznałbym kilku kanonierów jednak dostępny jestem dopiero od 10.07
Z chęcią się wtedy spotkam.
Nie czuję się tutaj organizatorem więc nie zakładam nowgo tematu.
Ja jestem chętna i dostępna z kolei od 20.07 ;)
Witam,
chetnie sie spotkam , jestem wolny cały czas:lol:
Witam,
chetnie sie spotkam , ja też jestem wolny cały czas:lol:
Janusz Body
13-07-2006, 09:55
No panowie! - dziewczyna jest wolna i chętna od 20-tego i nikt nic nie zaproponuje? :-) ;-)
To może 20-tego (Czwartek) na Zamku, na dziedzińcu wewnętrznym o 18-tej. Stamtąd właściwie wszędzie blisko. A może inne propozycje?
Janusz
No panowie! - dziewczyna jest wolna i chętna od 20-tego i nikt nic nie zaproponuje? :-) ;-)
Sama się dziwiłam, już miałam zaproponować jakiś termin, ale Ty jako jedyny odważny mężczyzna - uprzedzieś mnie ;)
To może 20-tego (Czwartek) na Zamku, na dziedzińcu wewnętrznym o 18-tej. Stamtąd właściwie wszędzie blisko. A może inne propozycje?
To może 21? bo mi sprzętu kawałek musi dojść przez net. Godzina mi w sumie odpowiada, ale niech się jeszcze inni wypowiedzą.
No i wypadałoby się umówić na focenie czegoś konkretnego ;) chyba, że Panowie chcą tak na piwo - na to też chętna jestem ;)
No i wypadałoby się umówić na focenie czegoś konkretnego ;) chyba, że Panowie chcą tak na piwo - na to też chętna jestem ;)
dajcie znać co uradziliscie
pozdrawiam
dajcie znać co uradziliscie
pozdrawiam
Jak na razie nic nie "uradziliśmy", wszelkie sugestie/pomysły pisać tutaj :mrgreen:
Jak na razie nic nie "uradziliśmy", wszelkie sugestie/pomysły pisać tutaj :mrgreen:
To ja inaczej: jutro w sobote chcialbym zrobic kilka zdjec - tematyka dowolna, w przyszlym tygodniu bede poza miastem, wiec czwartek moze mnie ominac.
Jesli jest ktos chetny to jutro przed 10.00 zajrze tu sprawdzic ;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Niestety u mnie jutro brak sprzętu jeszcze :roll:
Niestety u mnie jutro brak sprzętu jeszcze :roll:
... bo mi sprzętu kawałek musi dojść przez net...
Samo body zostalo?
Bo baterie to moge odstapic.. :)
Parteq
Samo body zostalo?
Bo baterie to moge odstapic.. :)
Parteq
Nie, gorzej, body brak :shock: jutro dopiero będę zamawiać :D
Nie, gorzej, body brak :shock: jutro dopiero będę zamawiać :D
No to pogratulowac i zycze sukcesow ;)
Wychodzi na to ze sam dzis bede straszyl okolice.
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
18-07-2006, 10:20
No to jak z tym spotkaniem? Piątek 18:00 na Zamku? Kto się deklaruje? Z Wielgowa mam trochę kawałek i na darmo nie chce mi się jechać.
Janusz
Janusz Body
20-07-2006, 15:16
Oj coś odzew słaby chyba nic z tego :)
Janusz
Jakoś szczecińscy canonierzy nie potrafią się zgrać ;)
Btw wie ktoś z Was może gdzie w tym mieście organizowane są jakieś kursy fotograficzne? ;)
Witam,
Powoli organizuje sie kolejny plener :-)
Jesli sa zainteresowani spotkaniem w tym tygodniu to prosze wpisywac propozycje co do terminu i miejsca pleneru.
Cos uradzimy ;-)
Ode mnie: od srody tego tygodnia jestem dostepny, godzina (ze wzgledu na upal) proponuje w okolicach 17.00 i pozniej.
Miejsce: stara gazowania? Ale ze juz tam kieeedys bylem to cokolwiek innego chetnie obejrze. Chyba ze ktos zaproponuje jakies ciekawe miejsce na swit i wschod slonca ;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Janusz Body
24-07-2006, 14:05
Dla mnie termin obojętny - też mi się wydaje, że w południe to fotki wychodzą plaskate :) I tak muszę jechać autem (cholera znowu szlaban na piwo) więc możemy się spotkać gdzieś w centrum - u mnie ja + 4 spokojnie wchodzi - nawet z górą sprzętu. Bagażnik się czasem zacina więc może mi co przybędzie ;-)
Janusz
powiem tak: zainteresowany jestem, zawsze w kilka canonów raźniej, a i nowe miejsca i ludzi też warto poznać......pozdrawiam szczecińskich canonierów
Witam na forum ;)
powiem tak: zainteresowany jestem, zawsze w kilka canonów raźniej, a i nowe miejsca i ludzi też warto poznać......pozdrawiam szczecińskich canonierów
Trzy osoby to juz maly tlumek sie zrobil ;-)
A jakie propozycje macie co do miejsca?
Pozdrawiam,
Parteq
jesli chodzi o plenery nie mam jakichs miejsc szczególnie ulubionych, głównie włóczę sie po jakichś łąkach i innych tego typu miejscach, co do miejskich plenerów nie mam pomysłów
Janusz Body
25-07-2006, 13:37
Pogoda:
jutro - 18:00 +30C
pojutrze - 18:00 +35C
Najlepszym miejscem na spotkanie będzie chłodnia w porcie (kiedyś Gryfu) gdzie trzymali zamrożone ryby - miły chłodek ;-)
Może jednak w piątek o 18:00 na Wałach znowu w Colorado - piwo (ci co mogą) i potem możemy gdzieś podjechać :)
Jak narazie to wiem o pięciu zainteresowanych.
Janusz
Może jednak w piątek o 18:00 na Wałach znowu w Colorado - piwo (ci co mogą) i potem możemy gdzieś podjechać :)
To ja sie podpisuje pod tym terminem.
Pozdrawiam,
Parteq
a zatem piątek Colorado 18
aktualny termin..............dzis 18.........?
Miło było znowu spotkać Canonierów:cool:
hmmmm.......... nawet pare zdjec sie udalo zrobic co "twardszym zawodnikom"....... miedzy innymi stetinowi, jesli ktos ma ochotę obejrzec zapraszam: http://www.bvq.cba.pl/Plener/index.html krytyka mile widziana (konstruktywna rzecz jasna ;) )
Janusz Body
30-07-2006, 19:41
No też mam parę z "Stettin aus Hamburg" - bo ten Szczecin ma na rufie wypisane Hamburg :)
I trochę kolorów Szczecina wieczorem.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.potoczek.mserwis.pl/plener/Stettin-aus-Hamburg.jpg)
źródło (http://www.potoczek.mserwis.pl/plener/Stettin-Zwei.jpg)
źródło (http://www.potoczek.mserwis.pl/plener/Schody.jpg)
źródło (http://www.potoczek.mserwis.pl/plener/Zakochani.jpg)
Można "jeździć".
Janusz
PS: W tych zdjęciach PS nie ma wcale - to wszystko prosto z C1. Jedyne co jest z PSa to zmniejszenie.
CrazzyIwan
15-08-2006, 10:03
hmm aktaulne jeszcze spotkania ? Dysponuje czasem do końca sierpnia :) z hocken`em dalimy by rade
Janusz Body
08-10-2008, 20:57
A może by tak coś zorganizować?
Jacyś chętni na przyszły tydzień?
Elandril
08-10-2008, 21:15
Jak na weekend to ja z chęcią :)
P.S. W ten weekend, w sobotę są warsztaty organizowane przez e-cyfrowe. Prowadzącym będzie Wojtek Tkaczyński wykładowca EAF i felietonista fotopolis. Ktoś będzie?
Jak na weekend to ja z chęcią :)
P.S. W ten weekend, w sobotę są warsztaty organizowane przez e-cyfrowe. Prowadzącym będzie Wojtek Tkaczyński wykładowca EAF i felietonista fotopolis. Ktoś będzie?
TO w Szczecinie? poproszę o więcej informacji, z chęcią bym się zjawił.
Elandril
09-10-2008, 00:36
Tu (http://www.e-cyfrowe.pl/baza-wiedzy.php?wf=1#ecFotografowanie&PHPSESSID=613baf71cd60e7610853e089b9012159) jest wszystko napisane. Chyba są jeszcze wolne miejsca.
piotrek72t
09-10-2008, 07:02
Jakoś przeoczyłem ostatnie spotkanie , na nowe piszę się bezwzglednie ;)
Janusz Body
09-10-2008, 18:57
Ja to myślałem o przyszłym tygodniu. Może być dowolny dzień i pora. Ten najbliższy łikend mam niestety zapchany z małymi sznasami na jakieś zmiany.
Może wstępnie rzucimy termin np. czwartek 16 października ?
Elandril
09-10-2008, 19:10
Niestety w czwartek nie dam rady :( Jedynie od piątku do niedzieli jestem w Szczecinie...
Ja niestety w ten łikend uziemiony przeziębieniem i antybiotykiem..ale jeśli już jakaś aktywność powstaje, to się piszę w następnym terminie, coby czegoś od kolegów się nauczyć :) Pozdrawiam.
Slomkowski
14-10-2008, 23:13
Wyrazam swoje zainteresowanie. Chetnie Was poznam:)
piotrek72t
15-10-2008, 10:06
Ja niestey w tygodniu ( tym bieżącym ) nie dam rady, łikend i przyszły tydzien jestem do dyspozycji
Janusz Body
15-10-2008, 10:33
No to ktoś rzuci jakieś hasło na łikend? Może "jak zwykle" w Colorado?
piotrek72t
15-10-2008, 10:46
Sobota 18 ?
Janusz Body
15-10-2008, 10:53
18-ta to chyba trochę za późno. O 19-tej jest już ciemno i za ciemno na zdjęcia. Raczej 16-ta.
piotrek72t
15-10-2008, 11:30
Jesli chodzi o mnie to OK
P.S to zdjęcia też bedziemy robić ? ;)
Elandril
15-10-2008, 15:59
I ja postaram się być. Mam nadzieję, że nic mi nie wypadnie..
Slomkowski
15-10-2008, 17:06
Wybiera sie ktos moze na jutrzejszy koncert TSA w Slowianinie?
Janusz Body
16-10-2008, 14:57
No to jak z tą sobotą o 16-tej. Kto będzie? Nie chce mi się tarabanić z Wielgowa po to, żeby zrobić jeszcze jedno zdjęcie na Wałach i nie spotkać nikogo :)
piotrek72t
16-10-2008, 15:14
Potwierdzam swoją "bytność"
Elandril
16-10-2008, 17:28
Na razie zapowiadam, że będę. Ale na 100% dam znać jutro wieczorem.
Janusz Body
18-10-2008, 12:36
Też będę :)
no i kilka osób było, aczkolwiek nie był to tłum dziki..... było sympatycznie nawet kilka fot powstało
źródło (http://www.imagic.pl/files/view/9774/IMG_7027-1.jpg)
źródło (http://www.imagic.pl/files/view/9774/IMG_7031.jpg)
nawet kilka fot powstało
a najlepsza ta zrobiona z dekielkiem na obiektywie :twisted:
Janusz Body
19-10-2008, 11:38
a najlepsza ta zrobiona z dekielkiem na obiektywie :twisted:
Widzisz, w 50D nawet dekiel na obiektywie nie przeszkadza :mrgreen: :)
piotrek72t
19-10-2008, 12:10
Te z dekielkiem są zawsze najlepsze, no ustepują co najwyżej tym bez filmu/ karty :twisted:
Dziękuję wszystkim uczestnikom "spędu" za bardzo miło spędzony czas !
dobra, jestem juz w kraju i zglaszam gotowosc do kolejnego spotkania w Szczecinie.
piwo i obiektywy obowiazkowe.
rzucajcie terminami panowie, cos pomyslimy ;)
Ja za niedługo będę robił wypad w plener (zadaszony najlepiej z modelką) i chętnie bym skorzystał z dobrych rad innych fotografujących.
Może spotkanie w weekend 5, 6 lub 7 grudnia?
ale to przyjechalbys z modelka, czy jak?
Nie, no sam... bo co, miałbym ją rzucić między "sępy" (bez obrazy ofc)? A co by mi zostało? :P
Po prostu, bym się chciał spotkać, pogadać, poradzić i pofocić :D
Między 20/12, a 3/1 powieniem się kręcić w okolicy...Jakby co, to o "szkłach" zawsze chętnie pogadam. :)
piotrek72t
01-12-2008, 21:15
Jakby co, to o "szkłach" zawsze chętnie pogadam. :)- oszkłach i przy szkle ? też sie piszę :)
Szkiełka nigdy dosyć - chętnie pogadam , pouczę się :)
Gdybym także mógł przybyć - bardzo chętnie porozmawiam - dowiem się o szkle przy szkle :-) Może jakis kozak wyznaczy terminarz.
piotrek72t
09-12-2008, 11:13
Może taki mały wstęp do świąt czyli 20 XII ( sobota ) godziny wczesnowieczorne czyli 16-18 miejsce lokal do uzgodnienia, ale najlepiej coś na wałach...
maquinista
04-01-2009, 01:30
Witam wszystkich ;)
Więc kiedy co i jak? Także chciałbym porozmawiać "o szkle przy szkle" i przy okazji poznać kilka nowych osób i dowiedzieć się czegoś nowego. Jakiś termin?
Hejka.A ja chętnie powłóczyłbym się z kimś bardziej doświadczonym ode mnie,bo nie ma to jak cos podejrzeć i pogadać, paluchem pokazać:) Pozdrawiam
Nuke Everything
13-01-2009, 17:56
Tez jestem za terminem. A nawet za cyklicznymi spotkaniami.
Wy chyba czekacie na czlowieka ktory powie ... 24 stycznia brama cafe 12:05.
Poweidzialem wiec, bawcie sie dobrze, przyjdzcie, napijcie sie kawki pomacajcie sobie sprzecik nawzajem i spacerkiem na waly.
A może 24.01 na 13.oo do Polic do Skarbu - http://skarb.police.pl/ - pewnie już tam wielu z Was było ale może większą grupą?
maquinista
20-01-2009, 18:58
Police, jak najbardziej, tyle że ta sobota mi nie pasuje, wolał bym niedzielę o podobnej godzinie.
Zwiedzanie jest tylko w soboty od 13 niestety - a jak iść w nieznane to lepiej z przewodnikiem. Więc jak jest ktoś chętny - bo ja już nawet kierowce umówiłem więc wziąłbym więcej szkła.
Powiem tak... Nie widze sensu lazenia z przewodnikiem i cala masa gapiow... Zobaczcie na zdjecia na stronce jaka watacha... Ja juz tam bylem kiedys z kumplem i jego znajomym fotografem... aler poszedlbym bardzo chetnie jeszcze raz z lustrem ( wczesniej mialem malpe PANASA )... tylko srednio mi sie widzi szukanie kadrow jak tyle luda bedzie... bylem w lato jak w lesie zielono bylo i udalo mi sie tam odszukac pare fajnych budowli, mysle ze teraz zima bedzie jeszcze latwiej i lepiej plenerowo do fot...
Pisze sie jak najbardziej na jakas sobote, w piatek niestety nie moge bo w tygodniu pracuje...
maquinista
20-01-2009, 21:25
teoretycznie ;)
No dobra - załóżmy, że w sobotę czy w niedzielę pójdziemy pospacerować - kto byłby na spotkaniu?
maquinista
21-01-2009, 22:22
ja się piszę :)
No to dwie osoby - więc moja propozycja - zrobić wypad na następny weekend
Sobota, 13.00 - Skarb Police - możemy wystartować z jakiegoś umówionego miejsca
Trzeba wreszcie ruszyć coś w regionie!
1. tasia
2. maquinista
3. ....
witam
proszę mnie też do listy dopisać :)
Plener w Szczecinie 25.01.2009 g. 7.45 na kładce
--------------------------------------------------------------------------------
Plener miejski "Nowe ujęcia znanych miejsc w centrum Szczecina" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin http://www.fotoklub.szczecin.pl
Pierwszy z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca, kwadrans przed świtem). Spotkanie uczestników niedziela 25 stycznia 2009, o godz 07.45 na kładce obok Katedry. Fotografujemy w trójkącie Katedra-Brama Królewska-Zamek.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.00 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście.
Kurcze - 25 nie mogę - fajnie ale za miesiąc jestem - za tydzień - w Policach choćby sam też jestem!
Hehe.. a ja właśnie w trakcie wymiany statywu :) ale juz niedługo .. Pozdro Tasia - jak coś to daj znać na te Police
maquinista
25-01-2009, 23:15
Witam.
Zamiast soboty robimy niedzielę i będzie git. Mogę robić za przewodnika wycieczki pokazać 90% obiektów znajdujących się na tym terenie oraz opisać ich przeznaczenie. jest to około 4h chodzenia. więc godzina 12 była by najbardziej rozsądna. Mogę zabrać 3-4 osoby samochodem pod samą bramę fabryki ;)
No niestety tym razem nie pojawię się :(
jestem wolny za 2-3 tygodnie....
a tak nawiasem witam szczecińskich foto maniaków, widzę że jest od kogo uczyć się tej sztuki :D więc na kolejne spotkania bardzo chętnie :)
Dla potwierdzenia - niedziela - 12.oo POLICE
maquinista
29-01-2009, 00:45
Przyjęto do wiadomości. Jakieś konkretne miejsce?
Ja tam będę na pewno - czy ktoś jeszcze będzie wszystko jedno - spotkanie to bym może zrobił gdzieś w Szczecinie jeszcze na drodze do Polic - ok. 11.30.
Ja też jestem, gdzie się umawiamy ?
Może na Wałach się spotkamy - na schodach gdzieś o 11.30 i stamtąd wyruszymy?
maquinista
29-01-2009, 19:46
A może wylot ze Szczecina? Na Głębokim, na parkingu po lewej stronie jak się wyjeżdża ze Szczecina? Z stamtąd droga jest już prosta. Godzina podobna. Wały także mogą być.
W sumie może i lepiej na wyjeździe - więc na Głębokim - mam nadzieję, że trafię.
Witam,
z chęcią dołączę do Was. Proszę tylko o konkretne info gdzie i o której się spotykacie.
Pozdrawiam
Łukasz
j.w. 11.30 na parkingu na Głębokim lub o 12. w Policach przed fabryką.
A czy jest jakiś znak rozpoznawczy? :)
A czy jest jakiś znak rozpoznawczy? :)
mnie na pewno rozpoznasz 8-)
tez wpadne na spotkanie, bede punktualnie o 11:30 na parkingu na glebokim ;)
do zobaczenia na miejscu.
Witam
Mnie jak na złość zmogła grypa i będę musiał odpuścić sobie plener.
Mam nadzieje, że wkrótce będzie urodzi się pomysł kolejnego.
pozdrawiam i życzę udanych kadrów
Dzięki za miłe spotkanie, rzeczywiście warto było zobaczyć te fabrykę :) Do zobaczenia przy szkiełku ;)
yesss :) bylo warto, mimo tego syberyjskiego wiatru :D
tasia wystaw fotke backstage ;]
Na fotce nie ma wszystkich dlatego musimy spotkać sie ponownie - jak rzekł kolega - w ciepłym musi być - a więc pub na Wałach - tylko proszę kogoś o wystawienie daty proponowanej.
źródło (http://img80.imageshack.us/img80/3892/img0030aa7.jpg)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Plener moim zdaniem udany - było fotografowanie na nowym terenie (jak dla niektórych), przewodnik pokazał nam ciekawe miejsca, było sporo rozmów nt. sprzętu, przyszłości, Canona itp. Więc do następnego razu.
wszystkich nie objelo.. ale i tak sie zalapalem w kadrze hehe ;)
Spot fajny... a ktos popelnil jakies foty ktore chce pokazac ?? ;>
http://tasia.eu.org/galeria.php?start=0&kategoria=6&album=37 :-)
:)
źródło (http://img175.imageshack.us/my.php?image=fabryka2dq2.jpg)
źródło (http://tasia.eu.org/show_desc.php?obraz=police_11.jpg)
nice :)
ale mocnym punktem zdjecia mialabyc perspektywa korytarza, czy piotrr? :D
Piotr - korytarz zrobiłem osobno :-)
źródło (http://tasia.eu.org/show_desc.php?obraz=police_10.jpg)
:)
źródło (http://img175.imageshack.us/my.php?image=fabryka2dq2.jpg)
a masz cos z tego 10-22 ?? jestem ciekaw co tam jak tam ;]...
ja ze tak powiem ze swoich zadowolony srednio jestem...
no te powyzsze jest z C10-22
te ponizej rowniez ;)
(oba na 10mm, przyslona f11)
źródło (http://img87.imageshack.us/my.php?image=fabryka4mf0.jpg)
ja ze tak powiem ze swoich zadowolony srednio jestem...
swiatlo srednie, to zdjecia srednie.
mam podobne odczucie co do swoich prac ;]
pzdr
o kurde ;]
ze tak powiem myslalem ze "szerzej" bedzie...
fajne miejsce na fotki, wybiore sie w najblizszym czasie z pewnoscia :)
Macie jeszcze podobne "miejsca" okolicy Szna?
polecam opuszczony dworek w kołbaczu... znalazlem ostatnio...
1.
źródło (http://img136.imageshack.us/img136/121/img89272ds4.jpg)
2.
źródło (http://img136.imageshack.us/img136/6563/img89312dx9.jpg)
3.
źródło (http://img222.imageshack.us/img222/1652/img89442nl1.jpg)
maquinista
02-02-2009, 22:48
Więc może i ja coś dorzucę ;)
źródło (http://dfv.pl/gallery/d/1127539-2/_MG_1714.jpg)
o kurde ;]
ze tak powiem myslalem ze "szerzej" bedzie...
hehe to jest szeroko, uwierz mi :)
szerzej to tylko fish.
albo D700 i nikkor 12-24/2.8 :D
ale fakt, ze moje przyklady slabo ukazuja jak finezyjnie zakrzywiona perspektywa jest na tych 10mm.
rzuc okiem na fotki w linku ponizej:
http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=12
Parteq: podobno niezla miejscowka to opuszczone lotnisko gdzies przed Stargardem Szczecinskim.. nie bylem tam poki co 8)
polecam opuszczony dworek w kołbaczu... znalazlem ostatnio...
Bylem tam chyba 3 lata temu, az serce boli ze takie miejsce niszczeje.
Elandril
02-02-2009, 23:00
I z tego co słyszałem, zostanie zniszczone doszczętnie, bo ruiny budynków przeszkadzają Japończykom z Bridgestona, którzy mają nieopodal fabrykę...
Także pośpiech wskazany :)
a to popełnione na Hydriewierke...
1.
źródło (http://img152.imageshack.us/img152/639/img91942ea4.jpg)
P.S. mam nadzieje, ze kazdy sie "pochwali" ;]
Koledzy chyba pstrykali pod hdra - pokażecie?
Mi się strażnice podobały
źródło (http://img218.imageshack.us/img218/8130/strazyh5.jpg)
Z tego co widze, to jedynie ja zrobilem hdr'y (nie wiem jak reszta ekipy - nie chca sie pochwalic zdjeciami chyba) ;)
Fotka autorstwa maquinista to jpg z podkreconym kontrastem i rozjasnieniem aye?
maquinista
03-02-2009, 00:45
początki photoshopa i zabawa z raw'ami. kontrast troszkę podciągnięty, troszkę wyciągnięte ciemne miejsca i zmiana na czarno-białe.
Też coś z krzywej reality 17 mm ;)
źródło (http://n.dfv.pl/gallery/d/1127941-1/IMG_9658.jpg)
fajne te 17mm na FF ;] no i perspektywa nie ma co...
Nie to żebym poganiał czy cóś ale proszę o jakiś termin spotkanie. Kolega jeden proponował wały - pasuje - a może zacząć gdzieś bliżej stoczni gdzie może jakiś statek będzie ;p hmm... Jakiś termin i miejsce poproszę bo podobało mi się i wyniosłem naukę...
a był ktoś na flash day w starej zajezdni ?
mialem sie nie odzywac bo nie bylem ;] niestety praca mi wypadla tej soboty...
ale cos tu tak cicho na tym naszym sz-kim poscie...
Jacek.eM
09-02-2009, 16:48
kurcze, czemu ja to przegapiłem :/
Mieliście przewodnika? Pamięta ktoś jak tam trafić na tyle by to przekazać (mi)? :D
maquinista
10-02-2009, 20:19
A ja zawsze się dowiaduje o imprezie po imprezie... ;/ ech...
Poza tym kolega Tasia nas pogania z kolejnym spotkaniem. Może jakieś spotkanie w niedalekiej przyszłości? Ten lub następny tydzień?
Jacek.eM
11-02-2009, 20:05
maquinista oszalałeś? w taką pogodę? :D
Może w cieplejsze dni marca? ;)
maquinista
11-02-2009, 21:22
Dzisiaj pada deszcz ze śniegiemi, a jutro może słoneczko ładnie świeć. Taka mała propozycja.
Jacek.eM a kiedy chcesz jechać do polic?
Jacek.eM
12-02-2009, 00:00
Jacek.eM a kiedy chcesz jechać do polic?
Ja właściwie mieszkam w Policach :mrgreen:
A o co chodzi?
maquinista
12-02-2009, 20:14
Ja właściwie mieszkam w Policach :mrgreen:
A o co chodzi?
Jacek.eM mieszkasz w policach i nie wiesz jak trafić na fabrykę?:P
Jacek.eM
13-02-2009, 20:59
Jacek.eM mieszkasz w policach i nie wiesz jak trafić na fabrykę?:P
Trafić wiem... ale nie znam jej dokładnie, a chętnie bym się dowiedział gdzie takie fajne foty żeście porobili - bo z tych miejsc kojarzę tylko silos i rampę na stacji, ale te hale gdzie są... :confused:
maquinista
13-02-2009, 23:37
Trafić wiem... ale nie znam jej dokładnie, a chętnie bym się dowiedział gdzie takie fajne foty żeście porobili - bo z tych miejsc kojarzę tylko silos i rampę na stacji, ale te hale gdzie są... :confused:
Ja tam spędziłem ładne kilka godzin żeby zobaczyć co tam jest i o wszystkim jeszcze do końca nie wiem. Hala z na której robione są zdjęcia znajduje się jakieś 100m od węglowca, trzeba się tylko dobrze rozejrzeć ;)
Na pewno trzeba tam jeszcze wiosna się wybrać - będzie bajecznie ;-)
piotrek72t
03-03-2009, 10:52
Jako że ten wątek czytają przede wszystkim ludzie z okolic Szczecina, pozwolę sobie na lekki OT.
Przymierzam się do uruchomienia studia ( amatorskiego ) i szukam osób które byłyby zainteresowane jego współtworzeniem. O ile znajdzie się osoba zainteresowana takim przedsięwzięciem proszę o kontakt na PW , lub GG 4944689.
Janusz Body
10-03-2009, 22:01
Pogoda się robi coraz lepsza. Dzisiaj było tylko małe gradobicie przez 5 minut :mrgreen:
Może jakiś plenerek?
Janusz Body
11-03-2009, 11:21
No to niech ktoś rzuci termin. Mnie pasuje każdy dzień.
Niech ktoś zaproponuje tematykę to i termin się znajdzie.
Może stocznię obfocimy....
Janusz Body
11-03-2009, 13:36
Niech ktoś zaproponuje tematykę to i termin się znajdzie.
Może stocznię obfocimy....
Jak załatwisz przepustki.... :)
Więc jakieś propozycje - ostatnio była stara fabryka - może z racji wiosny itp to może jakaś łąka, lasek - blisko jakiś barek :-)
Janusz Body
11-03-2009, 16:36
Więc jakieś propozycje - ostatnio była stara fabryka - może z racji wiosny itp to może jakaś łąka, lasek - blisko jakiś barek :-)
Na Zatoń chyba ciut za wcześnie. Dolina Odry to samo. Może "miasto wieczorem" :) - można pojeździć. Ze cztery osoby mogę zabrać do swojego auta. Bagażnik duży. Czasem się zacina, zwłaszcza jak w środku jest kilka plecaków ze sprzętem foto :mrgreen:
No to "tematy"
1. Miasto wieczorem.
2. Kołbacz, Klęskowo, Bukowe
3. Stocznia - z przepustkami będzie bardzo ciężko. Z zezwoleniem na fotografowanie jeszcze gorzej.
4. Port - j.w.
5. Luzik - czyli zobaczymy co wyjdzie. Zwykle nic nie wychodzi :-) i zostaje poszwędanie się po starówce.
6. Port jachtowy w Dąbiu (jeszcze dwa dni temu było trochę lodu) albo przystań HOM w Dąbiu albo port w Trzebieży - rybacy nie gonią choć nie wiem jak zareagują na watahę. Zwykle dwie osoby są "ostrożnie akceptowane".
7. Dworzec Główny - z naciskiem na zasikany tunel ;-)
8. Zatoń - wyjazd całodzienny
9. Wieża Bismarcka - hmmmm... dawno tam nie byłem. Nie wiem czy da się wejść.
10. Konie. W Wielgowie w "szkółce" skakania (trzeba by się dowiedzieć kiedy ćwiczą - da się zrobić).
Wystarczy? :-)
Dla mnie wszystko jedno i tak muszę dojechać więc... wszystko mi pasuje bo każdy temat jest dla mnie nowy.
Czekamy na wypowiedzi kolegów i może starszyzna wypowie się na temat terminu :-)
Jeśli można chętnie się dołączę do spotkania, ze swoją puszką :)
Tylko problem w kwestii dojazdu po za miasto bym miał, mianowicie do prawka na autko jeszcze koło 6 miesięcy brak :)
Jacek.eM
14-03-2009, 21:31
Jak coś to ja się piszę ;)
maquinista
15-03-2009, 00:39
Miasto wieczorem - jak najbardziej. Pytanie jaki rejon?
Port jachtowy w Dąbiu - brzmi dość ciekawie.
Dworzec Główny - jak się nie mylę obowiązuje zakaz fotografowania na terenie całego obiektu :)
Co jest fajnego w miasteczku Zatoń że warto pojechać tam na cały dzień?
Wieża Bismarcka... hmmm... obiekt na kilka minut, chyba że dało by radę wspiąć się na samą górę wieży :P Będzie ktoś chętny???
Słyszał ktoś o Przelewicach i znajdującym się tam Ogrodzie Dendrologicznym???
Przelewice - fajne miejsce, byłem tam z moją modelką :) Ale trzeba jeszcze poczekać..jak wegetacja ruszy to polecam
Janusz Body
15-03-2009, 16:31
...
Co jest fajnego w miasteczku Zatoń że warto pojechać tam na cały dzień?...
Nooooo.... Zatoń Dolna to miasteczkiem raczej ciężko nazwać. Cztery chałupy na kzryż, kościółek i cmentarzyk z kilkoma (naprawdę kilkoma) grobami no i najbardziej obfotografowane miejsce w okolicach Szczecina. :)
http://turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,82269,4911571.html
http://mapy.eholiday.pl/mapa-zaton_dolna-chojna-gryfino.html
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,45103,3513525.html
chyba nie ma tam miejsca gdzie nie stałby ktoś z aparatem :-)
Jacek.eM
15-03-2009, 18:58
Osobiście optował bym za samym Szczecinem lub okolicami, ze względu na utrudnienia związane z dojazdem :D
6. Port jachtowy w Dąbiu (jeszcze dwa dni temu było trochę lodu) albo przystań HOM w Dąbiu albo port w Trzebieży - rybacy nie gonią choć nie wiem jak zareagują na watahę. Zwykle dwie osoby są "ostrożnie akceptowane".
o ciekawe, ewentualnie Nowe Warpno... i tematyka "rybacka"/portowa
Janusz Body
17-03-2009, 09:57
Widze, że zainteresowanie łolbrzymie. :mrgreen:
No masakra po prostu :-)
Chyba realny termin to będzie maj.
29.03 będzie plener z tych cyklicznych comiesięcznych.
Janusz Body
17-03-2009, 12:58
....
29.03 będzie plener z tych cyklicznych comiesięcznych.
Tj. ?? bo nie wiem o co chodzi :)
vide http://canon-board.info/showthread.php?t=44165
Witam
Temat "miasto wieczorem" wydaje się być całkiem dobry i chyba najłatwiej się będzie zorganizować. Żeby temat ruszyć konkretniej to proponuje ten piątek (20.03) na plener.
Maćkowsky
21-03-2009, 03:41
Witam,
dobrze że tutaj zajrzałem po długiej nieobecności. Też ostatnio chodzi mi po głowie jakis plener.
Myślę, że na początek Szczecin wieczorem a podczas pleneru może pojawią sie jakieś pomysły na następne ciekawsze miejsca (choć Szczecin to pojęcie bardzo szerokie-miałem na myśli centrum, okolice dworca).
mnie osobiście pasuje niedziela 22.03. Jest ktoś chętny ???
a moze by tak obskoczyc okolice wiskordu? znajdzie sie cos zarowno z industriala jak i krajobraz kolo odry, tyle ze najlepiej jak sie zacznie robic zielono to bedzie fajny kontrast miedzy natura a ruinami?
Ja oczywiście jestem za i wolałbym spotkania raczej z rana niż z wieczora z racji dojazdu.
Jacek.eM
26-03-2009, 15:34
Ja oczywiście jestem za i wolałbym spotkania raczej z rana niż z wieczora z racji dojazdu.
Popieram :D
To jak dojdzie do jakiegoś pleneru? :roll:
Ja także się piszę, może następny weekend, sobota ??? Wiskord jak najbardziej....
Z rana było by super. 10:00-11:00
maquinista
26-03-2009, 19:08
Na teren Wiskordu nie ma problemu z wejściem?
jest... przez brame cie nie wpuszcza, jest straznik i mowi ze nie wolno... ja wchodzilem przez plot... jest dogodne ku temu miejsce... jak bylem to "pieski" byly zamkniete... chyba ich nie spuszczaja ;]
maquinista
27-03-2009, 01:00
Więc biorąc pod uwagę taką ilość osób jaka była na ostatnim plenerze w Policach (11 osób) jakie są szanse na spokojne zwiedzanie tego miejsca?
mysle ze marne... ja bylem z kumplem we 2... taka grupe bedzie mocno widac... a watpie aby nas wpuscili, jak nas we 2 nie chcieli...
Maćkowsky
27-03-2009, 17:43
czyli mam rozumieć ze szykuje sie plener w sobotę 28.03 ?
Następny łykend a więc raczej 5 kwietnia godziny poranne.
5 kwietnia - niedziela.... ok.
a jest już jakoś skonkretyzowane miejsce??? bo jak widzę z Wiskordu nici :(
Plener "Patrz szeroko" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka (http://www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=132&idx=5575)" i Fotoklub Szczecin (http://www.fotoklub.szczecin.pl/)
Trzeci z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników niedziela 29 marca 2009, wyjątkowo o godz 10.30 (Kubica rządzi :) ) przy Baszcie Siedmiu Płaszczy. Motyw przewodni pleneru - fotografowanie szerokim kątem. Czas pleneru ok. 2 godz.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.00 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka (http://www.radio.szczecin.pl/migawka)
Witam wszystkich jako nowy na forum - choć czytający od dawna :-D
Jak można się dołączyć to ja również chętnie się wybiorę 5 kwietnia na plener.
Pozdrawiam
Panowie fotograficy..... co jest ????
Robimy ten plenerek 5 kwietnia ??? czy nie bo sprawa zamarła, a termin się zbliża się szybkimi krokami :)
Przepraszam jeśli poganiam, rozumiem, ze większość z was to ludzie zapracowani , a nie tak jak ja prosty licealista :) :mrgreen:
Jacek.eM
31-03-2009, 22:22
Robimy ten plenerek 5 kwietnia ???
Mi pasuje - tylko jaki temat przewodni :?:
no spoko szanowni kolegowie... :mrgreen:
zaklepcie sobie wolny czas na niedziele, a plenerek sie odbedzie...
temat i miejsce jeszcze nie znane, ale juz data tak :mrgreen:
Pozdrawiam
jeśli można to.. liczę na godziny do 15:00 :P ewentualnie od 18:00 :P
Niestety poganiałem, poganiałem.... a okazuje się że osobiście sam jestem prawdopodobnie niedysponowany w niedziele do 17-18 :( :oops:
Konkrety moi drodzy - konkrety... godzina i miejsce oraz ilość osób. Bo nie wiem czy warto pokonać 50km po to żeby zobaczyć się ze Szczecinem :-)
tasia czemu ma byc nie warto ?? :D
a swoja droga to bez kitu, juz piatku koniec prawie a tu malo co wiadomo...
to moze taka mala inicjatywa :D
----------------------------------------------------
LISTA OBECNOSCI ( chetnych do spottowania... ) ;
1)kepasa
2)...
----------------------------------------------------
Cytujcie i sie dopisujcie... No i niech ktos miejsce wskaze i godzine... :razz:
Zapowiada sie fajowa pogoda jak bedzie tak jak caly tydzien...:mrgreen:
Oczywiście - zawsze warto.
1)kepasa
2)tasia
3) ...
Prawdopodobnie Janusz Body też będzie. Może spotkanie na Wałach na schodach? 10 godzina nie est idealna ale damy chyba radę.
Ja jestem jutro o 10 na Wałach - jak nie będzie nikogo to pójdę na jakiś mecz :-)
Tasior cos nie ma chetnych na jutro ... :/
No tak właśnie.... jeszcze kilka godzin ....... :-)
Janusz Body
04-04-2009, 20:26
....
Prawdopodobnie Janusz Body też będzie. Może spotkanie na Wałach na schodach? 10 godzina nie est idealna ale damy chyba radę.
Nie będzie. O 12-tej (no około) będę na lotnisku na kwadracie modelarskim. :) Tj z hanagarowej w prawo jak do magazynów Ruchu. Na obwodnicy lotniska (betonka) w lewo i jakieś 200-300 m, potem w prawo. Parking widać. :)
o tu jest mapka :) http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=2605
Maćkowsky
04-04-2009, 21:02
Ja na 99% będę jeśli można. Mam nadzieję, że jutro nic niespodziewanego nie wypadnie mi w pracy. Jakieś propozycje co do tematu pleneru???
Umówimy się na miejscu. Do zobaczenia. Ja przyjadę jeszcze z kolegą videofilmowcem.
Maćkowsky
05-04-2009, 16:15
No i niestety wykrakałem, jest 16 i wlasnie wychodze z roboty, co za pech:((
Może następny plener wypali, dobrze by było mieć do siebie telefony, zawsze można się zdzwonić jak cos nagle wyskoczy.
Ja już pisałem ale widzę znikł post:
biję się w piersi i przepraszam - spóźniłem się i bylem dopiero o 10.45. Przepraszam i do nast razu.
Maćkowsky
06-04-2009, 21:33
To kiedy następny plener ?
A czy ten się odbył? Kepasa?
W/g Mnie nie... i jakos tak zapal "wszystkich" zmalal... mowie o tym co bylo mowione w Policach...
Maćkowsky
09-04-2009, 16:39
Ja czasami tak mam że nagle w pracy awaria i muszę jechać, właśnie ostatnio to chyba wykrakałem.
A czy ktoś ma ochotę np w sobotę popstrykać?
Sobota-niedziela (25-26.04) będę się włóczył po Szczecinie.
Jakby ktoś miał czas, lub co ciekawsze - pomysł... chętnie się spotkam na jakimś fotografowanku. :idea:
maquinista
24-04-2009, 20:42
Dzień dobry wszystkim :)
Bardzo dawno mnie tutaj nie było. Widzę że były jakieś pomysły na plenery ale chyba nic z tego nie wyszło (nikt się nie chwalił zdjęciami).
Panowie i Panie ! ! !
Mamy wolne 3 dni, od 1 do 3 maja. Więc skoro już wiosna nastała to może powrócimy w dobrze już znane nam miejsce czyli Police. Spotkamy się pogadamy, coś na pewno się wymyśli i znajdzie jakieś miejsce na kolejny plener. Pogoda ma być ładna więc nie będzie problemu w postaci "strasznie zimno dzisiaj i wieje" jak to było ostatnio.
Moja propozycja:
dzień: 2 lub 3 maja
godzina: od rana do zachodu ;)
Kto się pisze??>
Szczecin - Park Kasprowicza 26 kwietnia 5.30
--------------------------------------------------------------------------------
Plener "Nowe spojrzenie na Park Kasprowicza" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Czwarty z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników niedziela 26 kwietnia 2009 godz 5.30, przy wejściu do Teatru Letniego. Motyw przewodni pleneru - nowe spojrzenie na Park Kasprowicza o poranku. Czas pleneru ok. 2 godz. Zapraszamy.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.00 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
28-04-2009, 21:39
tasia będziemy chyba tylko we 2 ;)
Niedziela (03.05) godzina 11?
Miejsce- parking przed bramą fabryki czy może na parkingu przy jeziorze Głębokim?
Jak ktoś chce to będę miał wolne miejsce w samochodzie, mogę kogoś zabrać.
tasia będziemy chyba tylko we 2 ;)
A co powiecie na 3 osoby? :twisted:
ja tez nie dam rady - wyjezdzam na majowke ;)
moze nastepnym razem.
anyway bawcie sie dobrze :D
Mnie przez najbliższe 2 weekendy nie ma :( buuuuuuuuuu
A tak pozwolę sobie zapytać kolegów gdzie w Szczecinie są ciekawe miejsca na robienie zdjęć, jakieś surowe mroczne, lub znowu pełne kwiatów i ciekawych drzewek? Bo ja przyjezdny i jeszcze nie obeznany :)
maquinista
01-05-2009, 11:24
A co powiecie na 3 osoby? :twisted:
Spoko ;)
Niech tylko ktoś sprecyzuje miejsce spotkania. Nie wszyscy wiedzą gdzie jest fabryka. Ja wiem jak trafić i poradzę sobie bez problemu.
Tasia pamiętasz drogę?
Pamiętam - a co ;-)
Spotkanie na Głębokim - w razie jakby jednak nie dopisała obecność :-)
A ma ktoś może blendy i mógłby zabrać?
maquinista, tasia O 11 chcecie się spotkać? nie za wcześnie? Ja mogę wpaść na plener - mam blisko.
Co powiecie aby termin przełożyć na 13:30?
Wiem, wiem... takie marudzenie tylko miesza więc zrozumiem jeśli się nie zgodzicie.
Ja to nawet pomyślałem o 9 - mi wszystko jedno - może być i 13:30 ale czy to nie za późno.
maquinista
02-05-2009, 14:33
maquinista, tasia O 11 chcecie się spotkać? nie za wcześnie? Ja mogę wpaść na plener - mam blisko.
Co powiecie aby termin przełożyć na 13:30?
Wiem, wiem... takie marudzenie tylko miesza więc zrozumiem jeśli się nie zgodzicie.
Jak dla mnie może być ta 13.30.
Jeżeli chodzi o wcześnie, to wcześnie jest o 5.30 tak jak to było na plenerze organizowanym przez program radiowy "Migawka" ;)
Czyli 13.30 na Głębokim?
Czyli 13.30 na Głębokim?
Ja będę czekał już w Policach, bo będę wracał z innego pleneru :mrgreen:
Tylko teraz na którym przystanku wysiadacie? Tam obok "Skarb-u"?
maquinista
02-05-2009, 23:44
Oki. E.3. To możesz czekać na nas przed bramą, ja i Tasia raczej będziemy samochodami. Więc podjedziemy. powinniśmy być około 13.45 na miejscu.
Ja będę o 11 - ludzie umówieni już.
Nie ma tego złego - o 13.30 melduję się.
źródło (http://maszewo.eu/images/hydrier.jpg)
Niby tylko cztery osoby ale na pewno plener bardzo owocny. Chciałbym aby wreszcie dało się zrobić jakieś większe spotkanie CB może bardziej z naciskiem na rozmowy o foto niż samo focenie. Tylko jak widać brakuje dusz - ale może się uda następnym razem.
No muszę przyznać było fajnie. Miło spędzony czas, w miłym towarzystwie :)
https://canon-board.info/imgimported/2009/05/IMG_3912-1.jpg
źródło (http://i671.photobucket.com/albums/vv80/E_3/Moje/IMG_3912.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2009/05/IMG_3893-1.jpg
źródło (http://i671.photobucket.com/albums/vv80/E_3/Moje/IMG_3893.jpg)
https://canon-board.info/imgimported/2009/05/IMG_3890_1_2-1.jpg
źródło (http://i671.photobucket.com/albums/vv80/E_3/Moje/IMG_3890_1_2.jpg)
Panowie tak a propos szkiełek, o których mówiliśmy i dacie ich wprowadzenia na rynek
http://www.canon.com/camera-museum/camera/lens/ef/data/telephoto_zoom/ef_70~200_28l_usm.html
FotoAngelo
06-05-2009, 17:33
Dnia 12 maja (wtorek) w związku z oficjalnym otwarciem salonu Sigma Procentrum w Szczecinie odbędą się warsztaty fotograficzne na których będzie można pobawić sie obiektywami Sigmy a do zdjęć bedzie pozować modelka. Zgłaszać sie można telefonicznie, warsztaty są bezpłatne. Odbywać sie będą w jednym ze szczecińskich lokali; w Barrel Whisky-Bar (Śląska 12 przy Placu Grunwaldzkim) co zapewni niepowtarzalny klimat, start godzina 14:30 .
http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/233
Dokładnie to są dwie tury warsztatów 14.30 - 16.00 i 16.00 - 17.30. Ja zapisałem się na to późniejsze wiec jak ktoś z forum będzie też to może się spotkamy.
Dnia 12 maja (wtorek) w związku z oficjalnym otwarciem salonu Sigma Procentrum w Szczecinie odbędą się warsztaty fotograficzne na których będzie można pobawić sie obiektywami Sigmy a do zdjęć bedzie pozować modelka. Zgłaszać sie można telefonicznie, warsztaty są bezpłatne. Odbywać sie będą w jednym ze szczecińskich lokali; w Barrel Whisky-Bar (Śląska 12 przy Placu Grunwaldzkim) co zapewni niepowtarzalny klimat, start godzina 14:30 .
http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/233
Ja będę w godzinach 14:30-16:00 :mrgreen: