Zobacz pełną wersję : Canon Eos 550d
moniek09
29-07-2012, 12:18
Witam, powyższy model mam od 1,5 miesiaca. Mialam dołączone instrukcję w innych językach niż polski, więc zapytam tutaj. Po zrobieniu kilkunastu zdjęć z lampą, pojawia mi się napis "busy" i muszę czekać jakiś czas, żeby ponownie zrobić jedno zdjęcie i tak w kółko. Wiecie dlaczego tak się dzieje?
jacek_73
29-07-2012, 12:21
...Wiecie dlaczego tak się dzieje?
Tak wiemy - aparat jest zajęty.
moniek09
29-07-2012, 12:27
Ale co to znaczy? Prosze o wytlumaczenie, bo nie znam sie na tym i co z tym zrobić?
jacek_73
29-07-2012, 12:31
A po co Ci wiedzieć co to znaczy? Nic z tym nie zrobisz - musisz odczekać na opróżnienie bufora/naładowanie kondensatora w lampie*
*niepotrzebne skreślić.
moniek09
29-07-2012, 12:34
Wystarczyło napisać, ze tak się dzieję i nic z tym nie zrobie :P
Lustrzana
29-07-2012, 12:39
Ale co to znaczy? Prosze o wytlumaczenie, bo nie znam sie na tym i co z tym zrobić?
A co Ty chcesz z tym robić?:rolleyes: Łopatologicznie oznacza to to samo, co "myślenie" np. komputera podczas jakiegoś zadania.
Proszę bardzo, 10 sekund i masz instrukcję po polsku - wystarczy użyć google KLIKNIJ TUTAJ (http://www.instrukcja-obslugi-pdf.pl/instrukcja-obslugi-podrecznik-canon-eos-550d-52078.html) :rolleyes:
Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google? Tak w ogóle, to trzeba przyznać, że pytanie o problem jest bardzo trafne. Korzystam niejednokrotnie z aparatów ogólnie bez lampy wbudowanej, ale tak się złożyło, że w moje ręce dostał się Canon 600D i finalnie okazało się, że to całkiem dobry aparat, poza właśnie jednym mankamentem - żarnik lampy błyskowej przegrzewał się średnio po 20-30 zdjęciach wykonywanych w średnio 1-2sekundowych odstępach. Lampa błyskowa w tych aparatach jest bliska temu by nazwać ją atrapą, niemniej działa dobrze, ale po coś więcej, to trzeba nabyć lampę dedykowaną zewnętrzną.
Grzesiek_PL
30-07-2012, 13:04
Zewnętrzną lampę też można przegrzać, to całkiem normalne.
Dużo też zależy od mocy błysku.
Kolekcjoner
30-07-2012, 14:23
Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google?
Oczywiście że tak. Po to jest ten dział żeby tu zadawać najbardziej podstawowe pytania. Znudzonych odpowiedziami na "te same pytania" zapraszamy do innych działów 8-).
@ekrowa z tą atrapą przesadziłeś. Fakt, wbudowana lampa to nie to samo co dobra lampa studyjna. Ale co Ty byś chciał od lampy w aparacie która jest tylko jego częścią i jak ogólnie body jest warte nie wiele więcej co taka lampa.
A co do tematu to już wszystko wyjaśnione - po prostu trzeba poczekać aż się kondensatory naładują.
Lustrzana
01-08-2012, 20:52
Tyle odpowiedzi na temat i nic konkretnego, a ostatni użytkownik to już pojechał po maksie.... Do czego zatem służy to forum, skoro wszystkich wyrzuca się na Google?
Nie pojechałam po Tobie, sama jestem świeżakiem ale na litość boską, jeśli szukasz instrukcji do aparatu w języku polskim to serio wystarczy to wpisać w google. Tutaj Ci raczej nikt jej nie przekopiuje i nie wklei jej do posta.