Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Włączanie ekranu LCD w lustrzance - Canon 600d

jagodziak
28-07-2012, 15:52
Witam.
Mam nadzieję, że nie powielam tematu, szukałam odpowiedzi i w "wujku" google, książeczce z instrukcją dołączoną do aparatu i tutaj na forum jednak nie znalazłam, z góry przepraszam za pomyłkę. Posiadam lustrzankę Canon 600D (jak w temacie).
Otóż mam pewien problem, w moim aparacie znajduje się odchylany ekran LCD, jednak chciałabym z niego korzystać nie tylko przy robieniu filmów. Problem w tym, że nie potrafię przestawić obrazu w innych trybach na to, by obraz podczas robienia zdjęcia był na ekranie.
Próbowałam na wszelakie sposoby, jednak odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłam, a przy robieniu zdjęć w różnych pozycjach taka opcja naprawdę by się przydała.

Więc pytanie brzmi: Jak włączyć ekran LCD w aparacie, podczas robienia zdjęć w innych trybach, niż film?

Z góry dziękuję, pozdrawiam :smile:

jacek_73
28-07-2012, 16:02
Witam.
...
Więc pytanie brzmi: Jak włączyć ekran LCD w aparacie, podczas robienia zdjęć w innych trybach, niż film?

Z góry dziękuję, pozdrawiam :smile:

Moja dobra rada: przyzwyczaj się do robienia zdjęć jak Pan Bóg przykazał - czyli obserwując Świat przez pryzmat pentagonalny!!!

- no dobra pewnie nie posłuchasz-

Musisz przełączyć się na tryb (aj)lajwju. Jak to zrobić doczytaj w instrukcji obsługi aparatu :)

Kolekcjoner
28-07-2012, 16:06
Jak napisał wyżej Jacek - włącz LV i masz obraz na żywo :).

jagodziak
28-07-2012, 16:10
Nie wiem nawet jak dziękować! :) Właśnie tego potrzebowałam, ogromnie dziękuję! <- (o ile tak się mówi.) Wszystko działa, nareszcie przy robieniu zdjęć kwiatkom, czy innym tam, nie będę musiała turlać się po ziemi. Jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź :)

Kolekcjoner
28-07-2012, 16:31
No widzisz czasem się jednak do czegoś przydamy 8-).

greg7878
28-07-2012, 17:51
/.../ przyzwyczaj się do robienia zdjęć jak Pan Bóg przykazał - czyli obserwując Świat przez pryzmat pentagonalny!!! /.../

Dla ścisłości : w wizjerze Canona 600D nie ma pryzmatu pentagonalnego tylko zestaw luster ;-) .

jacek_73
28-07-2012, 17:55
Dla ścisłości : w wizjerze Canona 600D nie ma pryzmatu pentagonalnego tylko zestaw luster ;-) .

Wszystko tanieje znaczy się? W takim razie niech ten pryzmat pentagonalny pozostanie jako symbol ;)