Zobacz pełną wersję : 5D MK II uszkodzony AF?
Witam mam pytanie otóż w jednym z moich 5d MK II (zawsze mam podpięty 24mm/ 1.4 mkII)od pewnego czasu szwankuje AF.Objawia się to tym że w ciemnych np.kościołach robi zdjęcia nie ostre przy czym potwierdzenie pokazuje że znalazł punkt,lub niekiedy ostrzy za obiektem na nieskończoność.Problem znika lub jest mniej zauważalny w świetle dziennym.
Zastanawia mnie co może być przyczyną:
1.Brudny sensor
2.Uszkodzony Obiektyw
3.zepsuty system AF
Pytanie co :) ?
Witam mam pytanie otóż w jednym z moich 5d MK II (zawsze mam podpięty 24mm/ 1.4 mkII)od pewnego czasu szwankuje AF.Objawia się to tym że w ciemnych np.kościołach robi zdjęcia nie ostre przy czym potwierdzenie pokazuje że znalazł punkt,lub niekiedy ostrzy za obiektem na nieskończoność.Problem znika lub jest mniej zauważalny w świetle dziennym.
Zastanawia mnie co może być przyczyną:
1.Brudny sensor
2.Uszkodzony Obiektyw
3.zepsuty system AF
Pytanie co :) ?
www.wrozka.pl
lub
Serwis Foto i Video - Naprawa aparatów fotograficznych i kamer wideo - CSI (http://www.e-csi.pl)
z tym, że to drugie raczej bardziej pomoże ;)
wiktor2323
22-07-2012, 18:13
Przedmuchaj czujniki, a jak nie pomoże to serwis. Też ostatnio miałem problem z pudłowaniem i dmuchanie gruszką pomogło:)
Dzięki wiktor tak zrobię a w zasadzie jak goomis oddam do serwisu na gruntowne czyszczenie