Zobacz pełną wersję : Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?
Chodzi mi dokładnie o 350D, jak w Waszej ocenie wyglądają korzyści i zagrożenia, według mnie do korzyści należy zaliczyć:
- 2 lata gwarancji
- niższa cena (nawet od tej na Allegro)
- być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)
W sklepie on-line (Media Markt) znalazłem ten aparat w cenie 672 euro (BODY) lub 749 euro (BODY+KIT). Mam również kilka pytań:
1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
749 euro (BODY+KIT)
3.85 PLN * 749 = 2883,65
http://allegro.pl/show_item.php?item=84472972
:roll:
3.85 PLN * 749 = 2883,65
http://allegro.pl/show_item.php?item=84472972
:roll:
Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917
2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska :)
No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917
2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska :)
No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
Paweł Ubysz
02-02-2006, 11:22
Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.
Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.
Pudelka na 100% nie sa oryginalne... tylko takie czarno czerowne jak po "mocnych" papierosach :) w kompaktach w zestawie nie bylo kart pamieci... no ale w lustrzankach i tak nie ma.
... według mnie do korzyści należy zaliczyć:
- 2 lata gwarancji
To prawda. Gwarancja w Niemczech jest moim zdaniem o wiele lepsza niz w Polsce. Zakladajac, ze pusje Ci sie 350D to wysylasz go bezposrednio z Polski na niemiecki adres CANONa. Odsylaja za darmo.
- niższa cena (nawet od tej na Allegro)
To tez prwada. Body mozna kupic juz za 650 Euro. Poza tym, jak nam sie aparacik nie spodoba (niewazne dlaczego) ma sie 2 tygodnie na jego oddanie/odeslanie bez podania przyczyny.
- być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)
Nic mi o tym nie wiadomo.
1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
Od wejscia Polski do EU mozesz takie rzeczy bezproblemowo przewozic przez granice (oczywiscie tez w oryginalnym opakowaniu).
3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
Ja prawie wszystko kupuje w Niemczech, pomimo, ze czesto jezdze do Polski. Jak masz mozliwosc, to kupuj w Niemczech. Zalety, to tak jak wyzej wymieniles.
NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
.
W moim przypadku przy kupnie w niemieckim MM cena online i w sklepie byla taka sama.
A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN.
Instrukcje moge ci za darmo podeslac to kolejne 15zl w kieszeni 8)