Zobacz pełną wersję : [Sergiusz] "Wybitne Dzieła"
Sergiusz
02-07-2012, 01:26
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://s14.postimage.org/4xgfaqk01/image.jpg)
Mercedes Benz
Fajna Eska, bez gwiazdy nie ma jazdy! :D
Jest nawet taka słynna rzeźba-drzwi mercedesa (polskiego artysty?) - ale jakoś nie pamiętam szczegółów, a Google i Bing na hasło "mercedes drzwi rzeźba" znajdują tylko blacharzy :D
Sergiusz
02-07-2012, 16:27
Taka słynna rzeźba to „Deszczowa Taksówka” Ale gdzie mnie tam nawet o tym myśleć. Nie mniej pomysł fantastyczny na upalne dni.
Sergiusz
03-07-2012, 00:35
źródło (http://s18.postimage.org/4jf3b4zxl/symetria.jpg)
Symetria
grzegorzki
03-07-2012, 07:20
Jest nawet taka słynna rzeźba-drzwi mercedesa (polskiego artysty?)
W jakims dosc znacznym sensie Mercedes to polski samochod, podobnie jak Podolski i Klose to polscy pilkarze, a Kreber i Lisicka to polskie tenisistki :roll:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"Dzieła Wybitne" to trochę brzmi jak "wydanie pośmiertne". Żyj nam Sergiuszu... jeszcze trochę.
Taka słynna rzeźba to „Deszczowa Taksówka” Ale gdzie mnie tam nawet o tym myśleć. Nie mniej pomysł fantastyczny na upalne dni.
Głowy nie dam, a Google mnie już chyba zaanonsowały u wszystkich lakierników, ale w którymś z muzeów w USA stoi pomnik/rzeźba drzwi mercedesa "S-Klasse" - "Drzwi pożądania/bogactwa", czy jakoś tak...
W jakims dosc znacznym sensie Mercedes to polski samochod
Ciekawe - napiszesz więcej?
W jakims dosc znacznym sensie Mercedes to polski samochod
Kiedyś interesowałem się historią motoryzacji, o polskich korzeniach w MB nie słyszalem, żadnego inżyniera czy projektanta.
jacek_73
03-07-2012, 19:42
Sergiusz jako pierwszy artysta w galaktyce zebrał pośmiertnie swoje "Wybitne Dzieła" jeszcze za życia :-)
Symetria
Ciekawe czy będzie też anty-symetria...a może nie zdążyła się jeszcze wybić?
Sergiusz
03-07-2012, 22:39
źródło (http://s14.postimage.org/n48dfc735/tan.jpg)
Goniąc za Endim... Tancerka
waldekgdynia
03-07-2012, 22:41
Interesujące. A konkretnie - Tancerka jest intrygująca.
Muszę nauczyć się tak fotografować rzeczywistość.
jacek_73
03-07-2012, 22:56
Endi pewnie byłby w siódmym niebie. Ja nie mam więcej pytań. Zjem sobie pyszną zupkę z puszki i położę się spać :idea:
Sergiusz
05-07-2012, 03:03
źródło (http://s9.postimage.org/rqmjfxulr/et_kopia.jpg)
ET
Sergiusz
13-07-2012, 00:38
źródło (http://s16.postimage.org/ea6153kid/czpl.jpg)
Akt z czerwoną planetą w tle.
grzegorzki
13-07-2012, 01:34
Ciekawe - napiszesz więcej?
O Mercedesie poszlo na priv, bo to watek p sztuce, a nie o blaszakach.
Sergiuszu lecisz po calej historii sztuki XX wieku i to wszystko na jednej (czy dwoch) modelce ... :shock:
Sergiusz
25-12-2012, 22:56
źródło (http://s2.postimage.org/scklshxeh/P8221432_kopia.jpg)
Faktura oceanu
zaczyna się...
1000 nowych odcinków "mojej drogi"
litości...
zaczyna się...
litości...
Zastanawiam się, co Ci przeszkadza w zaprezentowanych zdjęciach? Napisz konkretnie, proszę.
grzegorzki
26-12-2012, 08:44
Fotki z Olympusa... No ładnie :)
jacek_73
26-12-2012, 10:57
Fotki z Olympusa... No ładnie :)
Chyba nieładnie! My jesteśmy taliby i nie będziemy tolerować innowierców :twisted:
zaczyna się...
litości...
To że nic z fotografii i wątków Sergiusza i nie tylko, nie rozumiesz to dla mnie oczywiste.
Ale to że próbujesz przeszkodzić Sergiuszowi i innym we wzajemnym kontakcie na forum to już nie jest do zaakceptowania.
Wstaw sobie Sergiusza w "Ignore" i nie męcz się jego nowymi odcinkami " mojej drogi".
Jeśli dalej będziesz na forum walczył z "czyjąś drogą" to uprzedzam: krótko to potrwa.
janmar,
rozumiem, że chcesz mnie zabić...
janmar,
rozumiem, że chcesz mnie zabić...
Doczekam się, jakiejś konstruktywnej krytyki?
dinderi,
nie będzie konstruktywnej krytyki, bo te zdjęcia nie nadają się ani do analiz, ani do rozważań estetycznych
jest to porcja fotek znudzonego/zblazowanego autora, zdjęcia, które nie są w stanie przekazywać żadnego komunikatu bez komentarza artysty ("artysty"), albo czytelników forum
Janmar, rozumiem więcej niż sądzisz, - po prostu nie kupuję tej mieszanki kiczu (często świadomego) ubranego w art i wysilonego humoru.
Jednak dzięki takim wątkom, oraz "kultowym" ctj i gtj, CB ma szanse przetrwać kryzys, który widać tu od roku
przejrzałem cały ten zbiór "arcydzieł" i chyba podzielam zdanie IGORA58, ale ponieważ jestem tolerancyjny, to uważam, że każdy se może na CB umieszczać co i gdzie chce. Już dawno w galeriach na tym forum ciężko odszukać czegoś na czym wzrok można powiesić. Taki jest los demokracji. Ci co mają dobre zdjęcia nie muszą na siłę ich pokazywać, a ci którzy pokazują maja takie, których nikt nie chce oglądać.
Myślę, że warto się 10 razy zastanowić, zanim się coś w galerii umieści.
To forum już dawno zrobiło się komercyjnym informatorem techniczno - reklamowym firmy canon, ale od tego w sumie jest i ciężko wymagać czegoś bardziej ambitnego.
Miłego oglądania zdjęć tego wątku, a ja to wole popatrzeć do zdjęć prawdziwych. Ostatnio udało mi się kupić album Ansela Adamsa. Niby 60 lat ma, niby nie ma w internecie, a zdjęcia jakoś powyżej ambicji tego forum.
dinderi,
nie będzie konstruktywnej krytyki, bo te zdjęcia nie nadają się ani do analiz, ani do rozważań estetycznych
jest to porcja fotek znudzonego/zblazowanego autora, zdjęcia, które nie są w stanie przekazywać żadnego komunikatu bez komentarza artysty ("artysty"), albo czytelników forumA ja musze przyznać, że wolę ogladać zdjęcia Sergiusza, niż te pokazywane w wątkach ślubnych (no, jest jeden wyjątek, czyli kol. Parteq). Czy potrzeba im komentarza, nie wiem. Zwykle ogladam zdjęcia, bardzo rzadko czytam komentarze.
Jednak dzięki takim wątkom, oraz "kultowym" ctj i gtj, CB ma szanse przetrwać kryzys, który widać tu od rokuCo fakt, to fakt. Chyba dłużej, niż rok...
jacek_73
26-12-2012, 19:23
A mnie zastanawia, dlaczego te zdjęcia przyciągają forumowych tuzów jak lep muchy, skoro nic w nich nie ma? I w czym gorsza jest faktura oceanu od laski sztachającej się papierosem (takie skojarzenie pierwsze z brzegu)? Nie liczę na odpowiedź, więc proszę się nie wysilać :)
Sergiusz,gdzie byłeś robiąc "Faktura oceanu" ?Wysoki brzeg?Wiało?
Na gorąco wiem tyle że mi się podoba.Muszę je przespać.Ściągnąłem na compa i pozerkam sobie.
Panowie PEACE proszę. Panom krytykom typu Igor i Sweetek poproszę o linki do Waszych galerii. Mam nadzieję, ze są wyższych lotów niż Sergiusza. A jak nie to zamilczcie i dajcie innym pooglądać. To forum znane jest z wielu "znafcuw" sztuki którzy poproszeni o linki do swoich dzieł dziwnie milkną. Ze sztuką już tak jest, że nie poddaje się żadnym wzorom matematycznym i zależy tylko i wyłącznie od gustu. Ja np. "dzieła" Picassa mogę oglądać dopiero od promila alkoholu w mojej krwi, poniżej - ni cholery. A podobno artysta z niego nieziemski:) Jak sie coś nie podoba to bodajże Janmar dał prosty wzór co trza zrobic - /ignore i po problemie:) Święta są - więc bądźmy życzliwsi dla siebie.
marito,
nie mam swojej galerii, i nie czuję potrzeby posiadania jej
na CB niczego nie pokazuję, bo nie przyswoiłem sobie skomplikowanej (jak dla mnie) procedury zamieszczania zdjęć
i tyle...
sztuka nie zależy tylko od gustu - to chyba jasne, ale nie chce mi się rozwijać tematu
marito,
nie mam swojej galerii, i nie czuję potrzeby posiadania jej
na CB niczego nie pokazuję, bo nie przyswoiłem sobie skomplikowanej (jak dla mnie) procedury zamieszczania zdjęć
i tyle...
sztuka nie zależy tylko od gustu - to chyba jasne, ale nie chce mi się rozwijać tematu
No cóż, w takim razie tym bardziej na Twoim miejscu bym się nie wypowiadał. Chcesz krytykować - OK, ale najpierw pokaż nam że masz do tego prawo i sam robisz lepsze fotki. Bo takich teoretyków to wybacz ale mam kompletnie gdzieś. A co do sztuki dalej się upieram że to rzecz gustu - no chyba że jednak w swej łaskawości przekonasz mnie że jest inaczej-chętnie wysłucham.
--- Kolejny post ---
No cóż, w takim razie tym bardziej na Twoim miejscu bym się nie wypowiadał. Chcesz krytykować - OK, ale najpierw pokaż nam że masz do tego prawo i sam robisz lepsze fotki. Bo takich teoretyków to wybacz ale mam kompletnie gdzieś. A co do sztuki dalej się upieram że to rzecz gustu - no chyba że jednak w swej łaskawości przekonasz mnie że jest inaczej-chętnie wysłucham.
Aha, nie odbieraj tego jako ataku na Twoją osobę. Pewnie prywatnie jesteś w porządku kolegą z którym by się pogadało o tym i o tamtym. Ja poprostu jestem przeciwny wszystkim teoretykom którzy sami nie mają nic do pokazania a swoim negatywnym podejściem powodują, że inni boją się cokolwiek pokazać, żeby nie zostać "zjechanym". Ave
czy znawca filmu, wybitny krytyk musi tworzyć filmy ? z foto chyba podobnie - może ale nie musi
czy znawca filmu, wybitny krytyk musi tworzyć filmy ? z foto chyba podobnie - może ale nie musi
Po części kolego masz rację, tyle tylko że sam sobie zadaj pytanie - czyjego głosu uważniej wysłuchasz - jakiegoś krytyka filmowego który na sztuce filmowej zna sie tylko w teorii czy sławnego reżysera filmowego który sam w swoim dorobku ma kilka Oscarów? A my tu nie mówimy o jakiś wybitnych dziełach tylko naszych pstrykach jakie to każdy z nas popełnia. Dlatego zwykła ludzka przyzwoitość nakazywałaby mi, że gdy opierdzielam kogoś za zdjęcia, żeby byc poważnie odbieranym jako konstrargument powinienem pokazać coś swojego, a jak nie to przynajmniej powiedzieć co mi się konkretnie nie podoba, jakie błędy popełnił fotograf a takie powiedzenie "mi sie nie podoba no bo nie" to wybacz ale nie trafia do mnie. Dobra ode mnie koniec, swoje zdanie wyraziłem i nie chce mi sie więcej języka strzępić. Jako, że szanuję prawo do posiadania swego zdania, ja zostaję przy swoim i Wam tego samego życzę:)
i tyle..
BTW.
Nigdy dosyć okazji aby przypomnieć że jest taki wątek samouczek.Można nawet potrenować.
http://www.canon-board.info/sprawy-wewnetrzne-forum-11/jak-wstawic-foto-19347/
Ps.W razie kłopotów należy pamiętać że od kłopotów jest moderator :mrgreen: i inni użytkownicy..np.Sergiusz duużo wstawia.
Pisać można na PW.Pisać można na "Raportuj zły post".Śmiało i do skutku.
Sergiusz
03-01-2013, 23:49
Taka heca o jedno zdjęcie. Aby zachować dystans trochę odwlokłem odpowiedź. Mam nadzieję, że ciśnienie zeszło. Gwoli ścisłości zdjęcia w większości zamieszczone w tym wątku powstały nieco przez przypadek. Tancerka to mój pierwszy i pewnie ostatni HDR. Ostatnie fotografowałem z góry wysepkę z ruinami i dostrzegłem łódź. Było to jezioro Szkodarskie. Owszem wiało na tyle mocno, że poruszało taflę spokojnej zazwyczaj wody jak i aparatem na statywie. Samo zdjęcie jest poruszone do tego obiektyw był równie słaby optycznie co długi i działał jak żagiel.
źródło (http://s2.postimage.org/ltqxny9rd/nic.jpg)
Nic takiego
jacek_73
04-01-2013, 00:36
"Najpierw było tak jak przypuszczałem
bicie
lodowaty prysznic
cuchnące towarzystwo
natchnionych rękodzielników z prowincji
aż przyszedł dobry psychiatra
nie zadawał nam głupich pytań
nie znęcał się
na długich długich sznurach
pozwolił nam do woli fruwać nad ogrodem
długość sznurów przekraczała wysokość
najzawrotniejszych pułapów naszych wizji
o dobrze nam było
doktor jeszcze zachęcał
wyżej wyżej dzieci
o dobrze nam było
ta metoda nazywa się
wiatroareoterapia
wia-tro-areo-te-ra-pia
wia-tra-pia
ae-ra-pia
pia! pia! pia!"
Andrzej Bursa
A ja ten (i poprzedni) wątek oglądam, bo wciąż próbuję zgadnąć, co autor miał na myśli. I ni cholery nie jestem w stanie na nic sensownego wpaść=)
A ja ten (i poprzedni) wątek oglądam, bo wciąż próbuję zgadnąć, co autor miał na myśli. I ni cholery nie jestem w stanie na nic sensownego wpaść=)
Eee..to nic trudnego.Znajdż SWOJĄ interpretację.Wszak nie jesteś i nie będziesz Sergiuszem.
Dla mnie to : "Saga ludzi z lodu."Margit Sandemo.
"
ROZDZIAŁ I. Zęby smoka, rzekł pewnego dnia Ulvhedin w chwili rozżalenia. Ludzie Lodu są niczym smocze zęby..."
aczkolwiek zgadzam się z Jackiem że może to również być "wiatroaeroterapia."
Dobre zdjęcie Imho.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jesli ktokolwiek myśli że na jakimkolwiek zdjęciu widzi lub pokazuje TO SAMO dla wszystkich,jest w blędzie.
Nie widzi naiwny świata zasłoniętego przez własne ego,
przez własną interpretację obrazu świata,widzianą przez żrenicę epidiaskopu w którym obraz układają kolorowe szkiełka JEGO wiedzy,doświadczeń życiowych,wyobrażni i pojęć.
To moja interpretacja powyższego zdarzenia artystycznego niewątpliwie :-)
fotokor1
04-01-2013, 12:49
Eee..to nic trudnego.Znajdż SWOJĄ interpretację.Wszak nie jesteś i nie będziesz Sergiuszem.
Dla mnie to : "Saga ludzi z lodu."Margit Sandemo'
nie wierzę janmar czytałeś ten milion tomów babskiego czytadła?:mrgreen:
Kiedyś w "Drodze" wspomniałem że ludzie nie patrzą na zdjecia, tylko patrzą na zdjęcia Sergiusza. Doszukują się trzeciego i czwartego dna, gdy przesłanie jest banalne, jednoznaczne. Rytmy kompozycja(książkowa) i jego spojrzenie na świat. Co może być nie zrozumiałe w zdjeciu gdzie np widać znak "zakaz parkowania" z autami w tle? Albo w zdjęciu nagiego wędkarza ze wzdrygniędą niewiasta przepływająca obok :-D
Może ta przyziemność tak ludzi rozczarowuje, nie wiem.
nie wierzę janmar czytałeś ten milion tomów babskiego czytadła?:mrgreen:
Sam w to nie wierzę..:idea:
A nie "Saga o ludziach lodu" ?
A fotki ładne i bardzo orginalne, zawsze zajrzę. :)
A nie "Saga o ludziach lodu" ?
Tak ..o ludziach lodu.[Pisząc z pamięci powinno się sprawdzać cytaty] :idea: Sorry, Margit..
Tkwiąc w tych smoczych zębach tytuł ż błędem zacytowałem.:shock::-)
Panom krytykom typu Igor i Sweetek poproszę o linki do Waszych galerii. Mam nadzieję, ze są wyższych lotów niż Sergiusza. A jak nie to zamilczcie i dajcie innym pooglądać. To forum znane jest z wielu "znafcuw" sztuki którzy poproszeni o linki do swoich dzieł dziwnie milkną. Ze sztuką już tak jest, że nie poddaje się żadnym wzorom matematycznym i zależy tylko i wyłącznie od gustu.
ja to zdjęcia swoje robię na papierze, pod powiększalnikiem - dla własnej przyjemności, nie czuję wielkiej potrzeby pokazywania ich w internecie w rozdzielczości 500x500 pixli. ... A zdjęcia z tej galerii to - wydaje mi się - koło sztuki chyba nawet nie leżały.. ale to moja prywatna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać...
wszystkiego naj-... w nowym roku..
jacek_73
04-01-2013, 23:41
ja...
Pewnego rodzaju zagadką jest dla mnie, co Cię pcha do tego wątku mając pod ręką album z prawdziwymi zdjęciami oraz swoje zdjęcia na prawdziwym papierze?
wszystkiego naj-... w Nowym Roku.
zaglądam na to forum czasem, bo kiedyś można tu było poczytać ciekawe rzeczy, teraz sporo się zmieniło....
Czasem patrzę na różniste zdjęcia w necie a tytuł tego wątku..... wydaje się ciekawe....
i tyle...