PDA

Zobacz pełną wersję : Przejściówka Jack 3.5mm na małe PC

k-9
28-06-2012, 17:58
Cześć,
Przyszła mi w koncu lampa. Mam nadajnik i odbiornik od chińczyka. Nadajnik jest na sankach w aparacie a odbiornik może działać po przez kable jack (mały/duży) lub na sankach. Po przykręceniu odbiornika do statywu i wsunięcie na sanki lampa w całość już nie jest taka stabilna... Mam już obraz jak w plenerze lampa leci w dół z statywem i wyłamuje się odbiornik... Dlatego chciałbym aby podłączyć lampę i odbiornik po przez kabelek synchro... Wg. mnie bezpieczniej. Jak lampa zleci to odbiornik tylko się porysuje...
Tylko... że nie mogę znaleźć przejściówki...

Chciałbym ale to wyglądało tak -kabelek od odbiornika (jack 3.5mm)>jack 3.5mm żeński który jest zakończony kabelkiem PC który jest wpięty już do lampy... Chyba chodzi tutaj o ten najmniejszy pc bo w lampie zmieściłby by się tylko cienka igla w te złącze.

fotom
28-06-2012, 18:53
Cześć,
Mam już obraz jak w plenerze lampa leci w dół z statywem i wyłamuje się odbiornik...
A jak poleci bez odbiornika, to wyłamie się stopka w lampie.
W odbiorniku kabel jest na stałe (tak zrozumiałem)?

k-9
28-06-2012, 20:53
nie filozofujmy. Lampa jest lepiej zrobiona niż odbiornik i o nią się nie martwie...
Do odbiornika jest odkręcany kabelek tylko, że wtyczka jest mega chińska (wrońcu to yongnuo!!:mrgreen:) i nie ma rady nic pod nią podłączyć... Potrzebny mi żeński jack 3,5mmm któy kończy się PC (tym malutkim chyba to jest PC mini- albo zmyślam)

gavin
28-06-2012, 21:14
Można coś polutowac :D

r_m
06-07-2012, 10:56
Chyba tylko lutownica + kabelek z wtykiem PC (z allegro) + "żeński" mini-jack

cycu007
06-07-2012, 11:35
Najlepiej pokaz zdjecia jak by mialo to wygladac mam jakies kable pod lampy dlugie 2 sztuki wiem ze z jednej strony jestbjack a co z drugiej nie pamietam jesli beda dla ciebie dobre i pokryjesz koszta transportu mozemy sie jakos zgrac

grzegorzki
10-07-2012, 05:56
nie filozofujmy

a co nam zostało, skoro nie podajesz zadnej nazwy, modelu itd, poza producentem odbiornika Youngnuo, ktory z mojego doswiadczenia zalacza potrzebne kabelki