Zobacz pełną wersję : Canon 1100d jak sprawdzić przebieg migawki?
master.pn
16-06-2012, 13:11
Witam,
najpierw chciałbym przywitać się z wszystkimi na forum :p
Stałem się posiadaczem w.w. aparatu. Chciałbym sprawdzić przebieg migawki. Program eosinfo nie wykrywa aparatu, opadna, exif nie pokazują tych informacji. Jak dotrzeć do tych danych?:?:
master.pn
23-06-2012, 20:53
Na prawdę nikt nie wie czy po prostu nie chcecie napisać? Proszę przynajmniej o link
Nie działa ze wszystkimi ale sprawdź http://eoscount.com/ na ie.
Jeżeli eos info nie wykazuje, to jedyna szansa to iż ktoś podczas programowania aparatu ustawił numerowanie zdjęć i nigdy ich nie skasował w indeksie w co wątpie.
master.pn
24-06-2012, 19:18
Nie działa ze wszystkimi ale sprawdź http://eoscount.com/ na ie.
Wielkie dzięki :D 2090 (już 2093) zdjęć :) Wielkie dzięki :D
Wielkie dzięki :D 2090 (już 2093) zdjęć :) Wielkie dzięki :D
Wow. Prawie tyle to ja dziś na ptakach w ciągu 4 godzin zrobiłem.
jak włączasz servo i tylko trzymasz spust migawki ba traktujesz aparat jak kałacha to się nie dziwię :D:mrgreen::mrgreen:
jak włączasz servo i tylko trzymasz spust migawki ba traktujesz aparat jak kałacha to się nie dziwię :D:mrgreen::mrgreen:
Chyba mylisz nieco pojęcia ;)
Wow. Prawie tyle to ja dziś na ptakach w ciągu 4 godzin zrobiłem.
a ile h potem te serię przeglądasz? :lol: pomijam fakt że migawka ma przechlapane ;)
a ile h potem te serię przeglądasz? :lol: pomijam fakt że migawka ma przechlapane ;)
Tutaj się nie zgodzę. Tak prawdę powiedziawszy tak, to bylo kiedyś. Obecnie nowe pychy na serii trzymają dosyć długo.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Trochę ponad godzinę przeglądania. 90% i tak do kosza. To były teraz raczej testy na AF w trybie ciągłym przy różnych ustawieniach. Prawdziwa jazda zacznie się w sobotę. :twisted:
Po to jest seria 8kl/sek. Jak się zepsuje to do serwisu, albo nowy. To tylko pucha którą i tak trzeba będzie kiedyś wymienić. Wolę ją tak zajechac żeby poszła do kosza, niż sprzedać w stanie prawie nowym, choć o sprzęt dbam. Przynajmniej będę miał satysfakcję, że ta puszka została maksymalnie wykorzystana.