PDA

Zobacz pełną wersję : 50E awaria EYE CONTROL

balbin
03-06-2012, 10:48
Rzecz jasna przeszukałem forum i wychodzi na to że będę pierwszy z tym tematem.

Wygląda to tak:
50E + 50 1.8 mam od około roku i wszystko pięknie śmigało, ale do czasu. Po małej przerwie w używaniu, okazało się że gdy włączę sterowanie okiem, to przy naciśnięciu spustu, aparat pokazuje brak baterii (bez znaczenia czy na baterii czy na gripie). Wygląda to tak jakby było jakieś zwarcie, ale nie wiem jeszcze czy w body czy w szkle bo mam tylko tę pięćdziesiątkę. A może to w ustawieniach coś pochrzaniłem ?

filharmoniusz
03-06-2012, 11:57
Bycmoże problemy z migawką przy krótkich czasach. Sprawdz na dłuższym czasie migawki, czy sie sytuacja poprawia.

Rzecz jasna przeszukałem forum i wychodzi na to że będę pierwszy z tym tematem.

Wygląda to tak:
50E + 50 1.8 mam od około roku i wszystko pięknie śmigało, ale do czasu. Po małej przerwie w używaniu, okazało się że gdy włączę sterowanie okiem, to przy naciśnięciu spustu, aparat pokazuje brak baterii (bez znaczenia czy na baterii czy na gripie). Wygląda to tak jakby było jakieś zwarcie, ale nie wiem jeszcze czy w body czy w szkle bo mam tylko tę pięćdziesiątkę. A może to w ustawieniach coś pochrzaniłem ?

balbin
03-06-2012, 13:36
niestety (a raczej na szczęście) , to nie to. tak samo się zachowuje na wszystkich czasach.
Ale właśnie sobie przypomniałem że kiedyś pokazywał mi pustą baterię jak podpinałem m42 na przejściówce. Okazało się wówczas że w body pod mocowaniem od strony gripa jest taki mały cyngiel. Wcisnąłem go więc paluchem i znalazłem przyczynę. Blokada jakaś, czy coś... Uciąłem obcinaczkami do paznokci nadmiar kołnierza w przejściówce, tak by po zamontowaniu nie wciskało ów cyngla i gitara, można śmigać dalej. Tak się zastanawiam czy aby przypadkiem nie ma innego zabezpieczenia jakiegoś.

spr
04-06-2012, 10:08
a mi sie przypomina sytuacja z 30 eye control .
Owa trzy-dycha miała walnięta płytę główną i strasznie rozładowywała baterie.
Na słabej baterii czasem pokazywała full a po wciśnięciu spustu pustą baterię.

Wydaje mi sie że winy trzeba szukać w zasilaniu.

Problem występuje tylko przy eye cnotrol?

balbin
05-06-2012, 17:29
(...)
Wydaje mi sie że winy trzeba szukać w zasilaniu.

Problem występuje tylko przy eye cnotrol?

Tak, tylko przy eye control. W sumie trochę szkoda, bo kupiłem ten aparat właśnie ze względu na sterowanie okiem. Pogrzebałem w ustawieniach z instrukcją i niestety to coś poważniejszego. Tylko co ?