Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon PowerShot SX130 IS - luzy w obietywie - ten typ tak ma?

Krzyschu
28-05-2012, 12:55
Witam wszystkich,

Proszę o pomoc w ocenie wady lub może cechy aparatu SX130IS. Aparat kupiłem w sklepie Proline. Na wstępie zaznaczę, że aparat zdjęcia robi.
Rzuciła mi się w oczy jedna sprawa. W aparacie występuje luz przyzłożonym obiektywie. Czuć go przy obraniu aparatu w rękach (obiektyw skierowaniu do dołu -> obiektyw skierowaniu ku górze) przy tym słychać owy luz. Można też go wywołać palcami, delikatnie naciskając na obiektyw. Aparat trafił do serwisu Proline i dostałem odpowiedź, że po sprawdzeniu innej nowej sztuki jest podobnie. Dzwoniąc do serwisu canona powiedzieli, że luzu nie powinno być ale trzeba to sprawdzić itp.

Pytanie, czy inni użytkownicy lub osoby, które miały w rękach ten aparat potwierdzają, że jest to luz technologiczny i taka cecha tej konstrukcji, czy też jest to wada produkcyjna nadająca się do reklamacji.

Ps. SX100IS takie luzy poosiada. ale to konstrukcja starsza i nie wiem czy bliźniacza.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Krzyschu
29-05-2012, 07:43
Sprawa rozwiązana. Znalazłem czas i udałem się do sklepu, w którym jeszcze były 2 modele tego aparatu i ten typ tak ma.

Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam