Zobacz pełną wersję : samoczynna zmiana jakości zdjęć w 7d?
Witam,... byłem dzisiaj na zdjęciach w plenerze i w pewnym momencie zorientowałem się że mam ustawiony rozmiar "S" i to ten najsłabszy :( a jestem absolutnie pewien że ustawiałem raw + jpg,.. i to przedziwne bo nagle po kilku set zdjęciach patrzę a mam całą serię w "s" ..... i mnie zmroziło bo przecież żeby zmienić takie ustawienia to trzeba zrobić to świadomie i wymaga to akceptacji itd,... czy szanowni koledzy posiadacze 7d spotkali się z czymś takim, a może jest to możliwe by przypadkiem przestawić te ustawienia?
możliwe, przypadkiem przesunąć pokrętło nastaw na C1 :)
sprawdziłem, przed chwilą,... owszem zmienia ale na jpg L w dobrej jakości,.. jak by tak zrobiło to jeszcze pół biedy, a ja nacykałem w kościele kupę zdjęć w postaci miniaturek, jakieś inne pomysły?
Nie masz nic pod "set" przypisanego? Miałem tak w 40D i faktycznie, czasem się zmieniało, więc wyłączyłem to w cholerę ;)
wciskam set ale nie ma reakcji,..chyba nic nie jest przypisane
wojteketjow
22-05-2012, 23:02
możliwe, przypadkiem przesunąć pokrętło nastaw na C1 :)
A kiedyś ktoś w innym wątku pisał, że blokada pokrętła nastaw jest kompletnie niepotrzebna bo przypadkiem raczej nie da się go przesunąć :shock:
Mnie to się też czasami udaje :)
nie da się w mojej opinii zmienić ustawień z raw+L na "s" chowając aparat do torby,... no chyba że jakimś karkołomnym zbiegiem okoliczności