Zobacz pełną wersję : Nowa akcja promocyjna - Canon Cash Back 2012
Canon_Board
09-05-2012, 22:20
Specjalnie dla forumowiczów, dzięki uprzejmości sklepu www.cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl), przekazujemy najszybciej (wg nas nikt o tym jeszcze nie napisał :-)) wieści dot. nowej akcji Canon'a - Cash Back - czyli zwrot gotówki za zakup określonych produktów (obiektywy, lampy błyskowe i extendery).
W prawdzie oficjalnie nazywa się to konkursem, ale tylko aby mieć pewność zgodności z naszym pokręconym prawem i przepisami podatkowymi.
Uwaga! Pod uwagę brane są zakupy dokonane od 15 kwietnia do 30 czerwca.
Szczegóły na www.konkurscanon.pl (http://www.konkurscanon.pl)
no właśnie: "Zgłoszenia do Konkursu" i "Uczestnik Konkursu może wygrać niżej wymienione nagrody" wiec nie wiem czy to taki keszbek
żaden cash-back (jak uprzednio) tylko zwykła ściema w polskim wydaniu - kup a może Cię wylosujemy, wyślij sms a może wygrasz, właśnie zostałeś milionerem - tylko kup nasz zestaw garnków...
nie ma to nic wspólnego z prawdziwymi cash backami w europejskim czy amerykańskim wydaniu jakie pamiętamy , w trakcie których KAŻDY kupujący dany produkt otrzymywał zwrot pewnej , określonej z góry kwoty. Bez żadnych durnych konkursów, pytań i komisji...
pan.kolega
09-05-2012, 23:47
W prawdzie oficjalnie nazywa się to konkursem, ale tylko aby mieć pewność zgodności z naszym pokręconym prawem i przepisami podatkowymi.
Fakt w USA np. prawo jest prostsze, i uzaleznianie udzialu w konkursach od kupienia towaru jest zabronione.
No cóż, wygląda to na konkurs a nie cashback, bo liczba "zwycięzców" jest ograniczona:
Z regulaminu:
"(...)
Grupie Produktów Promocyjnych A jest: 50 nagród pieniężnych o wartości 900,00 PLN każda;
Grupie Produktów Promocyjnych B jest: 650 nagród pieniężnych o wartości 450,00 PLN każda;
Grupie Produktów Promocyjnych C jest: 350 nagród pieniężnych o wartości 315,00 PLN każda;
Grupie Produktów Promocyjnych D jest: 450 nagród pieniężnych o wartości 225,00 PLN
Grupie Produktów Promocyjnych E jest: 1000 nagród pieniężnych o wartości 135,00 PLN
(...)"
Coś czego najbardziej nie lubię to tego typu ściemy. Zamiast uczciwie napisać, że jest to konkurs, niektórzy próbują robić z ludzi pisząc delikatnie owieczki. :evil:
To tak jak często w sklepie coś kupując, szczególnie buty Pani sprzedawczyni mówi przy kasie gwarancja 2 lata, a ja się jej pytam to gdzie jest dokuemnt gwarancji, a ona na to,że nie ma, ale gwrancja i tak jest 2 lata i żeby się nie martwić, tylko że to nie o gwrancję chodzi...
lipa nie cash back.
Dobrze, że nie ma nic co mnie interesuje bo jeszcze bym się skusił :p
Grzesiek_PL
10-05-2012, 15:33
To są chyba jakieś jaja :mrgreen:
No i zamiast promowania mamy antypromocję :mrgreen:
sprocket73
10-05-2012, 17:06
Co za pech... rozumiem, że data sprzedaży to data na fakturze, a ta w moim przypadku to 11.04.2012, czyli nie obejmuje mnie "promocja".
W takim razie przyłączam sie do grona krytykujących... co to ma być za keszbek, skoro mnie nie dotyczy! ;)
To są chyba jakieś jaja :mrgreen:Nie chyba...to sa jaja! :mrgreen:
Nie chcem ale muszem...jaki kraj taki cashback :mrgreen:
Coś mi się wydaje, że Marka lub Dystrybutor kupiła/kupił sobie forum... i teraz takie CashBacki będą na porządku dziennym.... Marka spada na psy... z wysoka...
dot. nowej akcji Canon'a - Cash Back - czyli zwrot gotówki za zakup określonych produktów (obiektywy, lampy błyskowe i extendery).
W regulaminie jest jasno napisane - konkurs, więc nie ma się czego czepiać.
To Canon_Board wprowadza w błąd - nazywając ten konkurs keszbekiem, nieładnie, oj nieładnie. Nie sprawdzili? Wątpię.
jellyeater
11-05-2012, 09:04
Paczając na to co jest w konkursie, to raczej 50 białasów do zwrotu 900 PLN nie sprzedadzą. Więc jak ktoś kupi to wygrana prawie pewna. Nic tylko kupować. :P
W grupie B jest 650 nagród. Też powinno wystarczyć dla wszystkich chętnych.
dolomity
15-05-2012, 00:36
Paczając na to co jest w konkursie, to raczej 50 białasów do zwrotu 900 PLN nie sprzedadzą. Więc jak ktoś kupi to wygrana prawie pewna. Nic tylko kupować. :P
W grupie B jest 650 nagród. Też powinno wystarczyć dla wszystkich chętnych.
Jedyne istotne kryterium w tym konkursie to data zgłoszenia, a drugiej kolejności - data zakupu sprzętu. Pytanie konkursowe jest raczej elementem symbolicznym. A biorąc pod uwagę ilość nagród, to cała zabawa rzeczywiście wygląda jak cashback zmodyfikowany przez komisję "Przyjazne Państwo"... W porównaniu z akcjami, które były poprzednio, formalności przybyło, a pewność przerodziła się w dość duże, ale tylko prawdopodobieństwo...
sprocket73
15-05-2012, 10:51
A widzieliście ostatnio ceny sprzętu foto, np. w FJ ?
Przed miesiącem 70-300 IS był po 1818, a teraz 1999, a za 70-200 chcą 9673... chyba sobie ten cały keszbek już wliczyli w ceny ;)
I lepiej nie będzie. Zobacz sobie co się dzieje z walutami...
Przed miesiącem 70-300 IS był po 1818, a teraz 1999, a za 70-200 chcą 9673... chyba sobie ten cały keszbek już wliczyli w ceny ;)
http://mybank.pl/wykresy/wykres_duzy_new.php?waluta=EUR¬owan=&rodzaj=przedzial&kurs=sprzedaz&dzien1=01&miesiac1=01&rok1=2012&dzien2=17&miesiac2=05&rok2=2012
Z dolarem podobnie:
http://mybank.pl/wykresy/wykres_duzy_new.php?waluta=USD¬owan=&rodzaj=przedzial&kurs=sprzedaz&dzien1=01&miesiac1=01&rok1=2012&dzien2=17&miesiac2=05&rok2=2012
sprocket73
17-05-2012, 12:59
Jak widać na wykresach na pocz. stycznia waluty stały jeszcze wyżej niż obecnie... a ceny się trzymały w miejscu na poziomie dużo niższym niż teraz... wiem, bo regularnie oglądałem.
Sprocket73, niby masz rację ale bez analizy jen/dolar dolar/euro i pln oraz porównania cen hurtowych rok do roku, nie można nic jednoznacznie powiedzieć. Poza tym w FJ mogli mieć złogi magazynowe i jak ściągnęli nowe partie w nowych jenowych cenach, to po przeliczeniu wyszło jak wyszło i jest widoczne.
U nas w FJ nie piszą, że jest konkurs, tylko normalnie jest Cashback z podaną kwotą :/
Dziwne, wysłałem już 2 zgłoszenia i nie dostałem potwierdzenia mailowego...
ta... heheh a ja kpiłem całkiem niedawno 7-200 IS za 3999, a teraz jest już za jedyne 5111...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
U nas w FJ nie piszą, że jest konkurs, tylko normalnie jest Cashback z podaną kwotą :/
dowiesz się, że jednak to konkurs po odejściu od kasy... hehe
mariusz2704
20-05-2012, 11:36
Też mi konkurs jak wczoraj w FJ widziałem 70-200 za prawie 10 tysi a nikkor 2 tyś. tańszy. W cenach już jest ten konkurs w canonie. Czyli ściema na maxa
a jak to jest z zakupem na allegro? oczywiście piszę o sprzęcie nowym, z gwarancją i paragonem, kupionym w Polsce od firmy prowadzącej sprzedaż na allegro? czy takie zakupy biorą udział w "konkursiku"? moim zdaniem regulamin mówi o koniecznosci posiadania dowodu zakupu i kodu EAN. Tak więc np. 70-200 f/4 IS można kupić za +/- 4100 i od tego 450PLN ?
dostaliście potwierdzenia udziału w konkursie ? bo ja żadnego...
ale lipa. w Wielkiej Brytani jak kupowałem to od razu na konto wpłata była i tu tak to funkcjonuje. to jest zwykły cash back a nie żaden konkurs.
Dostałem od razu.
KrzysiekT
26-05-2012, 15:13
I jak się ma realność tego cashbacku, zastanawiam się właśnie nad zakupem nowej 70-200 II. Jeżeli jest to pewna sprawa, to wziąłbym nówkę, około 8k to dobra cena. W innym wypadku w grę raczej tylko używki. Czy ktoś już przetestował sprawę osobiście?
Realność tego cashbacku jest taka że tylko 50 osób na pewno dostanie 900zł zwrotu za kupno 70-200 II. A o zwrocie decyduje m.in kto najszybciej dokona zgłoszenia do konkursu.
Dostałem od razu.
Ja także.
szambonur
30-05-2012, 17:42
To co robią sprzedawcy przy okazji akcji promocyjnych typu cash back to zwykłe .............. Ceny podnoszone są bez żadnego uzasadnienia mocno w górę, bo przecież klient i tak dostanie zwrot różnicy a "my" przy okazji ekstra zarobimy. Zwracam się z uprzejmą prośbą do Polskich dystrybutorów firm fotograficznych, aby zaprzestali w naszym kraju prowadzenia podobnych akcji, bo to tylko podnosi i tak wysokie już ceny sprzętu. Kultura handlowa naszych biznesmenów jest póki co jeszcze na żenującym niskim poziomie, i to co niby ma służyć klientowi oraz poprawie wizerunku firmy odnosi zupełnie odwrotny efekt... Wielki szacunek dla sprzedawców którzy odcinają się od takich nieuczciwych praktyk... pozdrawiam Paweł Dutka
Ceny podnoszone są bez żadnego uzasadnienia
To ja pokaże takie coś:
Kurs USD/PLN za ostatni miesiąc
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img194.imageshack.us/img194/9388/kursz.jpg)
To ja pokaże takie coś:
...........
Nono. Po prostu pomagamy wyjść wielkiemu bratu z kryzysu :?
Nono. Po prostu pomagamy wyjść wielkiemu bratu z kryzysu :?
przecież olimpiada się zbliża, a koszty spore na reklamę i sponsoring potrzebne. to tak gwoli żartu.
Mój Canon zwraca wszystkim, którzy zakupili dany produkt. Warunek jednak jest taki, że nie można kupić u pierwszego lepszego sprzedawcy. Do regulaminu dołączona jest lista sklepów których paragony są respektowane ( a raczej były respektowane; bo dziś zgodnie z regulamienem kończy się akcja)
........... Warunek jednak jest taki, że nie można kupić u pierwszego lepszego sprzedawcy. Do regulaminu dołączona jest lista sklepów których paragony są respektowane ( a raczej były respektowane; bo dziś zgodnie z regulamienem kończy się akcja)
Wg regulaminu (http://www.konkurscanon.pl/downloads/Regulamin_konkursu_CANON_EOS_CASHBACK_30_04_2012_z w5.pdf) zgłoszenia można dokonać do dnia 31.07.2012. Listy sklepów nie dojrzałem :shock:
Wg regulaminu (http://www.konkurscanon.pl/downloads/Regulamin_konkursu_CANON_EOS_CASHBACK_30_04_2012_z w5.pdf) zgłoszenia można dokonać do dnia 31.07.2012. Listy sklepów nie dojrzałem :shock:
Sorry, "mój Canon" to nie Canon Polska! Zapomniałem dodać i w Polsce trwa jeszcze ale nie każdemu dają, tu dają każdemu ale już koniec dziś. Może na olimpiadę będzie jakaś nowa/ lepsza promocja?
Zapomniałem dodać i w Polsce trwa jeszcze ale nie każdemu dają
Tutaj dadzą temu, kto wyśle jak najwięcej smsów. Temu, kto odda im jeszcze więcej kasy. Nie dość, że ceny są chore, przesadzone i za wysokie jak na możliwości większości szkieł, to oni sobie piłeczkę odbijają. Bezczelność nic więcej :roll:
Specjalnie dla forumowiczów
Specjalnie dla forumowiczów? Kiedy konkurs tak naprawdę dotyczy każdego, gdyż w większości sklepów takie cuda podają. Niech moderator chociaż tytuł tego wątku zmieni.
Oj, canon, canon co ty chcesz od tych biednych ludzi, nie zatankowaliśmy ci już wystarczająco kasy w kieszonki?
grzegorzki
12-06-2012, 02:28
Warunek jednak jest taki, że nie można kupić u pierwszego lepszego sprzedawcy.
W samym Dublinie po ostrej selekcji 'wytypowano' 20 sklepow 8-) , fakt nie mam tam targu rybnego :-P
Canon_Board
21-06-2012, 12:06
Mamy informację, że Canon Polska przedłuża akcję konkurscanon.pl. Wkrótce mają zostać wprowadzone stosowne zmiany na stronie www.konkurscanon.pl (http://www.konkurscanon.pl) uwzględniające przedłużenie promocji.
chrisowaty
23-06-2012, 21:44
Dzisiaj otrzymałem wiadomość iż wygrałem piłkę. Drogo mnie ta piłka wyniosła, ale dobre i to :D
fhumargo
07-07-2012, 22:39
Piłkę??? Jaką piłkę??? W regulaminiembyło coś o piłkach??? Przecież to jeszcze trwa. Kupiłem 70-200/2,8ISII i liczę na 9 stówek-innej opcji nie przewiduję bo przejdę na ciemną stronę i zmienię sprzęt na konkurencję!
Ja otrzymałem potwierdzenie mailem dopiero za drugim podejściem.
fhumargo
16-07-2012, 11:50
do mnie przyszło po kilku dniach
Widocznie za 1-szym podejściem coś zrobiłeś nie tak.
mariusz2704
18-07-2012, 11:13
Piłkę??? Jaką piłkę??? W regulaminiembyło coś o piłkach??? Przecież to jeszcze trwa. Kupiłem 70-200/2,8ISII i liczę na 9 stówek-innej opcji nie przewiduję bo przejdę na ciemną stronę i zmienię sprzęt na konkurencję!
No jakbyś piłkę dostał to też bym się podłamał. Za 70-200 trochę kasy wywaliłeś to niech dają te 900 stów lepiej :D
Sz@tynbury
01-08-2012, 18:01
KC zbiera się za kilka dni. Mam nadzieję, że i was i mnie obłaskawią. Trzymam kciuki.
fhumargo
18-08-2012, 17:51
Czy ktoś już dostał jakieś info o zwrocie kasy?
Ten konkurs to jakaś totalna amatorszczyzna. Problemy z potwierdzeniami, brak wyników...
O, jednak coś "wygrałem" :) Przed chwilą otrzymałem maila z informacją.
Witam wszystkich.
Też wygrałem :-o
Nie wiem tylko gdzie ten formularz do wydrukowania
wie ktoś może?
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Już mam, przysłali kolejnym mejlem
I ja również, a wam też na formularzu wydrukowanym nie mieści się cały numer konta bankowego?
Lucky Luck
20-08-2012, 13:32
I ja również, nie trzeba drukować tylko wypełnić "chyba" a dosłać to z pudełka i paragon
Jest napisane w mailu i formularzu :
Przysłać w przeciągu 5 dni -
WYDRUKOWANY, WYPEŁNIONY i PODPISANY FORMULARZ ...
Zauważyłem i z edytowałem post... A pytałem czy numer konta bankowego tez wam się nie zmieścił na drukowanym formularzu?
Czy mógłby ktoś ze szczęśliwych zwycięzców przesłać mi ten formularz przeznaczony do wydrukowania i podpisania?
W mailu nic nie załączyli, więc wypełniłem tylko formularz na WWW. Napisałem do firmy organizującej konkurs, ale odpowiedzi póki co brak, a chciałbym dzisiaj wysłać komplet.
Dzięki!
Lucky Luck
20-08-2012, 15:17
Zauważyłem i z edytowałem post... A pytałem czy numer konta bankowego tez wam się nie zmieścił na drukowanym formularzu?
26 cyfrowy numer konta nawet ze spacjami mieści się bezproblemowo.
A w przypadku 430EXII jak rozwiązać kwestię braku numeru seryjnego na pudełku?
26 cyfrowy numer konta nawet ze spacjami mieści się bezproblemowo.
Mieści się bezproblemowo ale tylko na formularzu który wypełniasz na linku potwierdzającym fakt wygrania nagrody. Po otrzymaniu tego formularza w formacie Pdf (do wydrukowania) u mnie też "urwało" ostatnie cztery cyfry z numeru konta. W związku z tym faktem wysłałem do nich zapytanie o treści:
"Witam. Zgodnie z Waszą instrukcją potwierdziłem na podanym linku powiadomienie o przyznanej mi nagrodzie oraz wypełniłem formularz. Po jego otrzymaniu w formacie Pdf zauważyłem, że w rubryce numer konta brak jest ostatnich czerech cyfr mojego konta bankowego (u innych osób jest to samo). W związku z tym mam pytanie - czy tak ma być na tym formularzu a Wy u siebie macie zapisany poprawnie cały numer konta, czy też coś jest nie tak ? Dziękuję za odpowiedź."
Jak mi odpowiedzą dam od razu znać.
--- Kolejny post ---
Czy mógłby ktoś ze szczęśliwych zwycięzców przesłać mi ten formularz przeznaczony do wydrukowania i podpisania?
W mailu nic nie załączyli, więc wypełniłem tylko formularz na WWW. Napisałem do firmy organizującej konkurs, ale odpowiedzi póki co brak, a chciałbym dzisiaj wysłać komplet.
Dzięki!
Nie za bardzo on będzie dla Ciebie użyteczny, gdyż są w nim z automatu wypełnione rubryki z informacjami które podałeś podczas zgłoszenia nagrody (dane personalne, numer konta, rodzaj zakupionego towaru) - praktycznie są tam wolne dwa miejsca: na datę i podpis.
--- Kolejny post ---
A w przypadku 430EXII jak rozwiązać kwestię braku numeru seryjnego na pudełku?
Napisz do nich - tylko poproś o odpowiedź w przeciągu 5-ciu dni.
Lucky Luck
21-08-2012, 09:54
Do odebrania zwrotu konieczne jest dołączenie dowodu zakupu /faktura,paragon/
W sklepie gdzie nabyłem sprzęt twierdzą, że do ewentualnej naprawy gwarancyjnej
potrzebny będzie oryginalny dowód zakupu. ???
Ja na wydrukowanym formularzu dopisałem ręcznie numer banku i to samo uczyniłem z numerem seryjnym lampy 430EXII na odwrocie kodu kreskowego i wysłałem ;)
Do odebrania zwrotu konieczne jest dołączenie dowodu zakupu /faktura,paragon/
W sklepie gdzie nabyłem sprzęt twierdzą, że do ewentualnej naprawy gwarancyjnej
potrzebny będzie oryginalny dowód zakupu. ???
Możesz wysłać kserokopię dowodu zakupu. Jednak w regulaminie masz formułkę jaką musisz napisać (zgodność z oryginałem) na wysłanej kserokopii.
--- Kolejny post ---
Ja na wydrukowanym formularzu dopisałem ręcznie numer banku i to samo uczyniłem z numerem seryjnym lampy 430EXII na odwrocie kodu kreskowego i wysłałem ;)
Podejrzewam, że odpowiednie informacje są zaszyte w kodzie kreskowym -lampa rzeczywiście posiada numer seryjny, którego nie ma na pudełku (widocznie w ramach oszczędności zrezygnowali z jednej naklejki ;-) ).
A jeśli chodzi o numer konta bankowego, to dopisałeś cztery ostatnie brakujące cyfry na formularzu czy też napisałeś im cały numer dodatkowo :?:
A jeśli chodzi o numer konta bankowego, to dopisałeś cztery ostatnie brakujące cyfry na formularzu czy też napisałeś im cały numer dodatkowo :?:[/QUOTE]
Cały numer.
Dostał ktoś już pieniądze na konto?
Mieści się bezproblemowo ale tylko na formularzu który wypełniasz na linku potwierdzającym fakt wygrania nagrody. Po otrzymaniu tego formularza w formacie Pdf (do wydrukowania) u mnie też "urwało" ostatnie cztery cyfry z numeru konta. W związku z tym faktem wysłałem do nich zapytanie o treści:
"Witam. Zgodnie z Waszą instrukcją potwierdziłem na podanym linku powiadomienie o przyznanej mi nagrodzie oraz wypełniłem formularz. Po jego otrzymaniu w formacie Pdf zauważyłem, że w rubryce numer konta brak jest ostatnich czerech cyfr mojego konta bankowego (u innych osób jest to samo). W związku z tym mam pytanie - czy tak ma być na tym formularzu a Wy u siebie macie zapisany poprawnie cały numer konta, czy też coś jest nie tak ? Dziękuję za odpowiedź."
Jak mi odpowiedzą dam od razu znać........................
Otrzymałem taką odpowiedź: "Witamy, jeżeli wpisał pan porpawnie potwierdzając zgłoszenie (pełen numer) to taki zapisał się w bazie. brak ostatnich cyfr na formularzu jest wynikiem błędu technicznego, który został już naprawiony"
ciekawe kiedy zaczną przelewać na konto :D
Najwcześniej za 2 tygodnie - takie informacje mam od organizatora konkursu.
I dalej nikt nic nie dostał na konto :P
bo nie minęły jeszcze dwa tygodnie
Coś mi śmierdzi z tym kesz bekiem... nie ma i nie ma
Dziś mi napisali maila że mój formularz nie zawiera kilku danych między inni numeru konta ;)) dlatego nie mogą przelać kasy :), na dowód załączyłem im formularz który im wysłałem, zawierał oczywiście wszystko czego nie mieli - cały ten CB zaczyna coraz bardziej śmierdzieć.
przemo_k
12-09-2012, 18:51
Dziś mi napisali maila że mój formularz nie zawiera kilku danych między inni numeru konta ;)) dlatego nie mogą przelać kasy :), na dowód załączyłem im formularz który im wysłałem, zawierał oczywiście wszystko czego nie mieli - cały ten CB zaczyna coraz bardziej śmierdzieć.
a mi napisali, ze dane są kompletne i przelew zostanie zrealizowany
fhumargo
12-09-2012, 20:28
Ja dostałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Informujemy, że otrzymaliśmy komplet dokumentów do zgłoszenia:
Grupa: Grupa A, Produkt: EF 70-200mm 1:2.8 L IS USM II
Serial: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Twoje zgłoszenie zostało poprawnie zweryfikowane.
Nagroda o wartości 900 pln, zostanie przekazana na konto podane w potwierdzeniu danych do odbioru nagrody.
Gratulujemy wygranej!
Zespół Konkurs "Canon EOS - odbierz pieniądze"
YES YES YES
9 stówek do przodu
Sz@tynbury
14-09-2012, 17:31
Ja przesłałem dokumenty ale nie dostałem potwierdzenia :/. Mam nadzieję, że drzwi jeszcze nie są zamknięte.
Choćby się Wam udało uzyskać zwrot (czego szczerze życzę) to przyznajcie - nie było to jak stare, typowe cashbacki. Zakup, papiery, wysyłka, kilka miesięcy oczekiwania i przelew gwarantowanej kwoty. Tak kiedyś kupiłem 40D.
Ja dostałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Informujemy, że otrzymaliśmy komplet dokumentów do zgłoszenia:
Grupa: Grupa A, Produkt: EF 70-200mm 1:2.8 L IS USM II
Serial: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Twoje zgłoszenie zostało poprawnie zweryfikowane.
Nagroda o wartości 900 pln, zostanie przekazana na konto podane w potwierdzeniu danych do odbioru nagrody.
Gratulujemy wygranej!
Zespół Konkurs "Canon EOS - odbierz pieniądze"
YES YES YES
9 stówek do przodu
Takie potwierdzenie to ja dostałem już dawno temu, a kasy na koncie nie ma...
Choćby się Wam udało uzyskać zwrot (czego szczerze życzę) to przyznajcie - nie było to jak stare, typowe cashbacki. Zakup, papiery, wysyłka, kilka miesięcy oczekiwania i przelew gwarantowanej kwoty. Tak kiedyś kupiłem 40D.
i tak było tylko wtedy szło to bezpośrednio przez canona a nie firmę krzak
Dokładnie. Nie chcę tu zgrywać proroka po czasie, ale gdy zobaczyłem tę ofertę w necie coś mi śmierdziało w tych zasadach "konkursu". Konkurs, wygrane, nagrody - czyli: jest możliwość wygranej, ale pewności tej wygranej nie ma. Ohydna forma marketingu. Chyba, że się mylę i wcześniej, czy później wszystko skończy się dobrze.
jac+ mam dokładnie takie same odczucia - od samego początku coś było "nie tak" ...... w 2008 roku było jakoś inaczej. Ale żeby nie zapeszać, to liczę na przelew gwarantowanej kwoty.Wtedy narzekać nie będę ;)
W piątek kasa pojawiła się na moim koncie.
W piątek kasa pojawiła się na moim koncie.
Dostałeś wcześniej od Canon jakąś informację na maila o tym, że cash będzie Tobie przekazany :?:
Tak jak poprzednicy - info, że formularz został poprawnie zweryfikowany i pieniądze zostaną przelane na wskazane konto.
Sz@tynbury
18-09-2012, 12:28
Właśnie dostałem potwierdzenie. Całe szczęście, już myślałem, że moje zgłoszenie przepadło.
Też mogę się pochwalić pozytywną weryfikacją mojego zgłoszenia :smile:
Sz@tynbury
18-09-2012, 17:48
Wniosek jest taki, że weryfikacja jest rozwleczona w czasie. Jeśli ktoś do tej pory nie dostał potwierdzenia nie oznacza to, że jest bez szans. Ale nie dało się tego zrobić za jednym zamachem?
Też mogę się pochwalić pozytywną weryfikacją mojego zgłoszenia :smile:
Ja także :-)
--- Kolejny post ---
Wniosek jest taki, że weryfikacja jest rozwleczona w czasie. Jeśli ktoś do tej pory nie dostał potwierdzenia nie oznacza to, że jest bez szans...........
Zgadzam się z Tobą.
--- Kolejny post ---
............. Ale nie dało się tego zrobić za jednym zamachem?
Chyba się nie dało - skoro jest tak jak jest.
Od pierwszego listopada jest kolejny konkurs. To chyba zawsze jakaś opcja by parę złotych zaoszczędzić.
Wiecie jak to jest z wzięciem body na firmę i potem z takim "konkursem". Firma pisze, że wtedy rozliczenie podatku leży po naszej stronie,
a mi się za bardzo nie uśmiecha płacić 18% podatku od "wygranej".
maciejaszek
15-01-2013, 12:57
Od pierwszego listopada jest kolejny konkurs. To chyba zawsze jakaś opcja by parę złotych zaoszczędzić.
Wiecie jak to jest z wzięciem body na firmę i potem z takim "konkursem". Firma pisze, że wtedy rozliczenie podatku leży po naszej stronie,
a mi się za bardzo nie uśmiecha płacić 18% podatku od "wygranej".
Podpinam się pod pytanie kolegi :)
Od razu też pytam, brał ktoś udział w tym "konkursie" do 20 stycznia? Raczej każdy dostaje? Chcę kupić 7d, ale nie wiem czy mam się śpieszyć do 20 stycznia, czy może poczekać chwilę na obniżkę cen lub wejście 7d mk2 i też obniżkę ceny 7d... Pozdrawiam!
Hmm, coś drgnęło. 7 stycznia kupiłem Canona 7D, teraz dostałem majla o wygranej. W majlu jest link potwierdzający i po kliknięciu podaje się dane osobiste i numer konta. Zobaczymy jak szybko kasa trafi do mnie.
lysy1980
29-01-2013, 20:53
Ehhh szkoda że 6D to nie obejmuje :-(
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Darzę naszą ulubioną firmę niekłamanym uczuciem, ale jest to coraz bardziej trudna miłość.
:confused:
Dostałem wiadomość mailową o wygranej ok. 11 stycznia. Ok. 15 stycznia wysłałem im wycięty kod kreskowy i pozostałe papióry.
Na razie kasy na konto nie dostałem.
Pozdrawiam,
Poozon
Hej, po zakupie 10 stycznia, dostałem dziś info o wygranej :) W mejlu dali linka, gdzie wypełniał się dane wraz z kontem. Nie chcieli dodatkowych kopii zakupu ani nic z tych rzecz... Zobaczymy kiedy kaska będzie na koncie. Pozdrawiam i życzę innym wysokich wygranych :)
Dostałem wiadomość mailową o wygranej ok. 11 stycznia. Ok. 15 stycznia wysłałem im wycięty kod kreskowy i pozostałe papióry.
Na razie kasy na konto nie dostałem.
Pozdrawiam,
Poozon
Dzisiaj dostałem maila o tym że "Twoje zgłoszenie zostało poprawnie zweryfikowane." oraz że $$$ mają wpłynąć na moje konto.
Czyli wygląda to optymistycznie :-)
Pozdrawiam,
Poozon
I ekstra. 7 stycznia zakup 7d i od razu zgłosiłem się do "konkursu", 29 stycznia "wygralem" i przyjęli ode mnie konto, 31 stycznia poinformowali ze pozytywnie zweryfikowano zgloszenie i wreszcie dzisiaj (6 lutego) kasa pojawiła się na koncie.
Też dostałem kasę. No to git, ale zabawy aby dostać tę kasę było dużo.
Pozdrawiam,
Poozon
Czy ja wiem? Ja musiałem tylko wysłać zdjęcie kodu i rachunku. Ode mnie nie wymagali fizycznej wysyłki. 5 lat temu wysłałem kod pocztą żeby dostać kasę za 70-200/2.8. Teraz to poszło sprawniej. Ciekawe czemu ty musiałeś wycinać i wysłać.
Czy ja wiem? Ja musiałem tylko wysłać zdjęcie kodu i rachunku. Ode mnie nie wymagali fizycznej wysyłki. 5 lat temu wysłałem kod pocztą żeby dostać kasę za 70-200/2.8. Teraz to poszło sprawniej. Ciekawe czemu ty musiałeś wycinać i wysłać.
Ja musiałem wycinać kod kreskowy i wysłać go pocztą. Dostałem zwrotu 294 zł, może przy mniejszych kwotach zwrotu nie trzeba tego robić, sam nie wiem.
Pozdrawiam,
Poozon
Może kwota ma znaczenie, ale odwrotnie i to właśnie przy mniejszych kwotach trzeba wysyłać czyli przy bardziej popularnych, częściej sprzedawanych artykułach. Ja dostałem 420 zł za 7D.