Zobacz pełną wersję : 1d mk4 jpg seryjne
witam wszystkicj
mam mały problem z moją jedynką. podczas robienia forek w serii w jpg nie moge zrobić pełnej serii a jedynie 9 strzałów. co prawda żadko focę w jpg ale w niektórych sytuacjach większymi serami. czy kotś spotkał sie z takim problemem?
z góry dziękuje za wsparcie :)
ps. soft był aktualizowany karty są szybkie
komisarz ryba
09-05-2012, 19:30
nie ma ustawionego limitu zdjec w serii?
poszperałem i nie było ustawionego limitu aparat zwalnia po 7 klatkach a w rawach po jakims dwudziestymś którymś strzale.
komisarz ryba
09-05-2012, 20:31
jaka jest informacja w wizjerze na temat ilosci mozliwych zdjec w serii? a jak stan naladowania baterii? jesli niedlugo ma zamiar sie rozladowac, to aparat moze zwalniac w trybie zdjec seryjnych. probowales mimo wszystko strzelac bez kart(y) pamieci?
ok inaczej aparat jest no nowości mój ma już prawie dwa lata. ale nie jest nadmiernie użuwany z tego względu że głóne źródło dochodu czerpiię z troszke innej dziedziny. od początku to miał tylko zawsze robiłem zdjęcia w rawach i ten problem mi nie przeszkadzał. przypomnial się w momencie gdy fociłem walkę bokserską i chciałem mieć zapas robiąc fotki w jpg lecz niestety. standardowo jpgów na wyświetlaczu wychodzi 7 i uczciwie je pstyka z pełną predkością później zacina, natomiast rawów pokazuje 28 i raczej tyle wychodzi bo nawet dziś testowałem i własnie w tej okolicy czaczoł ciąć co akurat w przypadku rawów mnie nie dziwi. cały myk polega na tym że w dobrych warunkach gdzie tej jpg przy reporterce nie przeszkadza mam mam bardzo mały zapasa wiadomo jak jest z rawem zanim wyślesz do zleceniodawcy trzeba jeszcze przemielić na jpg. troszke smutne bo nawet moim staruszkiem 30d wyciągnołem 60fotek w serii bez przyciecia w biał dzień. :)
Zresetuj ustawienia do fabrycznych.Masz jakieś odszumianie czy inne ustawienia w Cfn wpisane IMHO.
ooo dobry trop poprzestawiałem chyba przy pierwszych zabawach po kupnie i tak sobie zostało zyłączyłem odszmianie i proszę 52jpg faktycznie zresetuje całe ustawienia i może osiądnę obiecywane 121 klatek chociaż już jest w supełności wystarczająco :)
wielkie dziękki Janmar
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ok po restarcie cf dalej 52 nie wim czy to jest ko jak na 60mb/s kartę może po w akcji robi więcej ale dlamnie to aż natto :)