habits
06-05-2012, 20:17
Witam serdecznie mam mianowicie taki problem.... Kupiłem sobie jak w temacie Canon EOS 1100D był to pierwszy aparat z problemem powstal po włożeniu zewnętrznej lampy błyskowej tzn po zrobieniu kilku zdjęć i wyciągnięciu lampy apart wciąż myślał że lampa jest włożona i nie uruchamiał mi wbudowanej aparat wysłałem do sklepu odebrałem drugi ten sam ... kuzyn używał go na weselu włożył inny model lampy Canon Speedlite czy coś w tym stylu i aparat ponownie ( dodaje ze inne body ten sam model ) nie otwiera mi lampy wbudowanej po wejściu w ustawienia lampy błyskowej wyskakuje komunikat "Nie można wyświetlić tego menu. Podłączona zewnętrzna lampa błyskowa". Kieruje sie do was z pytaniem o pomoc ponieważ nie mam nerwów ani czasu by wysyłać ponownie aparat może ktoś spotkał się z tym przypadkiem ma rozwiązanie lub ktoś się zna na tym wydaje mi się ze to wina firmware ... czekałem aż wyjdzie nowa wersja i wyszła wgrałem ale aparat został z tymi samymi ustawieniami chciałbym zrobić twardy reset za pomocą np. wyciągnięcia bateri pamięci którą znalazłem w komorze baterii zasilającej ale ta bateryjka jest zabudowana i nie mogę jej wyciągnąć proszę o pomoc jeśli ktoś czegoś nie rozumie pytać odpowiem dzieki i pozdrawiam