PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z 300D... zdjecia

erem
28-01-2006, 00:39
Witam
Jestem tu nowy wiec witam wszystkich. Dzis niestety zdazylo sie cos co zmusilo mnie do zamieszczenia tego tematu. Zdjecia z mojego 300D sa w 3/4 czarne, a 1/4 oddaje rzeczywisty obraz. Temperatura na zewnatrz wynosila jakies -6 stopnie wiec nie byla ogromna. Poczatkowo aparat robil zdjecia jak nalezy, lecz ostatnie ujecia niestety byly juz takie jak wyzej napisalem. Czy ktos moze mi powiedziec co jest przyczyna takiego stanu rzeczy i co nalezy zrobic zeby sie tego pozbyc? Dodam ze po klikugodzinnym pobycie w tempareturze pokojowej zjawisko nie zniknelo.
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

Zaku
28-01-2006, 01:29
Odkręcałeś szkiełko, zaglądałeś do aparaciku:D, lukałeś czy Ci się w nim żadne lusterko nie powiesiło i teraz nie zasłania fragmentu matrycy.
Ale się zmiękczyło jak w reklamie lizaka ;)

Driver
28-01-2006, 03:12
Jak pod lustrem głównym po podniesieniu wisi jeszcze jedno to wylamal sie kołeczek który je podciąga
Koszt załorzenia to jakieś 400 zł. Można założyć metalowy ( orginal - plastik ) jeśli zdecydujesz sie na serwis nieautoryzowany. Jak masz gwarancje to wiadome _ ASO

Aha mniemam ze te 1/4 dobrego to góra

erem
28-01-2006, 09:49
Tak dokladnie gora. A do sroda zagladalem ale nic podejrzanego nie zauwayzlem. Aparat jest na gwarancji wiec chyba pozostaje ASO.

Diodak
28-01-2006, 14:45
erem jak po gwarancji sytuacja się powtórzy (a przy plastiku bardzo prawdopodobne na takim mrozie) to zapraszam do mojego Nieatoryzowanego Serwisu :mrgreen:. Założę Ci metalowy za połowę ceny ;).