Zobacz pełną wersję : Karta pamięci do Canona 550D
Witam,
jestem w trakcie kupna karty pamięci do 550D. Mam na oku tą kartę http://www.sferis.pl/produkt/38216-sandisk-secure-digital-hc-hd-video-8gb.html
Czy miał ktoś z nią styczność i może powiedzieć czy nie sprawiała kłopotów?
Mile widziane inne propozycje w kwocie do 80zł (8GB lub 16GB) class 10.
Podpowiem że będę nagrywać sporo filmów HD/Full HD.
Z góry dziękuję za odpowiedź :smile:
McMelassa
02-05-2012, 22:19
Mam dwie takie do C500D. Działają bez żadnych problemów. Powinny wystarczyć również do Twojego aparatu. Korzystałem również z modelu Sandisk 8GB EXTREME PRO UHS-1 95 MB/s. Suuppeer, szkoda tylko, że aparat (czytnik również) nie potrafił jej w pełni wykorzystać :) Dlatego zamieniłem ją na dwie - może wolniejsze lecz i tak za szybkie dla mojego aparatu - a zawsze jest backup :)
A co powiecie o kartach GoodRam?
Karty GoodRam produkowane w Polsce w wytwórni Wilk Electronics i składane najczęściej z modułów Samsunga i Toshiby, wszystko zależy od tego na jaką partię trafisz. Szybkością nie odbiegają zbytnio od konkurencji, a zaletą jest to , że w razie uszkodzenia wymieniają od razu na nowy egzemplarz. Posiadam w kompakcie kartę GoodRama od 2 lat i nie sprawiała do tej pory żadnych problemów.
Martinez69
04-05-2012, 18:54
Z tańszych kart polecaM kINGSTONY uLTIMATE, sandisk mi sie kiedys uszkodził, kingston od wielu lat nigdy
Ernest_DLRS
04-05-2012, 22:27
Transcend też dobre.
dziobolek
04-05-2012, 23:01
Z tańszych kart polecaM kINGSTONY uLTIMATE, sandisk mi sie kiedys uszkodził, kingston od wielu lat nigdy
Ja natomiast odwrotnie - więc jak widać nie ma co generalizować ;)
Pozdrówka!
Martinez69
05-05-2012, 09:15
Ja natomiast odwrotnie - więc jak widać nie ma co generalizować ;)
Pozdrówka!
Jak zwykle wszystko zależy od konkretnej sztuki, ja mam uraz do końca życia na Sandiska bo straciłem niesamowicie ważne zdjęcia.
Jak zwykle wszystko zależy od konkretnej sztuki, ja mam uraz do końca życia na Sandiska bo straciłem niesamowicie ważne zdjęcia.
Używając Kingstona ryzykujesz dużo bardziej. Karty tego producenta potrafią być nieprzewidywalne. Bardzo różnie sie zachowują w różnych body czego niestety doświadczyłem.
Martinez69
05-05-2012, 12:19
Używając Kingstona ryzykujesz dużo bardziej. Karty tego producenta potrafią być nieprzewidywalne. Bardzo różnie sie zachowują w różnych body czego niestety doświadczyłem.
Tak jak kolega wyżej napisał, wszystko zależy od sztuki, Kingstona używam od lat i nigdy mnie nie zawiódł, na allegro dużo jest podróbek z chin, ja kupuje zawsze z oficjalnej dystrybucji może w tym jest problem. W końcu dożywotnia gwarancja o czymś świadczy.
Tak jak kolega wyżej napisał, wszystko zależy od sztuki, Kingstona używam od lat i nigdy mnie nie zawiódł, na allegro dużo jest podróbek z chin, ja kupuje zawsze z oficjalnej dystrybucji może w tym jest problem. W końcu dożywotnia gwarancja o czymś świadczy.
Ja też kupuję karty w dużym sklepie stacjonarnym właśnie ze względu na dożywotnią gwarancję. Gwarancja fajna rzecz, tylko co zrobić jak zdjęcia pójdą w diabły :(
Każda znana firma daje dożywotnią gwarancję co nie znaczy, że wykonane zdjęcia są na karcie bezpieczne.
Ernest_DLRS
06-05-2012, 10:38
Na allegro są sprzedawcy, którzy wystawiają karty z dożywotnią gwarancją.
Na allegro są sprzedawcy, którzy wystawiają karty z dożywotnią gwarancją.
To prawda, tylko często jest to dożywotnia gwarancja producenta co = wysyłka karty za granicę + koszty :(
smigaczka
29-05-2012, 13:21
Działam na CF kingstonów tyle lat i jeszcze żadna z kart, których używam mnie nie zawiodła.
Nie wiem czemu w ogóle miałaby zawieźć chyba gdy się ją źle podpina do aparatu, albo gwałtownie odpina czytnik od komputera...