PDA

Zobacz pełną wersję : Kto jest chętny na Canon Hand Strap.

Nemeo
26-01-2006, 11:25
Wyszła inicjatywa aby złożyć grupowe zamówienie na takie cudo :

http://cgi.ebay.com/Canon-Hand-Strap-handstrap-E1-20D-350D-1DII-1Ds-II-10D_W0QQitemZ7580898197QQcategoryZ79002QQcmdZViewI tem

i podzielić się kosztami przesyłki.

proszę się wpisywać kto jest chętny.

Nemeo
26-01-2006, 11:29
Ja piszę się na co najmniej 10 szt.

Zielony
26-01-2006, 11:31
Nie wiem czy będę używał, ale skoro ma być tanio to chętnię zamówię jedną sztukę.

Ew. jak będzie faktycznie tanio to weznę dwie 8)

Najwyżej zastosuję praktyki monopolistyczne i puszczę na allegro za 1000% zysku :lol:

Żartowałem, nie jestem świnia :mrgreen:

TAKŻE ZIELONY: 1szt/ ew. 2 jak będzie tanio

Nemeo
26-01-2006, 11:33
Najwyżej zastosuję praktyki monopolistyczne i puszczę na allegro za 1000% zysku

Dobrze kombinujesz. :-D

feder
26-01-2006, 11:35
Ja też poproszę. 4 sztuki. Jak się dzielimy kosztami przesyłki - proporcjonalnie do ilości zamówionych pasków?

Robin
26-01-2006, 11:37
Jak za dolara to ja tez poprosze :) 2 sztuki.

Nemeo
26-01-2006, 11:38
Jak się dzielimy kosztami przesyłki - proporcjonalnie do ilości zamówionych pasków?

Myślę że sprawa jest do ustalenia.

Riccardo
26-01-2006, 11:38
Jak za dolara to ja tez poprosze :) 2 sztuki.

dokladnie, ja tez poprosze 2 szt.

edit: chyba ze beda drozsze to nie chce wcale.

Zielony
26-01-2006, 11:39
http://canon-board.info/showpost.php?p=128563&postcount=62

BTW, trza najlepiej chyba napisać maila z zapytaniem do sprzedawcy.
Że załóżmy nazbiera się 50szt i co się da załatwić.

Riccardo
26-01-2006, 11:43

no tak, co slepemu po oczach :)
Ale jakby sie okazalo ze sie znajda to poprosze :)

Simon
26-01-2006, 11:43
Wyszła inicjatywa aby złożyć grupowe zamówienie na takie cudo :

http://cgi.ebay.com/Canon-Hand-Strap-handstrap-E1-20D-350D-1DII-1Ds-II-10D_W0QQitemZ7580898197QQcategoryZ79002QQcmdZViewI tem

Taaaaa...
A co to w ogole jest to cudo?!
I do czego sluzy?!

Bo google cos malo o tym mowia :/

Zielony
26-01-2006, 11:44
Taaaaa...
A co to w ogole jest to cudo?!
I do czego sluzy?!

Bo google cos malo o tym mowia :/

poczytaj: http://canon-board.info/showthread.php?p=128563&posted=1#post128563

Simon
26-01-2006, 11:45
poczytaj: http://canon-board.info/showthread.php?p=128563&posted=1#post128563

Dobra, juz znalazlem jakies foto ktore to w miare obrazuje:
http://www.the-digital-picture.com/R...E1-Review.aspx

hekselman
26-01-2006, 11:45
Nie doczytaliście się?Facet MA 10 SZT. Więc może - po jednym?A jakby miał więcej - to ja poproszę 1.Myślę że by uniknąć....transakcji o charkterze zaopatrzeniowo-handlowym na rzecz zakupów pasjonatów - możnaby wprowadzić JAKIEŚ ograniczenia....?

Cyborg
26-01-2006, 11:46
Gość pisze, ze koszty wysyłki są proporcjonalne do ilości zamówień i nie da się na tym zaoszczędzić (na tym gość zarabia)...

krii
26-01-2006, 11:47
chyba nie doczytaliscie: "Special priced item. No Saving for combined shipment. thanks." czyli wychodzi 19-20$ za sztuke niezaleznie od ilosci

:/

temol
26-01-2006, 11:47
Witam

A ja mysle, ze oferta ebayowa jest tylko pozornie atrakcyjna. Hand Strap kosztuje 1$, przesylka 19$.. za kazda dodatkowa sztuke trzeba zaplacic $18 za przesylke.. Wg mnie,to sposob na ominiecie prowizji od sprzedazy (na allegro tez spotykany). Zreszta podobnie na ebayu sprzedaja np mp3playery - player kilka $, przesylka 35$... Wszystko idzie z Hong Kongu.. podobnie jak na aukcji z Hand Strap`em.

T.

maku
26-01-2006, 11:48
Jak by co to dwie sztuki też bym wziął.

dentharg
26-01-2006, 11:48
No to lipa.. a chciałem 2 sztuki już..

Nemeo
26-01-2006, 11:52
Przecież zawsze można napisać do gościa, i zorientować się co, jak i za ile, a jeśli będzie ograniczona ilość sztuk, to się wszyscy podzielimy np. po jednej sztuce.

Zielony
26-01-2006, 11:52
No, to tak jak myślałem

:cry:

nie ma to jak się napalić :mrgreen:
dokładnie jak z kobietami, gadka szmatka a jak przyjdzie co do czego to: "mnie głowa boli" :mrgreen:

BŁE :lol: HEHEHEHEHE

Parteq
26-01-2006, 11:53
No to lipa.. a chciałem 2 sztuki już..

Tez jestem chetny na dwie,
ale cos juz mi sie wydaje ze to nie moze byc takie piekne..

;-)

Pozdrawiam,
Parteq

krii
26-01-2006, 12:00
:) 19$ za hand strapa plus cło, przeciez to sen <hahaha>

stdanielo
26-01-2006, 12:00
To jeśli jest szansa to jeszcze ja poproszę 1 szt.

dentharg
26-01-2006, 12:03
A czy z takiego hand strapa można korzystać "w pozycji pionowej grip", czy trzeba łapę wyjmować?

hekselman
26-01-2006, 12:04
Znaczy - wychodzi tak: może lepiej pogadać z kolegą co sprzedaje za 99 żeby - bez prowizji w Allegro, hurtem - obniżył cenę i sprzedał TUTAJ!A jak nie z nim - to ztym z Zakopanego.Ba jestem przekonany że inaczej się sprzedaje 1 strap na Allegro a inaczej 30 szt tutaj - no nie?W kupie siła!
I znów się podtwierdza zasada - jakość MUSI kosztować.:-(((
Ale namieszałem!!!!Na swoje usprawiedliwienie - jak ktoś po zakupie powie "nie warto było" - nadstawię swojej delikatnej d.... :-)

Nemeo
26-01-2006, 12:04
Mam propozycję, zorientujmy się najpierw w orientacyjnej wielkości zamówienia, a później napiszemy do gościa, że chcemy tyle i tyle sztuk, i zobaczymy co odpowie.

Skoro tym handluje to musi mieć do tego dojście.

hekselman
26-01-2006, 12:06
A czy z takiego hand strapa można korzystać "w pozycji pionowej grip", czy trzeba łapę wyjmować?
Trzeba.Ale jak się przyzwyczaisz do tego że masz aparat "przyklejony do łapy" prędzej wygimnastykujesz nadgarstek niz będziesz wyjmował...
W koncu - ile się robi pionowych kadrów - większość?

hekselman
26-01-2006, 12:08
Mam propozycję, zorientujmy się najpierw w orientacyjnej wielkości zamówienie, a później napiszemy do gościa, że chcemy tyle i tyle sztuk, i zobaczymy co odpowie.

Skoro tym handluje to musi mieć do tego dojście.
Proponuję by każdy wyedytował swoje zamówienie pod kątem tego że strap kosztuje np 70 zł - jak komuś nie pasuje bo za drogo - niech wpisze "0".
To pozwoli zyskać tzw argument w rozmowach.

dentharg
26-01-2006, 12:09
Gdzieś czytałem doktrynę: "najpierw spróbuj kadr pionowy; 95% fotografów najpierw robi kadr poziomy, w ogóle nie próbując potem pionu."

popmart
26-01-2006, 12:16
Oczywiście że opłata za przesyłkę dotyczy każdej sztuki .... i to jest właśnie biznes wiele jest takich aukcji dla tych co nie kumają bazy a potem mówią że super tanio kupili tylko zapominają o kosztach przesyłki ..... to lipa choć 20$ to i tak chyba dość tanio? za taki pasek ;)

hekselman
26-01-2006, 12:19
Dotyczy pionowego kadru...
To niezwykle ciekawe spostrzeżenie - nie miałem o tym pojęcia!Może by tak w temacie: "aparat moich marzeń": lustrzanka do podstawowo pionowych kadrów?...A tak serio - nie wiem czy to prawda - oczy mamy rozmieszczone poziomo (ja na pewno) i stąd widzimy świat bardziej w poziomym kadrze.Może to dlatego?...A zresztą - miało być o HandStrapach! Myślę ze należy wykorzystać do maksimum zalety forum: każdy klient w kupie to lepszy klient.Myślę ze możnaby poprosić kolegę który to sprzedaje by przekalkulował i napisał: dla KOLEGÓW z forum - 10 szt po...20 szt po...100szt etc.Bo że ludzie kupią - chyba widać.Zainteresowanym - moge jedną fotą pokazać DLACZEGO.Tylko nie wiem jak wysłac fotę na forum....

pito
26-01-2006, 13:34
pito - a może ty w ten sposób kupujesz te hand strapy z US, i puszczasz dalej na alledrogo???
przyznaj się :twisted:
zrobiłbyś wtedy w ten sposób przysługę kolegom forumowcom :twisted:
kupilem kilka sztuk i nadwyzki uplynniam na allegro, zeby mi sie przesylka zwrocila, i to cala filozofia. a to co sie nie sprzeda moze byc taniej. tyle, ze bardziej wam sie oplaci wtedy na ebayu, zakladajac ze nie napotkacie zadnych trudnosci po drodze.

jesli chcecie jakies inne fotki tego hand strapa to cykne wedle zyczenia co i jak.

perlpa
26-01-2006, 14:30
Jeśli cena będzie w okolicach 70zł to biorę jedną (1) sztukę. Ktoś się orientuje kiedy będziemy znali szczegóły?

Jurek Plieth
26-01-2006, 14:53
Gdzieś czytałem doktrynę: "najpierw spróbuj kadr pionowy; 95% fotografów najpierw robi kadr poziomy, w ogóle nie próbując potem pionu."
A 99% fotografów (albo i sporo więcej) w ogóle nie używa lustrzanki :mrgreen:

Zielony
26-01-2006, 15:22
kupilem kilka sztuk i nadwyzki uplynniam na allegro, zeby mi sie przesylka zwrocila, i to cala filozofia.
a to co sie nie sprzeda moze byc taniej. tyle, ze bardziej wam sie oplaci wtedy na ebayu, zakladajac ze nie napotkacie zadnych trudnosci po drodze.

aha, czyli rozumiemy, że TY nie masz dostępu do wiekszej nieokreślonej ilości tylko poprostu masz kilka sztuk i wiecej nie będzie.
Więc ok.

W takim razie może ktoś zapyta nikoniarzy czy oni mają też takie paski, bo może z nikona wyjdą tańsze :mrgreen: :twisted: 8-)

BTW, jak ktoś może to niech napisze do sprzedawcy (może poprosimy snowboardera albo Coronado; są w USA) żeby się określił czy jest w stanie wysłać XXX sztuk do POLSZY (no albo do wspomnianych kolegów forumowców i wtedy oni by nam to podesłali do POLSZY; Coronado ma doświadczenie w tych sprawach) i ile by to wyszło za sztuke???
Pozatym, można go zapytać czy załatwi to całkiem poza EBAY'em no ale wtedy nie wiem czy to jest bezpieczne.
Anyway, najpierw trzeba gadać z kolesiem z Ebay'a czy wogóle ma dostęp do każdej ilości.

hekselman
26-01-2006, 16:59
aha, czyli rozumiemy, że TY nie masz dostępu do wiekszej nieokreślonej ilości tylko poprostu masz kilka sztuk i wiecej nie będzie.
Więc ok.

W takim razie może ktoś zapyta nikoniarzy czy oni mają też takie paski, bo może z nikona wyjdą tańsze :

BTW, jak ktoś może to niech napisze do sprzedawcy (może poprosimy snowboardera albo Coronado; są w USA) żeby się określił czy jest w stanie wysłać XXX sztuk do POLSZY (no albo do wspomnianych kolegów forumowców i wtedy oni by nam to podesłali do POLSZY; Coronado ma doświadczenie w tych sprawach) i ile by to wyszło za sztuke???
Pozatym, można go zapytać czy załatwi to całkiem poza EBAY'em no ale wtedy nie wiem czy to jest bezpieczne.
Anyway, najpierw trzeba gadać z kolesiem z Ebay'a czy wogóle ma dostęp do każdej ilości.
Jedna wypowiedź - dwie wątpliwości: sądzisz NAPRAWDĘ że ktoś z tego grona będzie chciał nosić na swoim nawet najbardziej przedpotopowym CANONie pasek z napisem N i k o n ?....
Co do drugiego podtematu: co z tego że jest różnica między ceną a wysyłką skoro on sprzedaje nierozdzielając ceny od ilości?Nie sądzisz że to tzw "chłyt martenkingowy"....
I przypuszczasz ze Canon to u nas łoi; sprzedawcy mają z tego po 2000% co w Stanach kosztuje 0.99 zielonego papierka? (przy czym - popytaj się kolegów co to jest ONE dolar w USA).No jak ty to na poważnie - to ja przepraszam....

Corwin
26-01-2006, 18:10
Jeśli cena będzie w okolicach 70zł to biorę jedną (1) sztukę. Ktoś się orientuje kiedy będziemy znali szczegóły?

Panowie w sklepach Canon w Promenadzie i Galerii Mokotów Hand Strap E1 kosztuje 82 zł. Więc nie wiem czy jak się nie zrzucicie w kilku to nie dostaniecie takiego rabatu żeby ok 70 zł was kosztował.

Powodzenia
Corwin

karo82
26-01-2006, 18:30
Panowie w sklepach Canon w Promenadzie i Galerii Mokotów Hand Strap E1 kosztuje 82 zł. Więc nie wiem czy jak się nie zrzucicie w kilku to nie dostaniecie takiego rabatu żeby ok 70 zł was kosztował.

Powodzenia
Corwin

chyba gra nie warta swieczki dla 15-20 zł, a faktycznie przy wiekszej ilosci kupowanych strapow mozna starac sie o rabat :) pzdr i powodzenia :)

Broncobilly
26-01-2006, 19:08
Jedna wypowiedź - dwie wątpliwości: sądzisz NAPRAWDĘ że ktoś z tego grona będzie chciał nosić na swoim nawet najbardziej przedpotopowym CANONie pasek z napisem N i k o n ?....
Co do drugiego podtematu: co z tego że jest różnica między ceną a wysyłką skoro on sprzedaje nierozdzielając ceny od ilości?Nie sądzisz że to tzw "chłyt martenkingowy"....
I przypuszczasz ze Canon to u nas łoi; sprzedawcy mają z tego po 2000% co w Stanach kosztuje 0.99 zielonego papierka? (przy czym - popytaj się kolegów co to jest ONE dolar w USA).No jak ty to na poważnie - to ja przepraszam....

ja tam do dzisiaj używam w każdym cyfeowym Canonie dobrego paska jaki mi został od F90x - i jest naprawde o niebo lepszy do tych canonierskich dołaczanych do fabrycznego aparatu (a w każdym razie mnie bardziej odpowiada) a napis na nim anie mnie ziębi ani grzeje

tadek
26-01-2006, 19:58
za dolara sie pisze
jak wyjdzie za 10$ to tez wezme sztuczke
piszczie do goscia gadajcie moze sie uda

nastier
26-01-2006, 20:26
do 10 dolcow sie na jeden skusze.

Nemeo
26-01-2006, 21:54

Drodzy koledzy w USA "POMOŻECIE" ? :D

perlpa
26-01-2006, 23:11

A widzisz nie wiedziałem że u nas też można kupić poniżej stówki. Tylko że ja do Warszawki mam maksymalnie daleko (z okna widze Śnieżkę :D ) a w sklepach internetowy0ch tanio nie znalazłem.

Nemeo
27-01-2006, 02:42
Do kiedy proponujecie zbierać zamówienia ?

asterix
27-01-2006, 02:43
ja tez chetnie sie przylacze

Nemeo
27-01-2006, 03:14
ja tez chetnie sie przylacze

Na ile sztuk reflektujesz ?

asterix
27-01-2006, 03:33
wszystkjo zalezy od ceny.. trzeba do niego napisac.. i zapytac czy przy wiekszej ilosc zejdzie z przesylki lub poprostu da wiecej w cenie 1 paczki
inaczej nam sie to nie oplaca..
bo:
kupujemy hurtem, rozsylamy po polsce (dodatkowy koszt), zamieszanie i stracony czas = tyle co na allegro

scooter
27-01-2006, 08:48
jakby był w cenie do 60 zł z przesyłką .

Simon
27-01-2006, 09:09
jakby był w cenie do 60 zł z przesyłką .

Ja poprosze jedna, jak ma byc w granicach 70zl :)

hekselman
27-01-2006, 12:41
oooo!kurde!jednak to forum to fajna sprawa!więc - jakby któryś z kolegów przy okazji bytności na Mokotowie zajrzał i po wyliczeniu ilu chętnych - zapytał za ile mu sprzedadzą: x sztuk - warto spróbować!W cenie sklepowej jest też l e ż e n i e na wystawie :-).Gdyby łaskawie ktoś miał czas - na razie zapytać?...Ja - na pewno jedno.Ofertę na 80 z wysyłką już mam.Ale - szanuję swoje pieniądze.W rewanżu - ja -odbierając pasek w Warszawie np dam się "pobawić swoimi zabawkami" -- jeśli to dla kogoś atrakcyjne :-)
Dorzucam: przychodzi facet: mówi - witam reprezentuję internetowe forum użytkowników Canon Board, wyciąga i d e n t y f i k a t o r...:-) :-) :-)

Zielony
27-01-2006, 12:50
spróbuję się zorientować w tej sprawie, dziś lub jutro...

Ktoś może podać dokładny namiar tzn,
rozumiem, że mam udać się do Galerii Mokotów, albo do Promenady?? Obojętnie w które miejsce, czy zapytać tu i tu??

Corwin
28-01-2006, 00:27
spróbuję się zorientować w tej sprawie, dziś lub jutro...

Ktoś może podać dokładny namiar tzn,
rozumiem, że mam udać się do Galerii Mokotów, albo do Promenady?? Obojętnie w które miejsce, czy zapytać tu i tu??

Oba sklepy należą do tej samej firmy i mają takie same ceny więc nie ma znaczenia gdzie się wybierzesz. A i oni zaopatrują się chyba w Austrii więc zasugeruj im że kurs Euro się obniżył.... więc cena może być lepsza.

Corwin

Zielony
28-01-2006, 00:34
Dziś nic nie załatwiłem, z braku czasu - ale jutro wybiorę się do jednego z tych sklepów. Wstępnie zapytam o 50-60szt.
Jutro dam znać co się dowiedziałem.
Ale albo nie pamiętam albo jestem zbyt mocno pijany :D (dziś miałem ostatnie zaliczenie)
Jak się ten teges, w końcu ten SKLEP nazywa??? :D

EDIT: już znalazłem :D

hekselman
28-01-2006, 01:33
Znając życie - zapytaj o ...10 szt.To - też może być za dużo.Realna cena to 70 zł - bez wysyłki.

sebcio80
28-01-2006, 03:49
a nier lepiej kupic na allegro? chyba ze komus zalezy na napisie...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83597452

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82997946

ten Canonowski jest biedny. Wyglada tak: http://www.adorama.com/CAHSE1.html

co raczej daje malo pewny uchwyt

odpowiednik jego na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82565711

dreamer99
28-01-2006, 10:44
30 sztuk biorę od ręki.

dreamer99
28-01-2006, 10:47
tylko czy nadal to aktualne, jak z platnosciami? komu:) no i kiedy ?

Zielony
28-01-2006, 11:02
tylko czy nadal to aktualne, jak z platnosciami? komu:) no i kiedy ?

stary, weź i poczytaj najpierw kilka postów wstecz (najlepiej od początku topica :twisted: ) a poźniej coś ew. dodawaj...

pisałem chyba z 3 posty poniżej, że dam dzisiaj znać co załatwiłem...

loret
28-01-2006, 12:48
poprosze 1 sztuke

Zielony
28-01-2006, 14:12
DLA NIECIERPLIWYCH:
Wróciłem własnie z Galerii Mokotów, ale nie mam czasu teraz nic pisać;
Odezwię się w nocy 8-)

hekselman
28-01-2006, 14:42
No proszę - akcja się rozwija: miejmy nadzieję że pozytywnie.To mógłby być miły początek do dalszych, wspólnych osiągnięć!Na razie - trwa "burza mózgów" w temacie: jak realizować przedpłaty by zapewnić maksymalne bezpieczeństwo i komfort transakcji obu stronom.
Pomysły - moderator się zgodzi? - może pisać tu?
Generalnie: jeśliby hasło "w kupie siła" wprowadziłoby się w czyn to .... :-) :-)

Cyborg
28-01-2006, 18:53
Kto zamierza w najbliższej przyszłości zanabyć polar B+W lub SHMC 77mm?
8)
No to ja się piszę. Na E1 zresztą też.

asterix
28-01-2006, 19:37
mmsza ja! i z 2uv

Vitez
28-01-2006, 20:15
Rychlo w czas :? ... wczoraj zamowilem2 UV 77 1 UV 82 i 1 UV 58 - wszystko B+W. Ale polarka 82mm w dobrej cenie B+W lyknalbym.

perlpa
29-01-2006, 00:29
a nier lepiej kupic na allegro? chyba ze komus zalezy na napisie...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83597452

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82997946

ten Canonowski jest biedny. Wyglada tak: http://www.adorama.com/CAHSE1.html

co raczej daje malo pewny uchwyt

odpowiednik jego na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82565711
Zauważ że ten uchwyt Matin'a podpina się od mocowania statywowego. Ja osobiscie na stałe mam tam podpiętą szybkozłączkę do statywu więc odpada. Zresztą co Canon to Canon ;)

Tytus
29-01-2006, 00:50
Pozwalam sobie zwrócić uwagę, że bez dolnego specjalnego mocowania lub batterypack ten bajer jest Wam na grzyba

to tego potrzebne jest dodatkowe mocowanie paska od dołu body, miałem kiedyś coś takiego do EOS 100, super sprawa

niefirnowe "uniwersalne" widziałem w Stodole po ok 50-60 zł...

Zielony
29-01-2006, 02:09
trochę mnie nie było a tutaj już panowie na filtry zeszli :evil: ;)

A więc byłem w tym sklepie CANONA w Galerii MOKOTÓW.
Sklep nie ma co; czułem się tam jak w własnej kuchni. Może z 15mkw :roll:
Oczywiście jeden koleś na wyposażeniu sklepu. Najpierw czekałem z 20 min, aż pocisnął jakimś dziadkom PS A620.
No i poźniej z nim w końcu zagadalem.
Okazalo się, że nie ma tych pasków na stanie. Szukał w cenniku rzeczy dostępnych na zamówienie, ale też nie znalazł!!! Znalazł z moją pomocą - za 3 razem :D
Okazuje się, że cena za pasek w cenniku widniała 90zł. Na moje stwierdzenie, że w Promenadzie były za 82zł stwierdził, że to aktualny cennik :roll: :twisted:
W każdym bądź razie jak już ustaliliśmy co potrzebuję, to się ładnie przedstawiłem i powiedziałem, że jestem z oficjalnego forum internetowego użytkowników aparatów Canona (pokazałem ID :cool: )
Odrazu wiedziałem, że koleś nie będzie mi w stanie nic powiedzieć na temat takiego zamówienia. Więc wytłumaczyłem wszystko (napisałem mu na kartce, żeby nie zapomniał) i powiedziałem, że ma się skontaktować z szefostwem w tej sprawie i dać mi znać na kom lub też e-mail.
Powiedziałem, że to jest zbiorowa akcja i tylko i wyłącznie OD CENY zależy liczba sztuk i realizacja zamówienia.
Wstępnie powiedziałem, że wzielibyśmy 25-50szt.
Powiedział, że zamówić napewno się da, ale co do ceny to musi skierować to do prezesa. Powiedział też, że napewno będzie konieczna zaliczka.
W każdym bądź razie będę czekał do środy czy się odezwią.

Jak się do środy włącznie nie odezwią, to mam wizytówkę i zadzwonię ICH pogonić i ew. z tego tytułu cisnąć na niższą cene. Mam numer z centrali więc może tam pójdzie coś więcej załatwić bezpośrednio.
No i to w zasadzie narazie tyle. Nic więcej się nie dowiedziałem. W zasadzie przewidywałem taki ciąg wydarzeń.

Także, do środy/czwartku temat zawisa.

DOBRANOC dzieciaki :mrgreen:

Tomasz Golinski
29-01-2006, 02:19
Zauważ że ten uchwyt Matin'a podpina się od mocowania statywowego. Ja osobiscie na stałe mam tam podpiętą szybkozłączkę do statywu więc odpada. Zresztą co Canon to Canon ;)
Wcale nie. Szybkozłączke przykręcasz do Matina.

Paweł Grabowski
29-01-2006, 11:31
Czesc! Nie moge sie doszukac tej informacj. Czy bedzie pasowal do EOS 300V z gripem? Chcialbym zapodac ten pasek ale pod warunkiem ze bedzie pasowal. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam Paweł

hekselman
29-01-2006, 12:46
Będzie na pewno. Co do patentu Matina: miałem toto ale to przeudziwnione usprawnienie - owszem mocno trzyma rękę - ale za mocno.Szybkie wyjęcie ręki jest wprost niemożliwe.W pasku E1 to tylko zmiana kształtu dłoni - jak chcesz - trzyma się - jak nie to wychodzi.Ps.Stosowanie paska z podkrętką bez gripa jest mocno utrudnione - Hand Strap działa dobrze gdy szerokość dłoni jest równa lub mniejsza szarokości aparatu - stąd jest fabrycznym dodatkiem do korpusów z gripem typy "jedynki".To nie polega na tym by przywiązać użytkownika do aparatu jak to zrobił Matin!

Paweł Grabowski
29-01-2006, 13:02
Hekselman czyli mam rozumiec ze do 300V + BP220 pasuje takze? Jezeli tak to zamawiam jedna sztuke i prosze mnie uwzglednic w zamówieniu. Pozdrawiam Paweł

hekselman
29-01-2006, 13:23
Do 300V? - sprawdź czy miejsca mocowania paska w aparacie i gripie leżą w jednej osi.W analogowej 500 stosowany był specjany pasek uwzględniający to że 500 ma inny grip i tam te mocowania sporo nie leżały w jednej osi - gniazdo w gripie było bliżej tyłu aparatu.Jaky co - mam taki HandStrap do 500...
Natomiast jeśli w 300 to zmienili - grip jest inny i mocowania pasków są pod sobą - to ten E1 zdecydowanie tak.Czy jasno przełożyłem różnice?

Paweł Grabowski
29-01-2006, 13:31
Leza idelanie w jednej osi wiec z Twojego tlumaczenia wygada na to ze E1bedzie pasowal. W zwiazku z tym potwierdzam zamowienie na 1 sztukę. Juz dawno myslalem co by tam cos przyczepic zeby moc jedna reka trzymac aparat. Jeszcze tylko jedno pytanie. Czy zastosowanie tego HandStrap pozwala na uzywanie w dalszym ciagu normalnego paska na szyję. Szkoda mi by bylo z niego rezygnowac w sumie zeby dac rece odpocząc od czasu do czasu ;-).

Pozdrawiam Paweł

pito
29-01-2006, 13:38
Czy zastosowanie tego HandStrap pozwala na uzywanie w dalszym ciagu normalnego paska na szyję.

Tak, poprzez przelotowke z trzema otworami.
Zalaczam fotke wszystkich elementow E1:
http://www.trzydewizje.com/allegro/e1_element.jpg

Tomasz Golinski
29-01-2006, 13:40
Będzie na pewno. Co do patentu Matina: miałem toto ale to przeudziwnione usprawnienie - owszem mocno trzyma rękę - ale za mocno.Szybkie wyjęcie ręki jest wprost niemożliwe.W pasku E1 to tylko zmiana kształtu dłoni - jak chcesz - trzyma się - jak nie to wychodzi.Ps.Stosowanie paska z podkrętką bez gripa jest mocno utrudnione - Hand Strap działa dobrze gdy szerokość dłoni jest równa lub mniejsza szarokości aparatu - stąd jest fabrycznym dodatkiem do korpusów z gripem typy "jedynki".To nie polega na tym by przywiązać użytkownika do aparatu jak to zrobił Matin!
O którym MAtinie mówisz? Wersja I jest na oko identyczna jak Canonowa. Nic mi nie przywiązuje i umiem rękę wyjąć. Paskami można poluzować, da się sprawnie trzymać nawet w grubej rękawiczce.

Paweł Grabowski
29-01-2006, 13:42
Pito , dzieki za infomacje i zdjęcie. Teraz mam pelny obraz, a penwie nie tylko ja! Pozdrowki Paweł

toni
30-01-2006, 11:17
prosze o podanie ceny ja jestem zainteresowany pozdrawiam

Routlaw
30-01-2006, 12:06
prosze o podanie ceny ja jestem zainteresowany pozdrawiam
Przeczytać paru wątków wyżej nie łaska?

Riccardo
30-01-2006, 12:08
Przeczytać paru wątków wyżej nie łaska?

no w sumie nie wiadomo na czym stanelo

mruczek
30-01-2006, 12:09
Jeśli pasek będzie pasował do EOS300+BP200, to też się piszę takie małe cudo, oczywiście jeśli końcowa cena nie będzie barierą nie do przejścia:)

mxw
30-01-2006, 12:11
Tak, poprzez przelotowke z trzema otworami.
Zalaczam fotke wszystkich elementow E1:
http://www.trzydewizje.com/allegro/e1_element.jpg
no nie...... :shock:

właśnie chciałem pisać, że też się piszę ;)

ale jak zobaczyłem tę fotkę :lol:
no to sorry, idę do pasmanterii po ten pasek :mrgreen:
w końcu nie takie rzeczy się dorabiało, nie?

he, he, oczywiście żartuję... choć qrcze, może jednak....?.....

dreamer99
30-01-2006, 12:53
eh cholera nie 30 tylko 3 miało byc:) na cholre mi 30 sztuk:) mam 3 puszki nie 30:) Wiec poprawka jestem chetny na 3 sztuki.

Routlaw
30-01-2006, 13:27
no w sumie nie wiadomo na czym stanelo
ja zrozumiałem że do środy nic nie wiadomo... aż prezes nie zadecyduje :)

Powiedział, że zamówić napewno się da, ale co do ceny to musi skierować to do prezesa. Powiedział też, że napewno będzie konieczna zaliczka.W każdym bądź razie będę czekał do środy czy się odezwią.

Darks
30-01-2006, 14:29
Jestem zainteresowany, tylko musiałbym znać ostateczną cenę.

Routlaw
30-01-2006, 14:41
Jestem zainteresowany, tylko musiałbym znać ostateczną cenę.narazie nie ma czego kupować czekamy do środy.. czytać..

perlpa
30-01-2006, 18:21
Wcale nie. Szybkozłączke przykręcasz do Matina.
W sumie to masz rację (mea culpa), tylko że takie rozwiązanie wpłynie na osłabienie sztywności tego połączenia i aparat na statywie nie będzie już taki stabilny.
Pozdrawiam

Zielony
01-02-2006, 12:05
a więc narazie cisza :twisted:
pisałem im nawet jeszcze maila w poniedziałek, ale narazie cicho, cima i zima...
ale tak jak było gadane - czekamy jeszcze całe DZIŚ.

Zielony
02-02-2006, 14:19
NO i otrzymałem odpowiedź, tzn sam zadzwoniłem :twisted:

Okazuje sie, że prezes dopiero co odpisał na maila do sklepu i pan ze sklepu akurat się miał ze mną kontaktować.

Oto, co powiedział:
Cena za pasek: 77zł

A więc biorąc pod uwagę cynk, który dostaliśmy, że paski były po 82/3zł to upuścili z ceny 5/6zł przy ilości 25szt.
Czy to dużo czy mało oceńcie sami :lol:

W każdym razie sprawe jakby co to szło by załatwić w jakiś tydzień/półtora (tzn sama realizacja zamówienia w sklepie)
Zdaje się, że zamawiają towar w niedziele. Opru/ócz tego wymagają zaliczki, co jest oczywiste.
A więc decydujcie czy działamy coś w tej sprawie??
Ew. jakby było więcej chętnych to może jeszcze pare złotówek zejdą, ale kto wie...
Może teraz zapytać tego kolegę z Zakopanego, co sprzedawał też te paski.
Kto ma namiar na niego??

Parteq
02-02-2006, 15:34
Oto, co powiedział:
[B]Cena za pasek: 77zł

Ja pasuje.
Liczylem na max 50 pln od sztuki.
Gdyby taka cena sie pojawila to jestem chetny na 2sztuki.

Pozdrawiam,
Parteq

Riccardo
02-02-2006, 15:39
Cena za pasek: 77zł

tez odpadam :(

Robin
02-02-2006, 18:18
Ja się piszę na jeden (zamiast dwóch).

hekselman
02-02-2006, 19:57
Nadal jeden - będę mógł odebrać osobiście od marcingreen'a w Warszawie?
Zapłace z góry na konto.

maku
02-02-2006, 20:31
Może teraz zapytać tego kolegę z Zakopanego, co sprzedawał też te paski.
Kto ma namiar na niego??

Nie jestem pewien czy chodzi o tego właśnie człowieka ale domyślam się że tak.

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2385941&p=1

Z wyżej wymienionej oferty rezygnuję. Uważam że trochę za mało zjechali z ceną.

toni
02-02-2006, 21:26
75 to można utargowac na Giełdzie foto w stodoła...

b'Art
02-02-2006, 22:49
OK więc mamy 77-75 PLN za szt przy ilości 25 szt. Zobaczę u siebie u zaprzyjaźnionych sprzęciaży. Dam znać jutro.

b'Art
03-02-2006, 14:12
za 25 -30 sztuk cena wyniosłaby 69,20 PLN z VAT. Pozdrawiam. To jest c.z +5%

scooter
03-02-2006, 18:26
Za 69,xx biorę jeden .....

c42
03-02-2006, 19:43
opcjonalnie wzialbym 1 szt (po co Wam az tyle?) to powinno mnie zmobilizowac do zakupu gripa he he

a co powiecie na to a raczej na cene 1 US ? to bym z miejsca bral wiec moze ogolnie jakas masowe kupimy :D

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7585570806&ssPageName=MERC_VIC_RSCC_Pr4_PcY_BIN_Stores_IT

kane
03-02-2006, 19:46
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7585570806&ssPageName=MERC_VIC_RSCC_Pr4_PcY_BIN_Stores_IT

Przeciez to ten sam gosciu co w glownym poscie!
czyli zarabia na transporcie ech

kane
03-02-2006, 20:00
Duzo takich bedziesz wrzucal?

Zielony
04-02-2006, 20:19
No i jak zwykle cicho, cima i zima...
Nikt nic sensownego nie stwierdził więc, temat można chyba pogrzebać...

Zielony
04-02-2006, 20:32
Napisałem maila do gościa ale jeszcze nic nie odpisał.

Pewnie kombinuje nad ceną :mrgreen:

Zielony
04-02-2006, 20:41
Teraz zajarzyłem, że masz na myśli kolesia z USA.
Myślałem, że mówisz o tym z Zakopca.
Jeśli by się ten z USA zgodził, to najlepiej/najbezpieczniej chyba było by to załatwiać poprzez kolegów forumowców z USA; oczywiście ładnie ich prosząc uprzednio.

b'Art
06-02-2006, 00:08
No i jak zwykle cicho, cima i zima...
Nikt nic sensownego nie stwierdził więc, temat można chyba pogrzebać...

Pewnie tak, i to głeboko. :( Ja zas sobie i tak jeden kupie. Nie wierzę w to by sie uzbierało 25, ale jeśli to zaczynajcie odliczać. MÓJ SZT 1 (PIERWSZA)

b'Art
06-02-2006, 00:15
Napisałem maila do gościa ale jeszcze nic nie odpisał.

Nie wiem czy to coś da, przecież koszty wysyłki są podane na każdą sztuką i wynoszą :
Shipping, payment details and return policy

Shipping Cost Each Additional Item Services Available Service Transit Time* Available to
US $19.00 + $18.00 US Postal Service First Class Mail® Estimated delivery 2-3 days United States only
US $19.00 + $18.00 Standard Int'l Flat Rate Shipping

dixi2006
06-02-2006, 01:46
Wezmę 2 szt

Army
06-02-2006, 22:21
ja.bym.jedną.sztuke.zaklepał.ale.przydał.by.sie .jakiś.końcowy.rozrachunek.ile.by.to.wyniosło.i .jak.z.odbiorem

toni
16-02-2006, 23:26
ja tez jedna albo dwie ...kwestia ceny
pozdrawiam

Grzdyll
17-02-2006, 14:20
No ja w rozsądnej cenie też bym na jedną sztukę reflektował...

Ale życie każe nie wierzyć w takie cuda - więc uwierzę dopiero jak się okaże że to faktycznie jest w podanej cenie i ktoś przedstawi poważną kalkulację ile to ostatecznie będzie kosztować. Ale coś na mój nos jest to albo bzdura albo jakiś wałek...

Zielony
17-02-2006, 14:52
Ale coś na mój nos jest to albo bzdura albo jakiś wałek...

Zależy co masz na myśli??
BTW jeśli to ten nos z avatara, to się nie dziwię ;-)

PS. BTW, sprawa ucichła ze względu na wysokie koszta.
Mmsza najwidoczniej nie dostał odpowiedzi od kolesia z HK czy tam z US.

toni
23-02-2006, 16:32
na 4-5 sztuk w cenie ok. 86,- czy ktos sie pisze .....
pozdrawiam pilne

b'Art
23-02-2006, 20:44
na 4-5 sztuk w cenie ok. 86,- czy ktos sie pisze .....
pozdrawiam pilne

Kupiłem za 69,20. Dzieki

Nemeo
23-02-2006, 20:49
Kupiłem za 69,20. Dzieki

Można wiedzieć gdzie ?

tomosj
23-02-2006, 21:08
Kupiłem za 69,20
Za taką cenę ja bym był chętny :)
Gdzie można się zgłosić ? :wink:

pito
23-02-2006, 22:21
Moja propozycja dla forumowiczow. Cena 69,00 zl + ewentualna przesylka.
Aukcja jest prywatna TYLKO dla userow tego forum, aby wziac w niej udzial wyslij mi PW ze swoim allegrowym nickiem, zebym mogl Cie zaprosic do udzialu.
http://www.allegro.pl/item88654501_canon_board_info_only_canon_hand_stra p_e1.html
Nie sprzedaje poza allegro.

Nemeo
23-02-2006, 23:09
No to kupiłem.:D

Paweł Grabowski
24-02-2006, 00:28
A ja sie pospieszylem jakas godzinke i kupilem u Pito po starej cenie :-). Jak sie ma pecha to sie ma :-)

Pozdrowki Paweł

scooter
24-02-2006, 00:30
w opisie aukcji:

"Uwaga: Przedmiotem aukcji jest sam pasek na rękę Canon E1, bez przykładowego aparatu czy obiektywu."

:smile:

Swoją drogą jak dużo masz tych pasków ??

Czy dasz czas na przemyślenie do poniedziałku ??

tomosj
24-02-2006, 00:54
Ja też już zalicytowałem :)

Harnash
24-02-2006, 12:11
Ja też czekam w kolejce :-)

tomosj
24-02-2006, 17:59
Już odebrałem. Założenie tego Hand Strap`a to niezła łamigłówka, choć wydaje się, że to takie proste. Ale udało się :)
Teraz mam nadzieję, że znacznie wzrośnie komfort trzymania 350-tki.

Robson01
25-02-2006, 01:42
Też zamówiłem, zobaczymy co to "ustrojstwo" jest warte.:wink:

Zielony
26-02-2006, 19:46
Moja propozycja dla forumowiczow. Cena 69,00 zl + ewentualna przesylka.
Aukcja jest prywatna TYLKO dla userow tego forum... <cut>

heh, przespałem...
będą jeszcze??

cabretti
01-03-2006, 15:10
przespałem...to jest nas dwóch oczekujacych ;-)

Hipek
01-03-2006, 15:29
:oops: ja też.... a miałem być taki czujny:rolleyes:

Pszczola
01-03-2006, 19:25
A ja nie przespalem, a dzieki jednemu z postow na forum (opowiesc obrazkowa) zalozenie HS + paska trwalo minuta-siedem.

Paweł Grabowski
01-03-2006, 19:49
Pszczoła sprobuj do 300V założyc i porownaj do 350D , ciekawy jestem czy masz podobne odczucia o uciazliwosci w zestawie z 300V. Z gory dzieki za info.

Pozdrowki Paweł

Pszczola
01-03-2006, 20:13
Przy 300v i 350D (oba z BP) odczucia mam podobne. trzeba sie troszke przyzwyczaic, ze reka inaczej lezy na body niz bez HS (stody z cyklu: tak nabawisz sie reumatyzmu). Tak czy inaczej 'sztuczka' polega na dobrym ustaleniu 'luzow' w HS. Nie za ciasno (nie da sie normalnie zdjec robic, i nie za luzno (grawitacje body z łapek wyrywa). Ale i tak 'dzialanie' trzeba bedzie sprawdzic na dluzszym foceniu.

pito
03-03-2006, 00:44
w opisie aukcji:
"Uwaga: Przedmiotem aukcji jest sam pasek na rękę Canon E1, bez przykładowego aparatu czy obiektywu."
:smile:

Zdziwilbys sie do czego ludzie sa zdolni... heh.

Niniejszym informuje, ze aukcja zostala czas jakis temu zakonczona wiec prosze mi nie przysylac poki co kolejnych zgloszen.
Kolejna partia juz wkrotce. Info wrzuce w tym watku. Stay tuned.

Nemeo
03-03-2006, 09:48
Zdziwilbys sie do czego ludzie sa zdolni... heh.

Pito, ale do tego canona E-1 na zdjęciu było dołączone body z obiektywem , a ja otrzymałem tylko E-1.:lol: :lol: :lol:

Zakk Wylde
30-12-2006, 14:07
Własnie terraz przeczytałem ten ate i może są chętni na E1 ? Ja bym chętnie kupił tylko z kimś odrazu... ktoś chętny ?