Zobacz pełną wersję : pasjonaci fotografii poszukiwani Warszawa
marcinkub
06-04-2012, 15:21
jak w temacie
poszukuje pasjonatów, podkreślam pasjonatów, fotografii do wspólnego organizowania imprez fotograficznych po kosztach; warsztaty / plenery / spotkania z ciekawymi ludźmi związanymi z fotografią (podkreślam "po kosztach" a nie "za darmo").
już działamy w niewielkiej grupie; szukamy kolejnych osób które do nas dołączą; w kwietniu organizujemy warsztaty z bardzo znanym fotografikiem w bardzo konkurencyjnej cenie (atrakcyjna lokacja do zdjęć / mala grupa).
w lecie planujemy plener fotograficzny w bardzo atrakcyjnym zakątku Polski.
osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv; uprzedzam ze lubię konkretny konkret; z góry dziękuje za nic nie wnoszące komentarze typu "fajny pomysł"; malkontentom którzy poradzą mi że trudno jest zorganizować taka grupę również dziękuje.
proszę pisać na priv; najlepiej od razu z konkretnymi pomysłami :-)
nie wierze ze w trzymilionowym mieście nie znajdzie się kilka osób z pasja które chciałby razem zorganizować coś fajnego
Ja też lubię konkrety i pewnie nie tylko ja, więc zasugerowałbym tylko napisanie więcej o "bardzo znanym fotografiku" czy "bardzo atrakcyjnym zakątku Polski" i nie chodzi o to, że tak jest źle, bo sama inicjatywa fajna :P, ale o to, że konkrety są bardziej interesujące dla potencjalnych chętnych.
Sergiusz
06-04-2012, 15:59
nie wierze ze w trzymilionowym mieście nie znajdzie się kilka osób z pasja które chciałby razem zorganizować coś fajnego
Które to miasto? Czyżbym coś przeoczył? Szkoda, że nie jestem pasjonatem bo bym się podłączył. Nie mniej to chyba raczej we wątku by trza pisać a nie na PW?
uprzedzam ze lubię konkretny konkret;Uprzedzam, że ja również. Jak na razie nie napisałeś nic konkretnego.
Jak będzie konkret, to sie odezwij do mnie na priv.
marcinkub
06-04-2012, 17:47
no właśnie to mam na myśli, w wątku wywiązuje się zwykle luźna dyskusja z której niezbyt wiele wynika; a w rozmowie z konkretnym człowiekiem łatwiej coś ustalić; dlatego prosiłem o kontakt na priv; grupa nie musi być duża; 4-5 osób wystarczy
co do warsztatów, to w tym akurat wypadku prowadzący postawił warunek że warsztaty nie będę reklamowane na forum publicznym; ma jakieś tam swoje powody; jak ktoś jest zainteresowany to oczywiście podam wszystkie szczegóły; podałem to raczej jako przykład ze powoli zaczynamy konkretnie działać;
Sergiusz
06-04-2012, 17:53
Na tym Forum w wyniku luźnych dyskusji udało się już coś niecoś ustalić. I gdzie jak gdzie ale w tym miejscu konkretnych osób nie brakuje.
marcinkub
07-04-2012, 12:27
już działamy; na razie w malej grupie; pod koniec kwietnia organizujemy warsztaty z bardzo ciekawym prowadzącym; tylko 4 fotografów; 2 modelki; zdjęcia w bardzo fajnej lokacji wiec będzie można naprawdę sporo skorzystać; organizujemy to po kosztach wiec cena będzie chyba mocno konkurencyjna acz oczywiście nie będzie to za darmo bo prowadzący nie przyjedzie do Warszawy i nie poświęci swojego czasu za darmo; problem polega na tym ze zobowiązaliśmy się w stosunku do prowadzącego ze nie będziemy tych warsztatów jakoś specjalnie nagłaśniać - dlatego nie napisze tu na forum kto prowadzi; zainteresowanym oczywiście podam wszystkie szczegóły na priv
następnego dnia organizujemy wieczór autorski również z ciekawym fotografem i to już jest za free (no może zrzutka po 10 złotych na paluszki)
latem planujemy plener nad Biebrza gdzie znajomy malarz i fotograf ma kupione gospodarstwo; ta impreza również będzie po kosztach wiec liczymy ze cena również będzie atrakcyjna
moje dotychczasowe doświadczenie jest takie ze jak komuś nawet nie chce się napisać 3 zdań wiadomości prywatnej to nie chce mu się również nic konkretnego zrobić
dlatego jeszcze raz zachęcam do pisania do mnie na priv gdzie będę mógł podać dużo więcej szczegółów
Tak, najbardziej intrygujące tajemnicze warsztaty :)
Sergiusz
07-04-2012, 12:49
Tak, najbardziej intrygujące tajemnicze warsztaty :)
Pewnie z „gołymi babami” to dlatego. Jak napiszą to nikt nie przyjdzie. Ile można.
marcinkub
07-04-2012, 15:53
dziwne uczucie
staram się zorganizować coś interesującego dla siebie ale także dla innych; poznać ciekawych ludzi o podobnych zainteresowaniach; przeżyć coś ciekawego
(napisałem wyraźnie ze chodzi o organizowanie spotkań na zasadach non profit)
zainteresowanie konkretem niewielkie, za to drwin i szyderstw cale mnóstwo
zapraszam może ktoś jeszcze mi dowali
marcinkub,
Twoja idea jest bardzo fajna i pozytywna, zapewne będzie także pożyteczna, ale skoro tego typu ogłoszenie z zastrzeżeniem, że lubisz konkrety wywołuje lawinę przedświątecznej radości to sam sobie odpowiedz, czy to był dobry pomysł.
Jeżeli kogoś to zainteresuje to na pewno napisze na priv. Ja śpieszę donieść, że na tak napisane ogłoszenie w życiu bym nie odpisał i nie dlatego, że nie jestem aktywny, bo sam wiele rzeczy i inicjatyw fotograficznych zorganizowałem, tylko dlatego, że po prostu lubię konkretny podane na talerzu a nie jakieś tajemnicze ogłoszenia.
Tak więc, dopinguję Cię w tym sensie, że chcesz zrobić coś pozytywnego i rozwijać wspólnie z ludźmi fotograficzną pasję, nie zmienia to jednak faktu, że sam bym zupełnie w tego typu projekt się nie zaangażował.
Na pewno jednak znajdziesz osoby, które napiszą PW, zainteresują się i wspólnie coś stworzycie, nie wiem, czy post factum będziesz mógł pochwalić się wynikami swojej pracy i zdjęciami z warsztatów np., bo wtedy by się wydało kto je prowadził, jednak chciałbym zobaczyć jak tego typu nietypowa inicjatywa dalej funkcjonuje.
Ba, być może już masz pełną skrzynkę odpowiedzi a tylko my tutaj wykazujemy się zerowym wyczuciem, tego jednak pewnie nigdy się nie dowiem.
Sergiusz
07-04-2012, 16:01
Super! Ale nie podajesz żadnych konkretów a w tym celu jest ten dział. Napisz konkretnie a otrzymasz konkretne odpowiedzi lub nie jeśli to nikogo nie zainteresuje. Jeśli chcesz poznać ludzi, pasjonatów i innych chętnych do współpracy zamieść ogłoszenie w dziale Giełda. Tam nikt nie będzie komentował.
jacek_73
07-04-2012, 16:57
To kto komu ma płacić po kosztach i ile to będzie?
Witam serdecznie.
zapraszam może ktoś jeszcze mi dowali
Mało konkretów, wiele tajemniczości, styl i ortografia...
Sposób podania tematu prowadzi do takich komentarzy, jakich od początku starałeś się uniknąć.
Pozdrawiam równie serdecznie.
Kolekcjoner
09-04-2012, 13:38
Kolego marcinkub sam sobie przeczysz. Chcesz żeby ludzie zgłaszali się i pisali na PW, a nie w wątku po czym masz pretensje, że nikt nie pisze tu konkretów.
Dosyć tego. Zamykam.
Forum jest do dyskusji, a nie do dawania bezpłatnych ogłoszeń w niewiadomym celu i to w stylu który odstrasza, a nie zachęca do jakichkolwiek działań.