PDA

Zobacz pełną wersję : Ostrzeżenie przed sklepem fotolab-aparaty.pl PIOTR MASZYCKI FOTOLAB

fotocoto
28-03-2012, 12:22
Pozwalam sobie założyć nowy wątek zanim ktoś da się nabrać. Sprawa jest pewna i sprawdzona, wszyscy znacie zapewne lider24 i to ile osó oszukał. To czytajcie:

http://www.fotolab-aparaty.pl/

wąska oferta, jak w liderze, niesamowicie podobna. Wchodzę na dane firmy, tam ubogo ale widzę miasto Czerwieńsk. I zapala mi się lampka. Wchodzą na 8 stronę wątku lider24 i czytam:

"podobnie rodzina właściciela prowadzi sklep: http://fotopermium.pl/
Bracia Maszyccy są od lat znani w branży – dane właścicieli są jawne i dostępna na ich stronach – jako osoby działające w szarej strefie."

sprawdzam dane fotopremium -> Czerwieńsk! Maszycki!
http://www.misterwhat.pl/company/469...i-k-czerwiensk

Rzut oka na mapę google, mała wioseczka blisko granicy z Niemcami. Po nitce do kłębka! Są chętni na zakupy? Jak myślicie kiedy im się znudzi oszukiwanie ludzi?

Dalej badam po nipie:

Numer identyfikacyjny REGON 081027600
Numer NIP 9730747667
Nazwa PIOTR MASZYCKI FOTOLAB
Nazwisko MASZYCKI
Imię / imiona PIOTR ŁUKASZ
Adres siedziby:
Województwo LUBUSKIE
Powiat ZIELONOGÓRSKI
Gmina/Dzielnica lub Delegatura CZERWIEŃSK - MIASTO
Ulica, miejscowość UL. WODNA 1 lok.1 , CZERWIEŃSK
Poczta 66-016 CZERWIEŃSK

Data powstania podmiotu * 2012-03-14
Data rozpoczęcia działalności ** 2012-03-14
Data wpisu do REGON 2012-03-16

Ludzie kochani, spalili nie jeden biznes i natychmiast tworzą kolejny, tym razem braciszek!

Tutaj można sprawdzić dane
http://www.stat.gov.pl/regon/

Ostrzegam, nie dajcie się nabrać! Przedstawiłem tu suche fakty. Prośba do administratorów o nieprzesuwanie tego wątku z dyskusją do lider24, myślę, że sprawa jest na tyle gorąca, że możemy uchronić sporo osób przed wpłaceniem pieniędzy i niepotrzebnymi nerwami.

Viqy
28-03-2012, 14:16
Królu złoty, ja właśnie próbowałem ich "rokminić" ... z nieba mi spadłeś :)

VomitroN
28-03-2012, 14:40
Wiedzą, że mimo "złej reklamy" w sieci ten numer działa, więc zmienili tylko szyld.
Już współczuję ludziom, którzy "kupią" w tym sklepie 5D Marka Trzeciego. W końcu to nieustająca oferta dnia :-(

fotocoto
28-03-2012, 15:06
Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.

darkon
29-03-2012, 11:15
Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.
I bardzo dobrze, trzeba tępić takie cwaniactwo wszystkimi dostępnymi środkami, oczywiście zgodnymi z prawem.

Flanel
29-03-2012, 11:56
Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!

MC_
29-03-2012, 11:57
Szukać się nie chce? Faktury nie wystawiają wcale, a i sprzętu co do zasady nie wysyłają.

Flanel
29-03-2012, 11:59
Dzięki.

Drithor
29-03-2012, 18:32
Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!

Heh, zerknij sobie na to:

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=56126&page=30

Tam od pierwszej strony masz na czym polega ich wałek:)

Jestem jednym z oszukanych przez Lider24 i pawła i karolinę maczyckich. 2 lutego przelałem im 8k na obiektyw i do dzisiaj nie widziałem ani obiektywu, ani kasy. Na szczęscie właśnie dzisiaj zwrócili pieniądze. Sprawę zgłaszałem na policji, była u prawnika, miliony maili i telefonów do sklepu. Ci ludzie są bezwzględni w oszustwach i okłamywaniu naiwnych klientów. Swoją drogą karolina blandzi - maszycka pracuje na Uniwersytecie Gdańskim w Instytucie Filozofi w zakładzie logiki... ręce opadają, jak osoba o tak wąłej reputacji i moralności może pracować w murach uniwersytetu. Naprawdę przestrzegam przed wszystkim co ma związek z rzeczonymi maszyckimi i ich oszustwami. Oczywiście oszustwo w sensie prawnym jest im ciężko udowodnić, bo żeby wyczerpać znamiona oszustwa, należałoby im udowodnić, że od początku działali z zamiarem oszustwa, a to w zasadzie jest niemożliwe :/ no i na tym maszyccy prowadzą żer. Gdy spalą jedną nazwę, zakładają następny biznes! OSTRZEGAM PRZED PIOTR MASZYCKI FOTOLAB!!!

ladyjo
18-04-2012, 09:40
Witam,

Drithor, czy mogę prosić o maila albo telefon do Ciebie? Chciałabym podpytać o szczegóły dochodzenia swego. Wygląda na to, że też dałam się oszukać."Zakupu" dokonałam 26/03. Od tamtej pory ani aparatu (ostatecznie miałam dostać wczoraj) ani kasy. Telefony nie odpowiadają, nie liczę też na odpowiedź na wczorajszego maila.

Tak właśnie zaoszczędziłam 150 zeta na torbę na aparat, bo fotolab miał najtańszą ofertę...

Z góry dziękuję za pomoc.
I mam nadzieję, że wrócę na forum już jako użytkownik Canona...

lukasz57-90
18-04-2012, 17:39
Skontaktował się ze mną człowiek który jest zainteresowany pomocą prawną nam, jeśli zdecydujemy się na pozew zbiorowy. Cena takiej usługi będzie znana w momencie kiedy określimy ilość osób i kwotę jaką należy odzyskać. SZUKAM RÓWNIEŻ OSOBY Z POZNANIA KTÓRA BĘDZIE W STAŁYM KONTAKCIE Z MECENASEM.

Zainteresowane osoby proszę aby kontaktowały się ze mną na priv i podały:

Imię i Nazwisko:
Telefon:
Mail:
Miejscowość z kodem pocztowym:
Datę zamówienia sprzętu:
Datę od której ubiegamy się od zwrot pieniędzy:
Kwotę brutto:

Uważam, że trzeba walczyć o swoje i nie odpuszczać. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.

ladyjo
19-04-2012, 13:08
A jednak... dziś dostałam aparat :D
nie wiem czy spowodował to mój mail z informacją, że wybieram się na policję czy i tak by wysłali, grunt, że już po nerwach.
Więc pędzę na forum dla początkujących hi hi.

lukasz57-90
20-04-2012, 00:23
gratulacje... ja ani kasy ani aparatu

Mateusz87
20-04-2012, 11:07
Ja niedawno chciałem nabyć u nich speedlite'a 430exII, bo wg. moich skromnych obliczeń oszczędzałem całe 100 złotych w stosunku do średniej ceny tych lamp w innych sklepach. Kiedy już zaznaczyłem opcję "płatność przy odbiorze" cena za transport poszybowała o owe 100 zł, które miałem zaoszczędzić ! Był to wyraźny komunikat z ich strony - "Lepiej będzie, jak nam od razu przelejesz pieniądze". Dlatego wolałem zaopatrzyć się w tym wypadku na cyfrowe ... Teraz z ciekawości powtórzyłem tę operację na stronie fotolabu i obecny koszt wysyłki przy opcji pobrania wynosi już tylko 50 pln ...

Merde
20-04-2012, 11:09
Teraz z ciekawości powtórzyłem tę operację na stronie fotolabu i obecny koszt wysyłki przy opcji pobrania wynosi już tylko 50 pln ...

I tak drogo. Powinna to być kwota ~35 zł lub niżej, zależnie od wynegocjowanych warunków.

Mateusz87
20-04-2012, 11:11
Bo w dalszym ciągu socjotechnika w przypadku osób liczących się z każdą wydawaną złotówką jest taka, żeby przelać im z miejsca pieniądze, bo to jest OSZCZĘDNOŚĆ. O konsekwencjach tejże oszczędności możemy poczytać powyżej :/

I tak drogo. Powinna to być kwota ~35 zł lub niżej, zależnie od wynegocjowanych warunków.

Bangi
20-04-2012, 11:13
@ lukasz57-90 - jeśli już sprawa pójdzie w kierunku pozwu zbiorowego to lepiej sami poszukajcie sobie prawnika niż dajcie się kusić "z zewnątrz"m jest szanasa, że znajdziecie taniej - taka moja rada.
Sorry za OT

Mateusz87
20-04-2012, 11:18
Swoją drogą ciekawe jakby zareagowali, gdyby tak zamówić u nich taki skromny zestaw Canon EOS 5D Mark II + EF 24-70mm f/2,8L USM jednocześnie zastrzegając sobie odbiór osobisty w siedzibie firmy.

ladyjo
22-04-2012, 07:56
gratulacje... ja ani kasy ani aparatu

Łukasz, trzymam kciuki.
W UOKiK-u polecili mi wysłać pismo (najlepiej z potw. odbioru) o zerwaniu umowy na podstawie art 491 KC, w którym wyznaczam termin na oddanie kasy, A jak to nie pomoże to zwrócenie się do lokalnego rzecznika praw konsumenta.

Na szczęście pomógł mail napisany pod wpływem emocji :)

Powodzenia!!!

Bogdan56_Ch
23-04-2012, 12:49
Ja nigdy nie przelewam kasy, wolę dopłacic i odebrać od kuriera. Zabezpieczam się w jakimś stopniu przed cwaniactwem i wałkami.

camel_pl
24-04-2012, 13:06
Witam!

Dołączam się do wątku. To nie jest sklep tylko banda naciągaczy i nic więcej. Zamówiłem aparat, obiecali termin realizacji 14 dni roboczych i oczywiście nie wywiązali się z umowy. Dostałem wybór czekać dalej czy anulować zamówienie i otrzymać zwrot pieniędzy. Poprosiłem o anulowanie zamówienia ale pieniędzy oczywiście mi nie zwrócili. Na maile z pytaniami i ponagleniami przestali odpowiadać. Obecnie nie mam żadnego kontaktu z tymi oszustami (infolinia nie działa oczywiście, a tym bardziej podany na ich stronie tel. komórkowy). Jeśli nie oddadzą kasy do 27 kwietnia to sprawę kieruję na Policję i do Prokuratury.

NIE ZAMAWIAJCIE W TYM "SKLEPIE"!!!!!! ODRADZAM BO SZKODA NERWÓW!!!!!!

camel_pl
26-04-2012, 15:57
Koniec nerwów, właśnie zwrócili mi pieniądze. Każdemu, kto zdecyduje się na zakupy w tym "sklepie" radzę się poważnie zastanowić. Lepiej wydać 200 czy 300 PLN więcej i kupić u zaufanego i sprawdzonego sprzedawcy, niż bujać się później z ........ (sami sobie dopiszcie).

Pozdrawiam!

darecky
30-04-2012, 14:24
Dobrze w twoim przypadku, że tak się skończyło. Co do tych zaufanych i sprawdzonych,to masz rację, lecz kto i do kiedy jest zaufanym i jak to poznać?

trothlik
30-04-2012, 17:35
Ja nigdy nie przelewam kasy, wolę dopłacic i odebrać od kuriera. Zabezpieczam się w jakimś stopniu przed cwaniactwem i wałkami.

otóż i to.
mam taką sama zasadę.
Kiedyś przez neta kupiłem szkło 16-35 L.
bezproblemowo do mnie dotarło.
ale jak potem (tak wiem Polak mądry po szkodzie) poczytałem opinie o sklepie to mi się kolana spociły. miałem więcej szczęścia niż rozumu. teraz kupowałem 5DII i też trafiłem na super ofertę.
Tym razem poczytałem opinie przed zakupem...
wolałem dołożyć parę złotych i mam spokój. aparat dotarł zgodnie z umową

Co do tych zaufanych i sprawdzonych,to masz rację, lecz kto i do kiedy jest zaufanym i jak to poznać?

popytaj "krewnych i znajomych".
Wiem ze tu na forum jest jeden kolega co go ludzie chwalą.
ja od niego nic nie kupowałem ale ma same pozytywy.
a ze swojej strony mogę napisać żeby omijać sklepy "Krzak", bo czasem zaoszczędzenie 100- czy 200 zl zwyczajnie się nie kalkuluje...

paniporucznik
15-05-2012, 10:11
Witam,
Jestem kolejną szczęśliwą klientką sklepu Foto-lab Aparaty. Telefony wyłączone, maile sporadyczne, wciąż zapewniające o wszystkim co możliwe, by zwrócić pieniądze za anulowane zamówienie. Szkoda nerwów i surowa lekcja na przyszłość. Liczę na to, że w końcu doczekam się swoich pieniędzy, a swoją drogą, czy jest jeszcze ktoś ktomu sklep Foto-Lab Aparaty zalega ze zwrotem? Bardzo proszę o kontakt.

martamarta
15-05-2012, 21:26
mi również nie oddali pieniędzy, choć jeszcze tydzień temu mówili, że aparat przyślą za dwa dni. w sprawie pieniędzy, których termin oddania wyznaczyłam na jutro- nie ma odzewu.

ArekLodzPl
16-05-2012, 11:33
przepraszam bardzo...czemu oni jeszcze nie siedzą :confused:

Chris_11
16-05-2012, 11:35
Bo to Polska, Panie! :)

Jak znam ten kraj, to za niedługo Ci, którzy teraz ubiegają się o zwrot pieniędzy zostaną posądzeni o nękanie i wypłatę odszkodowań.

MC_
16-05-2012, 11:35
Może dlatego, że nie zostali skazani prawomocnym wyrokiem?

Kolekcjoner
16-05-2012, 17:50
Może dlatego, że nie zostali skazani prawomocnym wyrokiem?

Też bym na to stawiał.
Nawet u nas nie można nikogo zamknąć bo tak.
Poza tym ja bym wolał żeby taki ktoś (jeśli zawinił) nie szedł na "państwowe utrzymanie" tylko był zmuszony do odpracowania szkód.

MC_
16-05-2012, 17:55
W praktyce obstawiam pozbawienie wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania + obowiązek naprawienia szkody, którego nie da się wyegzekwować.

Kolekcjoner
16-05-2012, 22:21
... obowiązek naprawienia szkody, którego nie da się wyegzekwować.

No i to jest właśnie największa paranoja w tym wszystkim.

Merde
17-05-2012, 08:18
No i to jest właśnie największa paranoja w tym wszystkim.

No ale wtedy warunkowe zawieszenie się odwiesza, nie?

MC_
17-05-2012, 08:24
W zasadzie tak, ale często trwa to długo, nie ma miejsca w ośrodku wypoczynkowym, a po kiiilku latach nie można już takiej kary wykonać o ile dobrze pamiętam.

paniporucznik
17-05-2012, 12:12
Kancelaria Prawna LBC w akcji :] Anulowane zamówienie 27.04 - do dziś tj. 17.05 brak zwrotu kasy. Jeśli się nie ma czasu sprawdzać wszystkiego i wszystkich, to niestety ma się dziurę w rachunku bankowym.

VomitroN
17-05-2012, 14:57
Też bym na to stawiał.
Nawet u nas nie można nikogo zamknąć bo tak.
Poza tym ja bym wolał żeby taki ktoś (jeśli zawinił) nie szedł na "państwowe utrzymanie" tylko był zmuszony do odpracowania szkód.

Wtedy by się zmniejszyła diametralnie ilość przestępstw. A to w naszym kraju jest niedopuszczalne.

Gdy byłem nastolatkiem widziałem często ludzi w pasiakach, którzy pod eskortą służby więziennej układali kostkę brukową, oczyszczali torowiska, czy udrażniali kratki kanalizacyjne. I nikomu to nie przeszkadzało. Teraz pójdzie taki na 2 lata, bo zdefraudował państwowe miliony i po wyjściu na powietrze dalej jest uważany za szanowanego obywatela, ponieważ część społeczeństwa nie wie nawet, że siedział, a część nie ma nic przeciwko temu, bo przecież to nie ich okradł. :evil:

MC_
17-05-2012, 15:03
To wszystko jest bardzo proste i logiczne. W teorii. Wyłącznie.

Merde
17-05-2012, 15:07
To wszystko jest bardzo proste i logiczne. W teorii. Wyłącznie.

A kto skomplikował praktykę?

jacek_73
17-05-2012, 15:13
A kto skomplikował praktykę?

Jak to, nie wiesz? ONI. (http://www.premier.gov.pl/rzad/)

MC_
17-05-2012, 15:13
Życie.

paniporucznik
22-05-2012, 10:29
Witam,
Czy ktoś aktualnie próbuje odzysać swoje pieniądze lub zamówiony sprzęt??
Jakies sukcesy?? Moje anulowane zamówienie dnia 27.04, do dziś brak wpłaty. Miała być rozbita na dwie raty z terminem na wczoraj. Niestety brak odzewu.
Pozdrawiam

Alicja Korytkowska
24-05-2012, 23:17
Zwracam się do wszystkich osób które dokonały zakupu towaru w firmie FOTO-SKLEP PIOTR ŁUKASZ MASZYCKI lub w sklepie http://www.fotolab-aparaty.pl/

Jeśli zostali Państwo w jakikolwiek sposób oszukani przez tą firmę bardzo proszę o wiadomość na e-mail: sax35th.com@gmail.com lub kontakt pod numerem 692-44-66-87.

W odpowiedzi na Państwa wiadomości dokładnie wyjaśnię o co chodzi.

Dodam jedynie, że ja również wpłaciłam pieniądze na rzecz tego sklepu, dostałam jednak przelew zwrotny po dwóch dniach.

Pozdrawiam serdecznie,
Alicja Korytkowska
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Uwaga!!! interesują mnie również zwłoki w zwracaniu pieniędzy...

Kolekcjoner
24-05-2012, 23:36
W odpowiedzi na Państwa wiadomości dokładnie wyjaśnię o co chodzi.

A może proszę krótko wyjaśnić tutaj, bo nie bardzo wiadomo czemu ma służyć to ogłoszenie.

Alicja Korytkowska
24-05-2012, 23:39
Chodzi o zebranie materiałów dowodowych. miało być krótko i jest krótko...

Mariusz_
29-05-2012, 10:06
Witam,
Zalecam daleko idącą ostrożność podczas zakupów w fotolab-aparaty.
Czekam na pieniądze od marca.
Wysłuchałem już wielu informacji od właściciela - że moje zamówienie zostało anulowane a pieniądze przelane na konto. Najwyraźniej nie na moje...
Teraz trudno się z kimkolwiek tam skontaktować, nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na e-maile...
Według ustaleń Policji nie jestem jedyny...
Na szczęście wszczęto postępowanie...

Mariusz Wielogórski

igor58
29-05-2012, 14:06
... które pewnie umorzą - klasyka...

MC_
29-05-2012, 14:09
Akurat niekoniecznie umorzą, ale i tak nie spowoduje to zwrotu pieniędzy.

życzliwa
29-05-2012, 15:58
Witam
Właściciel firmy fotolab jest niedostępny od 11 maja i będzie jeszcze bardzo długo niedostępny. Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem w tym sklepie.

Alicja Korytkowska
29-05-2012, 16:35
Ja się z nim kontaktowałam 23-24 maja na telefon podany na stronie sklepu więc nie mógł być niedostępny od 11 maja.

życzliwa
29-05-2012, 16:45
najwidoczniej skontaktowała sie Pani z Pawłem a nie z Piotrkiem

Alicja Korytkowska
29-05-2012, 16:49
Nie, z Panem Piotrem się kontaktowałam. Jestem pewna.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, ale nie na ten numer tylko inny, który zresztą już też nie odpowiada.

Mariusz_
30-05-2012, 17:07
Witam,
dziś po kilku e-mailach odzyskałem pieniądze :)
Tak jak mówiła Pani Alicja - trzeba powalczyć.
Pozdrawiam

igor58
30-05-2012, 21:35
powalczyć o swoje pieniądze, które koleś wyłudził i kręcili nimi przez jakiś czas??
Ta jakieś kpiny!
Facet powinien przynieść tę kasę w zębach i na kolanach.

workinger
30-05-2012, 22:25
Ja też bym się kiedyś nacią na takiego przekręt w giełdzie dałem ogłoszenie, że poszukuje lampy i odezwał się pan:
Grzegorz W. z Otwock z ul. Zagajnikowej, że bym się nie martwił, że mnie oszuka przesłał mi skan swojego dowodu osobistego ale coś mnie tknęło, żeby wystawił aukcje na alledrogo.pl i zaczą coś kręcić, po wpisaniu jego danych w google otworzyła się kopalnia informacji na temat jego przekrętów które wyglądały tak samu jak u tych państwa ...

więc warto używać google nawet do sprawdzania kontrahentów.

jurek2112
31-05-2012, 08:26
Ja też bym się kiedyś nacią na takiego przekręt w giełdzie dałem ogłoszenie, że poszukuje lampy i odezwał się pan:
Grzegorz W. z Otwock z ul. Zagajnikowej, że bym się nie martwił, że mnie oszuka

No przecież otwarcie przyznał, że oszuka, ale żeby się nie martwić ;)

workinger
31-05-2012, 18:53
No przecież otwarcie przyznał, że oszuka, ale żeby się nie martwić ;)

przejęzyczenie chodziło mi, ze nie oszuka :-D

paniporucznik
21-06-2012, 15:26
Zamówienie anulowane w dniu 27/04. Z kwoty 8224,5zł pan Maszycki zwrocil do tej pory 3300zl. Dnia 01/06/2012 otrzymac mialam druga czesc dlugu, co oczywiscie nie mialo miejsca. Pozniejsze ustalenia to dzien 19/06 jako ostateczny, co takze bylo goloslowne.
Najwidoczniej juz nikt nie robi w Foto-lab aparaty zakupow, skoro nie moge sie doczekac swojego zwrotu :)

jarekcza
11-07-2012, 12:09
Witam

Jak dalej z nimi postępować ?

Zalegają mi 11000zł i ciągle mówili, że nie dostaw nie ma. I tak jest od maja.

Czy ktoś ruszył coś na drodze sądowej? jaki jest stan działań ?

romanb
15-09-2012, 17:23
Witam

Witam.
Po miesiącu od wpłaty 5 tyś zł., dziesiątkach telefonów, maili, napisałem doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Lider24. Potem przesłuchanie na policji, załączenie dowodów, a wczoraj odebrałem powiadomienie o sprawie, na którą wezwano mnie do Gdańska - termin 13 listopada.
Cóż, witam w klubie;-)

Dodam tylko, że na "Lidera" zdecydowałem się po tym, jak jeden z dostawców, u którego wcześniej robiłem zakupy, po ustalonej już cenie za aparat, nagle zwiększył ją o ... nieważne - tak to bywa.:wink:

Pozdrawiam, Roman

CEDR
19-09-2012, 13:11
Witam. Czekam na obiektyw od marca ,wysłałem kasę i oczywiscie jak większość nie doczekałem się przesyłki. Jedynie co, to odpowiadaja na maile jakimiś bzdurami. Po zebraniu korespondencji , zamówienia i przelewu udałem się do komisariatu w Ursusie. Jest to za mało materiału do rozpoczęcia postępowania(brak znamion przestępstwa). Zaproponowali jeszcze dostarczenie negatywnych opinii oraz strony internetowe sklepu i z całością zgłosić zawiadomienie do prokuratury.
Pozdrawiam

flankerp
19-09-2012, 17:19
Dlatego jest PayPal :)
Jak juz muszę kupować w dziwnych miejscach (np. gdzieś w HongKongu albo innym Singapurze)

Ja tam zawszę wolę wydać ciut więcej, ale w pewnym sklepie... Cyfrowe.pl mimo wyższych cen gwarantują realizacje (chociaż czasem się ociąąąąąąąąąąąąąąąąga).

rafanoo
29-11-2012, 14:03
Witam

Jedyna droga to zgłoszenie sprawy na Policję, wystarczy dowód wpłaty przelewu, i korespondencja jeśli jest
obecnie prokuratura w Pruszczu Gdańskim prowadzi śledztwo w tej sprawie
Gość chce się wykpić po prostu zwracając pieniądze po pół roku albo i dłużej, a sklep nadal działa :)

życzliwa
07-03-2013, 16:54
Właściciel sklepu już prawie rok siedzi za kratkami więc jeżeli sklep nadal działa to ktoś musi być za to odpowiedzialny

CEDR
15-12-2014, 09:11
Otrzymałem pismo z prokuratury w Koninie, że sprawa umorzona. Mam nadzieję, że kiedyś trafię na tego złodzieja....

MC_
15-12-2014, 09:24
No to składaj zażalenie.

Bolek02
15-12-2014, 15:58
Jak to sprawa umorzona skoro właściciel sklepu w więzieniu ? Dostałeś jakieś wyjaśnienie ?

CEDR
18-10-2015, 15:16
Sorry, nie w Koninie ale w Kole.

Otrzymałem tak jak kilka innych osób zgłaszających, postanowienie Prokuratury Rejonowej w Kole o umorzeniu śledztwa przeciwko Piotrowi Maszyckiemu i Pawłowi Maszyckiemu. Uzasadnienie prokuratury wyślę indywidualnie zainteresowanym osobom.

MC_
18-10-2015, 16:21
No to koniecznie teraz zazalenie.