Zobacz pełną wersję : XV Targi Sprzętu Fotograficznego, Filmowego i Video 2012
GoOrange
28-03-2012, 07:42
Pytanie, jest jedno wolne miejsce u kogoś ze Śląska lub z południa, kto wybiera się na targi do Łodzi? Jestem z Będzina a tamtędy być może ktoś pojedzie na targi. Myślę o sobocie. Oczywiście dołożę się ile trzeba...
Są w tym roku jakieś ciekawe stoiska z pozującymi modelkami? Jutro tam jadę i nie wiem czy warto aparat zabierać. Proszę o info tych którzy już tam dzisiaj byli, dzięki
Zbyszko666
29-03-2012, 18:39
http://www.rotwl.pl/xv_targi_sprzetu_fotograficznego_filmowego_i,1904, 0,0.html
znalazłem, no i pytanie czy warto właśnie się wybrać.
filmik pokazuje targi z 2011 roku :)
są dwa stoiska na których za darmo można wyczyścić matrycę i całą resztę oraz sprawdzić przebieg migawki
jest kilka stoisk z modelkami i co najważniejsze dwa 5d3
targi według mnie mniejsze, ale nowa hala całkiem fajna
Przemek_PC
29-03-2012, 20:25
Możesz podać dokładne namiary na te stoiska z czyszczeniem i sprawdzaniem stanu migawki?
Targi jak zwykle skierowane moim zdaniem bardziej dla filmowców niż fotografów.
Targi jak zwykle skierowane moim zdaniem bardziej dla filmowców niż fotografów.
ja uważam, że na poprzednich było pod tym względem jeszcze gorzej
co do serwisów to sorki, ale nie pamiętam, ale chyba opto-technika
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sorki, ale jeżeli chcecie jechać na targi ze śląska to sobie darujcie
ja tam jestem co roku, ale mam 3 min na targi i co roku mówię, że to ostatni raz i w tym roku jest podobnie
gdyby nie chęć zrobienie choć krótkiego porównania 5d2 i 5d3 na 85II wcale bym się nie wybrał
jest sporo szkoleń, ale na to potrzeba czasu
są dwa stoiska z czyszczeniem matryc za free - poznasz je po dłuuuuugiej kolejce
co do stoisk z pozującymi modelkami - słabiutko... ani modelki ani stylizacje... dobrze że
nie dźwigałem aparatu - wolę umawiane modelki niż zastane na targach :mrgreen:
http://www.mtl.lodz.pl/fvf
W tym roku targi w nowej hali.
Sie obudził
Pisane z tel. Sorki za literówki
GoOrange
02-04-2012, 21:15
... no i o niestety nie byłem.
Przemek_PC
03-04-2012, 00:08
A ja byłem. Matryc wprawdzie nie wyczyściłem ale sprawdziłem przebiegi migawek i tu pozytywne zaskoczenie. Moje najstarsze body 10D ma zaledwie 33tys. Z kolei 5D jak twierdził sprzedawca od którego aparat kupiłem miało mieć 9tys. przebiegu i rzeczywiście tyle mogło a więc sprzedawca nie kłamał. No i trzecie body 1DII, tu serwis potwierdził to co sobie sam sprawdziłem wcześniej czyli 160tys.
Do czyszczenia matryc ludzi podobno stali po trzy godziny.