Zobacz pełną wersję : wyostrzanie obrazów canon 600d
Witam,
Mam takie pytanie, gdzie znajde w Canonie 600d funkcje wyostrzania zdjęć/obrazów ??? Szukam szukam i znaleźć nie mogę.
W optyczne.pl podczas testów tego modelu wspominali że jest cos takiego.
Wyostrzenie może następować odgórnie programowo i możesz nie mieć na nie wpływu (i o taki wpływ softu na foty zawsze optycznym się rozchodzi). Powinna być jednak też opcja która chociaż trochę można pomajstrować przy ostrości JPEG i jestem przekonany, że znajdziesz ją w .... instrukcji :D
Witam,
Mam takie pytanie, gdzie znajde w Canonie 600d funkcje wyostrzania zdjęć/obrazów ??? Szukam szukam i znaleźć nie mogę.
W teście optyczni sugerowali, że wyostrzane są surowe obrazy RAW. Jak rozumiem chciałbyś wyłączyć tą "funkcję". Być może jest to programowe zneutralizowanie filtra AA i raczej się tego nie cofnie.
Również jestem przekonany że znajdę ją w instrukcji :razz: Ale jestem leniem i wolę wszystko sprawdzić w praktyce więc chętnie dowiem sie tego od was drodzy przyjaciele :razz:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chodzi mi o co innego. W teście : http://www.optyczne.pl/152.6-Test_aparatu-Canon_EOS_600D_Jako%C5%9B%C4%87_obrazu_JPEG.html Na samym dole jest punkt : Wyostrzanie
piszą tam że jest 7 stopniowa skala wyostrzania zdjęcia. I właśnie chciałbym ta skale zobaczyć w moim aparacie a przynajmiej potestowac jak to działa. Tylko nie potrafię jej znaleść
Witam,
w menu fotografowania ( czerwone zakłądki) jest funkcja Picture Style i tam dla każdego stylu możesz zmienic/podciągnąć wyostrzanie.
dziękuje bardzo za pomoc :)