Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Warsztat/szkolenie

Bedol
23-01-2006, 22:27
Witam,
jakieś pół roku sobie focę.

Niestety rzadko mam okazję SKUPIĆ SIĘ na samej technice fotografowania (w podróży, podczas imprez etc.). Pewne rzeczy idą coraz lepiej (np. parametry ekspozycji, głębia ostrości). Chciałbym jednak nabrać wiedzy i nawyków koniecznych do robienia zdjęć, jeżeli mają mieć inną funkcję niż zapełnianie albumów.

Oczywiście z podstawowych definicji fotografii jestem obryty... ale potrzebuję trochę reżimu i wiedzy ekspertów, dlatego myślę o jakimś kursie fotograficznym, ewidentnie nastawionym na technikę robienia zdjęć i zajęcia praktyczne. Szkoda mi trochę czasu na historię fotografii, budowę aparatu albo, nie daj Boże, ciemnię fotograficzną (mam cyfrę :mrgreen: )

I tu wielka prośba do bogatszych o takie doświadczenia o rady dotyczące tego trudnego etapu w życiu każdego początkującego fotografa lub/i namiary na kursy, warsztaty etc., które mogłyby mi pomóc.

Miejsce: Warszawa
Czas trwania: wszystko jedno, byle w weekendy ;)

Prośba również o antyprzykłady, tj. ostrzeżenia o kanałach - przepraszam - o kursach, w które lepiej się nie pchać.

dzięki z góry za pomoc
Bedol

gonzo44
23-01-2006, 22:49
Może jakaś książka na początek. Wiem, że wiedzę najlepiej się słucha, ale poczytać do poduszki też można. A jak nie to pstrykać, pstrykać i jeszcze raz pstrykać bo praktyka najlepszą szkołą, IMHO of course :-)

Vitez
24-01-2006, 04:08
Śledź dziłą Plenery
Od czasu do czasu parę osób z Warszawy się spotyka na wspólnym foceniu i sporo można się nauczyć.

Taaaa?
Hmmm ;)

Przeciez wiadomo, ze to impra towarzyska, a jesli ktos zamierza zrobic zdjecia zycia to nie od razu sobie odpusci te nadzieje. Zasadą jest, że na plenerach nie robi sie zdjec! :)

A juz na pewno nie takich, ktore potem warto pokazac :):)

Ja ide zobaczyc tereny i popatrzec w Wasze ryje! Ot zawsze jakas nowosc :)

Bedol
24-01-2006, 10:50
No dobra - plenery odpadają :-)
Książki - mam za sobą, focić focę, tylko trochę za mało chyba.

Namiary na kurs dostałem offline (dzięki).

podziękowania tymczasem za pomoc
Bedol

mganko
24-01-2006, 11:20
Ja polecam jakiś kurs z Akademii Fotografii w Warszawie www.akademiafotografii.pl
Studiuję tam zaocznie fotografię i jestem zadowolony

Vitez
24-01-2006, 19:34
Ciekawe stwierdzenie jak na kogoś, kto jeszcze nie był na żadnym ;-)

1. Stwierdzenie dotyczylo sie cytatu ktory podalem nizej.

2. Nie masz racji ze nie bylem na zadnym plenerze. Masz racje ze nie bylem na zadnym o ktorym ty wiesz/na ktorym ty byles. To forum to nie jedyne miejsce gdzie ludzie zbieraja sie na plenery :roll: .

Bedol
24-01-2006, 23:53
Śiłą nikt cię ciągnąć nie będzie. Ja się wolę uczyć od lepszych.

Ja też wolę uczyć się od lepszych i stąd ten post... A przemocy nie oczekiwałem ;-)

Ja polecam jakiś kurs z Akademii Fotografii w Warszawie www.akademiafotografii.pl
Studiuję tam zaocznie fotografię i jestem zadowolony

Dzięki za namiar.