corse
06-03-2012, 18:00
witam,zapewne temat wielokrotnie poruszany
przymierzam sie do zakupu dodatkowego korpusu ,przy pojawieniu sie nowej 5 III myslalem iz temat bedzie prosty ale widze iz cena zawrotna, a cena 5 II raczej nie bedzie spadac do czasu obecnosci na rynku, a korpus potrzebuje juz..powodem jest brak szerokiego cos 10-20 taki mam plan dokupic jeszcze nie sprecyzowany ,oraz poprawe jakosci przy wiekszym iso..
obecnie używam 40 D -osprzet 17-40L ,70-200 4 L , 50 1.8
i jestem zadowolony z jakosci przy niskim iso....
od jakiegos czasu sporo poswiecam sie na pstrykanie imprez (roznych ) i
1. zastanwialem sie nad zakupem oczywiscie obiektywu ale przy zestawie z 7D ?
2. przy ukladzie 5DII moglbym zrezygnoawac z obiektywu dodac do 5 tylko jak zachowa sie moja 17-40L przy pelnej klatce ,z roznych opini wyglada blado w takim zestawieniu ..
3.w opiniach odnajduje rowniez niechęć do 7 D
wiec mam dylemat:smile:
przymierzam sie do zakupu dodatkowego korpusu ,przy pojawieniu sie nowej 5 III myslalem iz temat bedzie prosty ale widze iz cena zawrotna, a cena 5 II raczej nie bedzie spadac do czasu obecnosci na rynku, a korpus potrzebuje juz..powodem jest brak szerokiego cos 10-20 taki mam plan dokupic jeszcze nie sprecyzowany ,oraz poprawe jakosci przy wiekszym iso..
obecnie używam 40 D -osprzet 17-40L ,70-200 4 L , 50 1.8
i jestem zadowolony z jakosci przy niskim iso....
od jakiegos czasu sporo poswiecam sie na pstrykanie imprez (roznych ) i
1. zastanwialem sie nad zakupem oczywiscie obiektywu ale przy zestawie z 7D ?
2. przy ukladzie 5DII moglbym zrezygnoawac z obiektywu dodac do 5 tylko jak zachowa sie moja 17-40L przy pelnej klatce ,z roznych opini wyglada blado w takim zestawieniu ..
3.w opiniach odnajduje rowniez niechęć do 7 D
wiec mam dylemat:smile: