Zobacz pełną wersję : Nissin Di886 Mark II + wyzwalanie bezprzewodowe
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć od was jakie wyzwalacze radiowe mogę kupić do w/w lampki? Czy każdy może każdy wyzwalacz działa z lampa? Wiem o problemach jakie były z wcześniejszym modelem. Szukałem na internecie info. ale nic mądrego nie znalazłem. Jestem zainteresowany PIXEL ROOK. W żadnym sklepie niestety nikt nie znał odpowiedzi na moje pytanie. Z góry dzięki!
W trybie manualnym działa bez problemu z każdym wyzwalaczem radiowym, trzeba tylko lampę przełączyć w tryb manual. Jeśli chodzi o tryb TTL to się nie wypowiem bo nie używam wyzwalaczy TTL.
MacRo dzięki za podpowiedz!
Po wielu dniach pytań skierowanych do sprzedawców, oraz kolejnych poszukiwań znalazł się ktoś mający wiedzę na temat tego co sprzedaje:)
(zaznaczam, że dzwoniłem również do dystrybutora firmy Nissin w Tychach)
Jest to sklep www.chawison.pl! Który polecam!!!!
Jeśli ktoś miałby pytania dotyczące działania w/w lampki proszę o pytania. Mam nadzieje, że będę potrafił odpowiedzień
MacRo dzięki za podpowiedz!
Po wielu dniach pytań skierowanych do sprzedawców, oraz kolejnych poszukiwań znalazł się ktoś mający wiedzę na temat tego co sprzedaje:)
(zaznaczam, że dzwoniłem również do dystrybutora firmy Nissin w Tychach)
Jest to sklep www.chawison.pl! Który polecam!!!!
Jeśli ktoś miałby pytania dotyczące działania w/w lampki proszę o pytania. Mam nadzieje, że będę potrafił odpowiedzień
To ja w takim razie spytam- jak jest z tym ttl-em przy wyzwalaniu radiowym?
To ja w takim razie spytam- jak jest z tym ttl-em przy wyzwalaniu radiowym?
Dodam tutaj w kwestii lamp nissin coś co właśnie ... hmm odkryłem... Otóż ponieważ nowy nissin di866 współpracuje z C 5dmkiii postanowiłem nieco zaoszczędzić i kupić rzeczoną lampę... Pojechałem podpiąłem, wrażenia - w zasadzie w miarę ok... jednak nie mogłem uruchomić tego małego palnika... (pewnie nie umiałem, bo w drugiej lampie było podobnie). W pewnym momencie usłyszałem - że ta lampa ... wydaje dźwięk - coś pomiędzy gotowaniem jajek, a iskrzeniem prądu... Po namyśle kupiłem 580exii. Nie jestem fachowcem - ale jakby oszczędność 800 pln miała mi popsuć body za 13 kpln - to bym się lekko wk...wił na samego siebie...
Ten dźwięk to podświetlenie LCD, jak je wyłączysz, to jest cisza :smile:
Ten dźwięk to podświetlenie LCD, jak je wyłączysz, to jest cisza :smile:
Być może, jednak o ile mi wiadomo LCD - nie wydaje takich dźwięków... A więc coś gdzieś nie bangla... A ryzyko... dość duże... ;)
W 580 jakoś nic nie bzyczy... A po opowieści sprzedawcy: jak to nissin spalił się razem z aku, jakoś nie miałem ochoty tego testować na własnej skórze...
Pojechałem podpiąłem, wrażenia - w zasadzie w miarę ok... jednak nie mogłem uruchomić tego małego palnika... (pewnie nie umiałem, bo w drugiej lampie było podobnie).
W trybie TTL lub manual należy przytrzymać przycisk SET i w nowo otwartym menu wybrać Sub.Flash - ON. Mały palnik to wspaniałe rozwiązanie. Podczas gdy duży palnik kierujemy np. w sufit, małym można pięknie rozjaśnić cienie fotografowanych osób.
W pewnym momencie usłyszałem - że ta lampa ... wydaje dźwięk - coś pomiędzy gotowaniem jajek, a iskrzeniem prądu
Coś tam faktycznie skwierczy ;) ale tak jest w każdej lampie 886 i widocznie tak ma być :D. Użytkuje tą lampę baaardzo intensywnie. Nie dość że dała rade na kilku ślubach jako główna lampa założona na puszkę to jeszcze w wolnym czasie służy mi jako dzielny kompan w strobingu. Jak na razie działa absolutnie bez zastrzeżeń.
Nie jestem fachowcem - ale jakby oszczędność 800 pln miała mi popsuć body za 13 kpln - to bym się lekko wk...wił na samego siebie...
Użytkowana intensywnie na 400D, 7D i 5Dmk2, nie spowodowała uszkodzenia żadnej z puszek.
A po opowieści sprzedawcy: jak to nissin spalił się razem z aku, jakoś nie miałem ochoty tego testować na własnej skórze...
No cóż, wystarczyła wymyślona naprędce bajeczka i już sprzedawca jest parę stówek do przodu :D, a Ty parę do tyłu.
No cóż, wystarczyła wymyślona naprędce bajeczka i już sprzedawca jest parę stówek do przodu :D, a Ty parę do tyłu.
E tam... sprzedawcy w fotojokerze raczej specjalnie nie zależało na sprzedaży - raz to nie jego, dwa premii za to nie ma, trzy - sprzedawca dzielnie asystowal i do tego jeszcze znosil mnie przez prawie godzine...
[QUOTE=Bernard;1083292sprzedawca dzielnie asystowal i do tego jeszcze znosil mnie przez prawie godzine...[/QUOTE]
A co miał robić jak mu się nudziło :D.
Miałem styczność z tą lampą i w pierwszej chwili też mnie przeraziło to "skwierczenie", ale błysnęła z moją 40 kilkaset razy bez szkody dla korpusu, a teraz błyska z 7D kolegi i nic się nie dzieje, ten typ tak ma i trzeba to polubić albo zakupić coś innego.
A co miał robić jak mu się nudziło :D.
Miałem styczność z tą lampą i w pierwszej chwili też mnie przeraziło to "skwierczenie", ale błysnęła z moją 40 kilkaset razy bez szkody dla korpusu, a teraz błyska z 7D kolegi i nic się nie dzieje, ten typ tak ma i trzeba to polubić albo zakupić coś innego.
No właśnie kupiłem ;) 580-tke II.
ten dzwiek jest od wyswietlacza, to jest starego typu wyswietlacz i on tak ma. u siebie wylaczylem sobie wyswietlacz i jest cisza. lampa smiga u mnie juz od 2 lat i po za przypalona(przysmolona) szybka od palnika nic sie z nia nie dzieje.