Zobacz pełną wersję : Problem z Canonem 7D
Marcin1976
23-02-2012, 13:54
Mam pytanie: mój 7D wskazuje możliwość zrobienia tylko 4 zdjęć seryjnych, wydaje mi się że powinno być 8. Spotkał się ktoś z Was z tym problemem.
Nie wykluczam, że nastąpiło to po aktualizacji oprogramowania w puszce...
Pozdrawiam
Tak, masz pewnie powłączane jakieś obróbki plików w aparacie. Priorytety jasnych partii czy coś takiego na przykład.
4kwiatek
23-02-2012, 14:27
Hi...
Mam pytanie: mój 7D wskazuje możliwość zrobienia tylko 4 zdjęć seryjnych, wydaje mi się że powinno być 8. Spotkał się ktoś z Was z tym problemem.
Nie wykluczam, że nastąpiło to po aktualizacji oprogramowania w puszce...
Pozdrawiam
U mnie przy trybie RAW jest 15, przy RAW+L - 6. Po włączeniu redukcji zakłóceń dla High Iso - spada właśnie do 4.
Pozdrawiam...
Czyli problem jest nie z Canonem 7D (jak sugeruje temat), tylko z czymś zupełnie innym. Ciekawe z czym, hmm?... :lol:
Marcin1976
23-02-2012, 18:14
Tak, wiem... nieznajomość sprzętu się kłania. Po zmianie ustawień jest OK. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
gregorio1972
20-01-2013, 12:56
Witam :D Podepnę się do tego wątku z pytaniem, czy w Canonie 7D można ustawić automatyczną zmianę czasu letni-zimowy czy trzeba robić to ręcznie ? Za pierona nie mogę nic takiego znaleźć :(
workinger
20-01-2013, 13:50
Witam :D Podepnę się do tego wątku z pytaniem, czy w Canonie 7D można ustawić automatyczną zmianę czasu letni-zimowy czy trzeba robić to ręcznie ? Za pierona nie mogę nic takiego znaleźć :(
ojjj z tego cp się orientuje nie ma takiej opcji.
Jurek Plieth
20-01-2013, 13:52
A skąd ten bidny 7D ma wiedzieć gdzie na świecie się znajdujesz? W USA i w Europie zmiana czasu dokonuje się w innych dniach!
gregorio1972
20-01-2013, 15:18
No niby tak ale jak ustawiłem strefę Londyn to myślałem, że może automatycznie się tak stanie jak w innych urządzeniach ?????