Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : drukowanie zdjec w canon IP3600

rwos
10-02-2012, 01:30
witam.mam drukarke canon IP 3600 i jak chce drukowac zdjecia (10x15) bez obramowania to i tak wychodza z bialą ramką.mozna to jakoś zrobic aby tego nie bylo?druga sprawa dlaczego jak drukuje takie zdjecie to ono się powieksza i wycina wszystkie boki zdjec.

Merde
10-02-2012, 01:58
Pytanie z forum ma tylko tyle wspólnego, że próbujesz drukować zdjęcia.
Pytasz o podstawowe sprawy z zakresu preferencji drukowania w systemie operacyjnym (marginesy, skalowanie) i masz zerową wiedzę na temat posiadanego urządzenia (marginesy mogą być zarówno "sprzętowe" jak i wynikać z właściwości drukowania).

Przeniosłem do działu dla początkujących, choć szczerze wątpię czy nawet tutaj ono pasuje...

leopold
10-02-2012, 10:16
Pytanie z forum ma tylko tyle wspólnego, że próbujesz drukować zdjęcia.
Pytasz o podstawowe sprawy z zakresu preferencji drukowania w systemie operacyjnym (marginesy, skalowanie) i masz zerową wiedzę na temat posiadanego urządzenia (marginesy mogą być zarówno "sprzętowe" jak i wynikać z właściwości drukowania).

Przeniosłem do działu dla początkujących, choć szczerze wątpię czy nawet tutaj ono pasuje...

Po co te uszczypliwe komentarze? Zniecierpliwieni super-hiper-profi mogą przecież znaleźć sobie inne forum, gdzie pytania będą wyłącznie na ich poziomie.
Pozdrawia zniesmaczony Leopold

Janusz Body
10-02-2012, 10:21
witam.mam drukarke canon IP 3600 i jak chce drukowac zdjecia (10x15) bez obramowania to i tak wychodza z bialą ramką.mozna to jakoś zrobic aby tego nie bylo?druga sprawa dlaczego jak drukuje takie zdjecie to ono się powieksza i wycina wszystkie boki zdjec.

Zwykle do drukarki dołączany jest jakiś podręcznik zwany manualem. Warto przeczytać.

Czym - jakim programem - drukujesz, na jakich ustawieniach, na jakich ustawieniach papieru, z jakim skalowaniem, z jaką rozdzielczością, jak duże są pliki. To wszystko ma znaczenie i to NAPRAWDĘ wszystko jest wyjaśnione we wspomnianym manualu.

Po co te uszczypliwe komentarze?....

Uszczypliwe komentarze najczęściej pojawiają się gdy odpowiedz na pytanie delikwenta jest prosta: RTFM. To niestety jest ten przypadek. :-)

leopold
10-02-2012, 17:51
Uszczypliwe komentarze najczęściej pojawiają się gdy odpowiedz na pytanie delikwenta jest prosta: RTFM. To niestety jest ten przypadek. :-)

Oczywiście, RTFM(*) to obowiązkowy krok wstępny.
Pozdrawia empatyczny Leopold

(*) Czyli przeczytanie ze zrozumieniem podręcznika/instrukcji