Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Powershot g12

elrond2000
31-01-2012, 12:50
Witam, aktualnie pozbywam sie resztek mojej 350-tki i doszło do mnie że potrzebny naszej rodzinie uniwersalny aparat (jakakolwiek lustrzanka za duża). Po prostu odkąd używam jeszcze powershota służbowego robie zdecydowanie wiecej zdjec (a na razie na rozwoj i bieganie z aparatem czasu brak); padło więc na kompakt ew. micro 4/3;
Moi faworyci w klasie kompakt to:
1. powershot g12 (+ lampa zewn., budowa, jakość, sztukowany wizjer)
- podstawowy minus za słaby AF, za duży zoom (wolałbym mniejszy i jaśniejszy) i cena
2. Panasonic lx-5 (wystarczający zoom, dobre video; lampy do 4/3 działają)
3. olympus xz-1 (super zoom, jasny, lampy do 4/3 działają, gorsze video)

w micro 4/3 tylko panasonic gf-2 w kicie (na ebay nowy z niemiec 1300);
do tego lampa z czasem i 2 manualne (ale to znowu bieganina i zmienianie wszystkiego)
polecany samsung ex-1 odpada (tylko lampy szajsunga w automacie, miałem dawno temu pro815);

potrzebuje: gorącej stopki, dobrej budowy, jasnego obiektywu, opcjonalnie wizjera; sprawnego AF
właściwie to lx-5 albo gf-2 by mnie urządzał (w olympusie słabe video sprawia ból; sprawny
jakieś pomysły?? dodam że macałem xz-1 (dobre wrażenia) i g12 (też)

pianista
04-02-2012, 22:34
ja kolego mam G11 i do tego lampe 270ex i jak dla mnie jest to super zestaw. na temat innych przez ciebie wymienionych nie wypowiem się bo nie miałem z nimi styczności. w G11 mam wszystkie najważniejsze ustawienia pod ręką a jak robię foty w środku, to dopinam lampe i jest git.

MORFu
13-02-2012, 18:05
Dodam do tego co napisał pianista.
Rodzinne imprezy, wypady w góry, wszędzie tam gdzie nie dam rady zabrać FF sprawuje się idealnie. G12 zdecydowanie będzie dobrym wyborem :)