Zobacz pełną wersję : 600d+yn460 ii
Witam,
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :oops:
Chciała bym uzyskać pomoc z synchronizacją 600d z lampą YN460 II..
Ponieważ przy migawce powyżej 1/320 zdjęcie od dołu robi się czarne i nie mam pojęcia dlaczego :confused:
przy kompakcie HS10 nie miałam takiego problemu;(
i w lampie i w aparacie używam tryb ręczny
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Grzesiek_PL
21-01-2012, 21:17
Niestety nie jest to możliwe z tą lampą. Twój aparat ma synchronizacje 1/200. Może zadziałało by poprzez wyzwalacze z HSS ale one będą droższe od tej lampy. :)
Niestety nie jest to możliwe z tą lampą. Twój aparat ma synchronizacje 1/200. Może zadziałało by poprzez wyzwalacze z HSS ale one będą droższe od tej lampy. :)
60d z yn 460ii przez rf602 daje radę na 1/250s i tak spróbuj a jeżeli nie to 1/200s
pzdr
uu nie ciekawie no nic a podpowie mi ktoś jaką lampę kupić do 500zł z TTL,myślałam nad YN 468 II, to wtedy dokupię drugą 460 i będzie można się pobawić troszkę tylko jak czasu naświetlenia nie zmienię powyżej 1/200 a pracuję z m42 to przesłona około 16 starczy by nie prześwietlić zdjęcia?
Grzesiek_PL
21-01-2012, 22:37
Jeśli szukasz lampki z E-TTL to ja bym polecił yn-565ex, bardzo fajna lampka, tyle że nie ma HSS i też nie uzyskasz czasu krótszego niż 1/200.
Co do przysłony nie ogarniam pytania ;)
YN460II nie ma HSS! :) To już nie wina wyzwalacza ani body, po prostu się nie da i kropka.
Nie bawiłam się lampami z lustrem więc nie wiedziałam bo w kompakcie przy 1/2000 nie było problemu.
Grzesiu możliwe że bardzo nieskładnie pisze:)
Chodziło mi o to że jak robię zdjęcia np z wbudowaną lampą plus yn4600II plus jakieś ciągłe to przy czasie 1/200 i przesłonie f/16 zdjęcia są prześwietlone;( co do zmiany mocy w yn460II nie ma problemu to przy ciągłym i wbudowanej już troszkę gorzej,dlatego muszę pozostać przy kompakcie w takich warunkach
Iso 100 f 16 i lampy na min mocy i masz prześwietlone? To pozostaje filtr szary
Ano prześwietlone a przydała by się jeszcze głębia przy f2,8 ale pozostaje mi wkręcić słabsze świetlówki i lampy na minimum.
Dziękuje Wam bardzo za pomoc
Pozdrawiam
No to masz coś nie tak. Ja przy ISO 100 i przysłonie już rzędu f/6.1 mam ciemne zdjęcie i moc minimalna. Sprawdź lepiej dobrze ustawienia wszystkiego :) Najlepiej zrób zdjęcie by wyszło nie takie i wrzuc, my sobie odczytamy EXIF i zobaczymy co 5 co 10 ;)
Najlepiej zrób zdjęcie by wyszło nie takie i wrzuc Pomysł nie taki głupi, ale pewne rzeczy:
odczytamy EXIF
zależą od posiadanej przejściówki. Jeżeli koleżanka posiada adapter m42 bez potwierdzenia ostrości. Tak zwanego Dandelion-u, to czytanie exifu, to jak wróżenie z fusów. Jeśli jest inaczej, to być może adapter z potwierdzeniem ostrości jest źle skonfigurowany.