Zobacz pełną wersję : [Battle] Coś czego nie ma czyli nic
Sergiusz
14-01-2012, 18:30
Wydzielone z: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=80447
Wiesz mi chodzi o zorganizowanie takiego battla, którego tematem będzie coś czego nie ma czyli nic. Taki abstrakcyjny temat. Wchodzisz?
Załóż nowy wątek, rób. Ja pewnie cośtam ustrzelę, jak zawsze.
jacek_73
14-01-2012, 19:55
Coś czego nie ma, czyli co:roll:
Myślę, że raczej chodzi o luźną interpretację ale jeżeli by się ścisło trzymać tematu to też da się sfotografować pewne rzeczy których już nie ma :)
Sergiusz
14-01-2012, 20:51
To proste. Chodzi o to aby na zdjęciu nie było nic. Ale oczywiście coś musi być.
jacek_73
14-01-2012, 20:55
To jest trudniejsze niż by się mogło wydawać :???: Oczywiście non-camera nie wchodzi w grę?
Sergiusz
14-01-2012, 21:09
Nie chcę nic sugerować bo każdy może mieć inny pomysł na „nic” chodzi o pokazanie rzeczywistości w nierzeczywisty sposób. Na przykład http://www.mariasliwa.pl/Wizje/14.html Ale przykład do niczego nie zobowiązuje. Raczej zdjęcie niż grafika.
jacek_73
14-01-2012, 21:26
Wstępnie - się zastanowię nad wyglądem NICA :-D
Termin, wymiary, liczba zdjęć?
Sergiusz
14-01-2012, 22:03
Termin, wymiary, liczba zdjęć?
Termin powiedzmy dwa tygodnie. Wymiar regulaminowy. Jedno zdjęcie.
Czyli wg tego (http://www.canon-board.info/showpost.php?p=1015521&postcount=3)?
Sergiusz
14-01-2012, 22:12
Ja bym zaproponował 700px Damy w ten sposób szansę tym co to rzeźbią w kwadracie.
jacek_73
14-01-2012, 22:26
To ja bym zaproponował kwadrat, próbując pozbawić Cię choć w części handicapu :grin:
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
Sergiusz
14-01-2012, 22:33
Pasuje mi i w kwadracie. Tobie micles?
PS: Nie mam gotowca będę się musiał wziąć do roboty.
jacek_73
14-01-2012, 22:40
...PS: Nie mam gotowca będę się musiał wziąć do roboty.
A ja mam dopiero zarys konceptu...blady:-(
fotokor1
15-01-2012, 00:07
nawet jak sfotografuję nic to wyjadą mi piksele:mrgreen: oczywiście przy nałożonym dekielku
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
jacek_73
15-01-2012, 00:14
nawet jak sfotografuję nic to wyjadą mi piksele:mrgreen: oczywiście przy nałożonym dekielku
Nie bądź rura i nie pękaj - to tylko zabawa jest :D
fotokor1
15-01-2012, 00:24
ale ja też nie mam gotowca i nie wiem czy chcę się wziąć do roboty a jak spartolę????
waldekgdynia
15-01-2012, 00:32
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
jacek_73
15-01-2012, 00:33
ale ja też nie mam gotowca i nie wiem czy chcę się wziąć do roboty a jak spartolę????
To będzie spartolone i będziemy musieli wszyscy jakoś z tym żyć :-)
Pasuje mi i w kwadracie. Tobie micles?
PS: Nie mam gotowca będę się musiał wziąć do roboty.Pasi. No i zdjęcie niepublikowane i najlepiej zrobione po ogłoszeniu tematu battle'a. Pomysł na fotę może być z przeszłości, ale wykonanie fajnie byłoby jakby było w tych 2 tygodniach. Start czasu o północy, czy czekamy na wypełnienie listy?
fotokor1
15-01-2012, 00:53
a żyjta sobie ale co ze mną??? NIC?, muszę to przemyśleć - bedzie ciężko
...bo podobno to tylko kobiety potrafią zrobić coś z niczego :P
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
Sergiusz
15-01-2012, 02:35
Pasi. No i zdjęcie niepublikowane i najlepiej zrobione po ogłoszeniu tematu battle'a. Pomysł na fotę może być z przeszłości, ale wykonanie fajnie byłoby jakby było w tych 2 tygodniach. Start czasu o północy, czy czekamy na wypełnienie listy?
W czterech województwach zaczynają się ferie. Ja bym poczekał z zamknięciem listy do wtorku o północy. Oczywiście zdjęcie powinno być zrobione przez te dwa tygodnie. Do tego zażyłeś mnie z tym kwadratem bo łatwo pomylić pion z poziomem http://www.salvador-dali.com.pl/SalvadorDali19731982/salvadordalitrzywspaniaetajemnicegali.html wystarczy trochę przekręcić.
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
Janusz Body
15-01-2012, 09:53
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Nic :-)
jacek_73
15-01-2012, 10:35
Pasi. No i zdjęcie niepublikowane i najlepiej zrobione po ogłoszeniu tematu battle'a. Pomysł na fotę może być z przeszłości, ale wykonanie fajnie byłoby jakby było w tych 2 tygodniach..
Spoko Michał :grin: bo każdemu na dysku zalegają przynajmniej ze 20 zdjęć NICA. W każdym razie ja idę pstryknąć swoje dzisiaj ;-) Interpretacja DOWOLNA:!:
Spoko Michał :grin: bo każdemu na dysku zalegają przynajmniej ze 20 zdjęć NICA. W każdym razie ja idę pstryknąć swoje dzisiaj ;-) Interpretacja DOWOLNA:!:No, w tych ~500 000 zrobionych zdjęć pewnie znalazłbym jakieś pasujące do tematu :) Na pewno uchowały się jakieś kłapy bez obiektywu i dekielka ;)
jacek_73
15-01-2012, 12:17
Słuchajcie mam problem. Wymontowałem matrycę celem przycięcia jej do kwadratu, ale boję się ją pokaleczyć. Czym lepiej wykonać operację: nożem do szyb czy laubzegą:?: Dodam że czas pracuje na moją niekorzyść - o tej porze roku szybko się ściemnia :?
Sergiusz
15-01-2012, 14:54
Ja mam łatwiej bo mam kwadrat w menu. Wystarczy jak plastrem celownik obkleje...
Janusz Body
15-01-2012, 15:05
Słuchajcie mam problem. Wymontowałem matrycę celem przycięcia jej do kwadratu, ale boję się ją pokaleczyć. Czym lepiej wykonać operację: nożem do szyb czy laubzegą:?: Dodam że czas pracuje na moją niekorzyść - o tej porze roku szybko się ściemnia :?
Do fotografowania niczego matryca nie jest potrzebna, wręcz zbędna i przeszkadza więc ją usuń.
PS. Szybko się ściemnia od picia denaturatu. :mrgreen: ;-)
szczemat
15-01-2012, 17:13
Wchodzę w NICość. Temat trudny, ale spróbuję nic nie sfotografować ;-)
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
jacek_73
15-01-2012, 17:23
...
PS. Szybko się ściemnia od picia denaturatu. :mrgreen: ;-)
Dzięki Janusz, jednak człowiek się uczy całe życie...tylko, kurcze...uwielbiam ten bukiet :oops:
BTW: nie wiem jak Wam, ale mi się piękne NIC udało sfotografować :mrgreen:
Czy konkursu dotyczy ograniczenie o ramkach - że nie ma ich być? Pytam, bo mam pomysł na zdjęcie w odcieniach białego ;) i chciałbym oznaczyć, gdzie kończy się tło i zaczyna obrazek.
Wydawało mi się, że gdzieś takie ograniczenie widziałem, ale teraz nie mogę znaleźć. :confused:
jacek_73
15-01-2012, 18:11
Jeśli myślisz o białym kwadracie na białym tle - to już było.
http://www.canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11
pkt.7.
Ramka to w zasadzie jest już coś, ale dla kogoś to może być nic...więc nie wiem:confused: Niech starsi zabierają głos :D
fotokor1
15-01-2012, 18:17
też mi chodziło to po głowie ale odpadło w przedbiegach
Janusz Body
15-01-2012, 18:26
Nie udziwniajmy bo przestanie być NIC. Ma być NIC a nie ramki. :-) NIC też może być piękne.
jacek_73
15-01-2012, 18:31
Ważne żeby nie był to rydz:mrgreen:
OK - ramki nie mogą być :)
Janusz Body
15-01-2012, 18:48
Aha i ewentualni uczestnicy z Lublina nie mogą zgłaszać autoportretu bo mieli by ułatwione zadanie.
...ja z Lublina ty z Lublina oto historyczny szkic, takie małe niby nic, niby nic a jednak coś kto z Lublina równy GOŚĆ....
Super temat :D
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
Czarna bądź biała ramka 1px moim zdaniem akceptowalna.
Dla tych co ogladają forum defoltowe niech będzie czarna ramka, a dla tych co korzystają ze stajlisza niech będzie biała. Może być?
jacek_73
15-01-2012, 22:23
Moje NIC wybroni się bez ramek :grin: a u innych może być.
Sergiusz
15-01-2012, 23:06
Ja i tak robię bez ramek. Nie mniej miałem dobry dzień, gwiazdy mi sprzyjały i wpadł mi do głowy pewien pomysł. Teraz mnie głowa boli jak go zrealizować.
I tak po jakości będzie widać które twoje :)
Sergiusz
15-01-2012, 23:19
Będę się maskował.
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
A co tam, zainteresowała mnie ta Wasza dywagacja o nicu:
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
13. soltysh
Jak dwa tygodnie od wtorku, to też powinienem dać radę. W sumie, co to za problem sfotografować nic?
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
13. soltysh
14. Franek
Janusz Body
16-01-2012, 15:43
.... W sumie, co to za problem sfotografować nic?....
Taaaaa... tyle, że zdjęcie trzeba wysłać! Powiedzenie "nic nie sfotografowałem" nie wystarczy. :-)
Taaaaa... tyle, że zdjęcie trzeba wysłać! Powiedzenie "nic nie sfotografowałem" nie wystarczy. :-)
A to nie trzeba wysłać nic?
Bo chodzi o to, by sfotografować nic, a nie nic nie sfotografować=)
MacGyver
16-01-2012, 16:48
Uwaga, uwaga. Informujemy szanownych użytkowników że maile nie zawierające określonego regulaminem linka zostaną zdyskwalifikowane. To sam los spotka korespondencję zawierającą link "about:blank" ;-)
Zaczynam się gubić.. ja zrozumialem że trzeba sfotografować coś aby wyszło nic, czyż nie :confused:
jacek_73
16-01-2012, 17:34
Zaczynam się gubić.. ja zrozumialem że trzeba sfotografować coś aby wyszło nic, czyż nie :confused:
Odwrotnie. Masz sfotografować nic, ale na zdjęciu ma być coś :smile:
BTW: regulamin jest sztywny, ale mod odpowiedzialny za organizację taki być nie musi. Mam nadzieję, że w razie jakiejkolwiek wpadki któregoś z uczestników dołoży starań aby zabawa była prima sort i w komplecie (nie mylić z kompotem albo kompostem).
Z ciekawości do NICości
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
13. soltysh
14. Franek
15. hiho2
Sergiusz
16-01-2012, 20:15
Nie, nie czyż nie http://pl.wikipedia.org/wiki/Czyż_zwyczajny To mniej więcej tak: fotografujesz łyżkę i ludzie widzą Ooooooo! Łyżka! Fotografujesz „coś tam” i ludzie widzą Oooooooo! Coś tam jest! A Ty tak musisz sfotografować „coś” aby było: Oooooo! Jakie piękne nic! Proste?
To tak trochę jak na tym filmie -Ciemność widzę ciemność... lub otwierasz patrzysz a tu zamknięte.
nic... nie mam do stracenia
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
13. soltysh
14. Franek
15. hiho2
16. jezyor
To tak, jakby Schrödingerowi kota sfotografować.
Sergiusz
16-01-2012, 23:38
Którego? Martwego czy żywego?
jacek_73
17-01-2012, 00:06
Najlepiej tego w głowie :p A jak znajdziesz odpowiedniego modela to będziesz miau wymarzone NIC :twisted:
Sergiusz
17-01-2012, 03:48
E tam, wyobraź sobie co by było jak byś miał w temacie mniej niż nic. Samo nic to prosty akademicki temat.
zapisywać się można do dzisiaj 23:59 tak?
Wiecie... jakby na to spojrzeć z kobiecego punktu widzenia, typu:
ON: Co się stało?
ONA: NIC
...to jest SZEROOOKIE pole do popisu :D
nicowanie - podoba mi sie tym bardziej ze
"..bo fantazja fantazja bo fantazja jest od tego aby bawic sie aby bawic aby bawic sie na calego.." :P
1. Sergiusz
2. micles
3. jacek
4. Dindek
5. Waldek
6. najeli
7. namoamo
8. KUBAwo
9. Janusz Body
10. szczemat
11. model
12. Leon007
13. soltysh
14. Franek
15. hiho2
16. jezyor
17. brs
MacGyver
17-01-2012, 18:18
Wiecie... jakby na to spojrzeć z kobiecego punktu widzenia, typu:
ON: Co się stało?
ONA: NIC
...to jest SZEROOOKIE pole do popisu :D
Idąc tym tropem skan wypowiedzenia umowy o pracę tudzież wydruku z USG od ginekologa łapią się na battla ;-)
Idąc tym tropem skan wypowiedzenia umowy o pracę tudzież wydruku z USG od ginekologa łapią się na battla ;-)
Nie, SKANY się nie łapią.
Musiałbyś zrobić fotę :P
Eksplozja wierzy prochowej w Kamieńcu Podolskim może być? Wszak sam imć Pan Wołodyjowski stwierdził, że "nic to"!
Można zrobić fotę skanerem.
jacek_73
17-01-2012, 22:06
A nie lepiej ciążowym testerem :)
A nie lepiej ciążowym testerem :)
Jestem zootechnikiem z wykształcenia. Trochę w kwestii inseminacji, ruji i tym podobnych zjawisk w życiu widziałem. Za groma nie moge wyobrazić sobie, jak zrobić zdjęcie testerem ciążowym.
4kwiatek
17-01-2012, 22:30
Hi..
Wróciłem własnie z USG - mam się wrócić i zrobić Foto ? :P
Pozdrawiam
P.S. Wchodzę w nic ;).
Wróciłem własnie z USG - mam się wrócić i zrobić Foto ? :P
Byłeś na usg u GINEKOLOGA?!?! :shock:
Sergiusz
17-01-2012, 23:26
Można zrobić fotę skanerem.
Ja zrobiłem kiedyś kserem. Autoportret.
Wrzuć do swojej drogi :-D
Sergiusz
17-01-2012, 23:56
Przycisnąłem jedną kopię. Oddałem jakiejś wielbicielce.
MacGyver
18-01-2012, 09:05
A ile potem zapłaciłeś okuliście za przywrócenie wzroku ? :mrgreen:
Za groma nie mogę wyobrazić sobie, jak zrobić zdjęcie testerem ciążowym.
Ludzie pudełkami po butach robią foty a Ty nie wiesz jak zrobić zdjęcie testerem ciążowym? Jesteś mało kreatywny :-P
Sergiusz
20-01-2012, 03:01
A ile potem zapłaciłeś okuliście za przywrócenie wzroku ? :mrgreen:
Klapa się nie domykała to zrobiłem z profilu. Wzrok uciekł w ścianę.
Xero mocno spłaszcza IMHO :idea:
Sergiusz
21-01-2012, 00:51
Przerysowuje to chyba rysograf? Albo przez kalkę.
No właśnie się zastanawiałem, czy przerysowywuje, ale mało wyników w googlach było z tym słowem.
grzegorzki
21-01-2012, 07:48
Tak sie zastanawiam. Jezeli chodzi o ksero. Czym sie rozni portret od autoportetu ? :roll: Chyba na portrecie lepiej klapa docisnieta.
MacGyver
21-01-2012, 11:12
T Chyba na portrecie lepiej klapa docisnieta.
A to już zależy od masy portrecisty, który swoimi czterem literami dociska klapę podczas portretowania ;-)
No i mamy zwyciężcę battlea."Coś czego nie ma czyli nic "
Został nim Sergiusz ,za pracę "Autoportret Xero" który wszyscy ocenili i opisali ,chociaż
go "Nie ma."czyli nic. Gratulacje Sergiusz ,jestes Wielki.
No i mamy zwyciężcę battlea."Coś czego nie ma czyli nic "
Został nim Sergiusz ,za pracę "Autoportret Xero" który wszyscy ocenili i opisali ,chociaż
go "Nie ma."czyli nic. Gratulacje Sergiusz ,jestes Wielki.
Ufff, jak dobrze. Nie musze się sprężać ze zdjęciem :)
Gratulacje dla Sergiusza!!!
dinderi ,masz drugie miejsce za zdjęcie testerem ciążowym którego też" nie ma ",równie doskonałe jak zdjecia Sergiusza.
Sergiusza zdjęcie wywołało większe zainteresowanie oraz dyskusję,a tym samym zasłużone pierwsze miejsce za "NIC"
dinderi ,masz drugie miejsce za zdjęcie testerem ciążowym którego też" nie ma ",równie doskonałe jak zdjecia Sergiusza.
Sergiusza zdjęcie wywołało większe zainteresowanie oraz dyskusję,a tym samym zasłużone pierwsze miejsce za "NIC"
Wnoszę sprzeciw, zdjęcie testerem ciążowym zrobił Jacek.
waldekgdynia
21-01-2012, 12:21
Trochę się pogubiłem. :roll:
To już po rozdaniu nagród. :confused:
Znaczy - koniec konkursu ?
Wręcz przeciwnie ,jeszcze się nie zaczął.
Moje posty to "Coś czego nie ma czyli nic "
i tak to traktuj.
Trochę się pogubiłem. :confused: również.
Koniec mojego OT :oops::oops:
Wnoszę sprzeciw, zdjęcie testerem ciążowym zrobił Jacek.
Nieostre,więc wzialem Go za Ciebie.Ech te autoportrety,nieostre niestety..
Zmykam sprzątać zanim mnie Łukasz zabije..
jacek_73
21-01-2012, 12:29
...
Moje posty to "Coś czego nie ma czyli nic "
...:
Czyli pozakonkursowe rozstrzygnięcie konkursu który się nie odbył - czyli NIC samo w sobie :mrgreen:
Autoportrety są nieostre, bo nikt się świadomie nie chce pokaleczyć.
fotokor1
21-01-2012, 12:40
chociaż nie zapisałam się do konkursu poproszę grzecznie o trzecie miejsce pozakonkursowe:-P
http://img855.imageshack.us/img855/6531/084oo.jpg
Hmmm...Coś w tym jest :idea:
Dyskwalifikujemy.
dawno się tak nie uśmiałem, Januszu, linkiem o nic you made my day,
można się jeszcze wpisać? :> fajna odskocznia od sesji, zwłaszcza że nic to w głowie siedzi i wyjść nie chce
Battle trwa......
I zapewne jak nic ,pojawią się zdjęcia które jak myślę niczego nie wniosą
bo co może wnieść coś czego nie ma :shock:
Sergiusz
22-01-2012, 00:49
Moje zdjęcie dzisiaj w nocy widziałem we śnie. Nigdy nic mi się nie śni. Nie miałem aparatu ale zabiorę dzisiaj. Jak widzisz sprawę traktuję bardzo poważnie.
PS w zeszły weekend przegadałem parę godzin w temacie niczego na zdjęciach. Zresztą nie pierwszy raz.
Ja w swoich zdjęciach też nie widzę Nic.Może wystartuję w Battlu :idea:
jacek_73
22-01-2012, 01:08
Startuj, a kto Ci zabroni :D
Zobacz jaki ten świat mały, też we śnie nie wziąłem aparatu, ale śniła mi się aparatura, a później pędziłem :twisted:
Sergiusz
22-01-2012, 01:13
Trochę skłamałem. Miałem przy sobie sprzęt do ślubów. To główny powód, że nic nie sfotografowałem. Ale dzisiaj będę uważał aby nie pomylić reklamówek.
jacek_73
22-01-2012, 01:23
...Miałem przy sobie sprzęt do ślubów...
:confused: Sutanna i orant to nie są dobre rzeczy do snu, lepiej sobie sprawić koszulę nocną albo pidżamę.
Sergiusz
22-01-2012, 01:58
Wiesz spanie to moje ulubione zajęcie. I mam w tej kwestii spore doświadczenie. Kiedyś, nie muszę chyba dodawać, że zaspałem, aby było szybciej wciągnąłem mundur na pidżamę. I jak zdejmowałem mundur po jakimś tygodniu to z portek od pidżamy ostała się gumka tylko. Koszula za to była bardziej praktyczna jako szmatka do polerowania butów. Trzeba było tylko urwać guziki. Ale jako sprzęt do spania to porażka jakaś.
jacek_73
22-01-2012, 10:29
Dramatyzujesz, jak Hamlet ze wsi Głucha Dolna. W spaniu najważniejsze jest nie w czym śpisz, tylko z kim i gdzie. Mi się raz zdarzyło zasnąć z koleżanką na klatce schodowej. Twardo było to fakt, ale głowę miałem wtuloną w jej klatkę z piersiami. A że była to pełna klatka to czułem różnicę :grin:
Nawet Nic wam się z jednym kojarzy :shock:
A z czym?
Nic nie zrozumiałeś :shock:
Ciekaw jestem, kiedy ktoś sięgnie po klasyka tematu, niejakiego Pana Kononowicza?
jacek_73
22-01-2012, 14:00
A coś się stao się?
Sergiusz
22-01-2012, 15:48
Dramatyzujesz, jak Hamlet ze wsi Głucha Dolna. W spaniu najważniejsze jest nie w czym śpisz, tylko z kim i gdzie. Mi się raz zdarzyło zasnąć z koleżanką na klatce schodowej. Twardo było to fakt, ale głowę miałem wtuloną w jej klatkę z piersiami. A że była to pełna klatka to czułem różnicę :grin:
Stąd ja zawsze zamawiam taksówkę do dużego pokoju. Dajesz taksówkarzowi parę złotych i odnosi Cie pod wskazane miejsce. Ostatnio preferuję mikro 4/3 ale czasem mi się zmienia.
Ciekaw jestem, kiedy ktoś sięgnie po klasyka tematu, niejakiego Pana Kononowicza?
Prosszsz....
Kononowicz to Nic przy nas.:!:
.......W spaniu najważniejsze jest nie w czym śpisz, tylko z kim i gdzie.......
A ja myślałem, że jeśli chodzi o spanie to najważniejsze jest jak sobie pościelisz :wink: Oczywiście z kim i gdzie też jest ważnym elementem snu :D
.......... I jak zdejmowałem mundur po jakimś tygodniu to z portek od pidżamy ostała się gumka tylko. Koszula za to była bardziej praktyczna jako szmatka do polerowania butów. Trzeba było tylko urwać guziki.........
Też mi się tak zdarzało. Największą jednak przyjemnością było ściągniecie z nóg obuwia. Coś pięknego dla ciała - dla ducha już nie :wink:
Kojarzy kojarzy ....... tylko przez to, że mogą nas czytać także dzieci nikt o tym nie wspomina :roll:
A feeee :!:
Nic się nie dzieje,choćby coś czego nie ma......:idea:
jacek_73
22-01-2012, 22:41
O samo spanie to może jak sobie pościelesz ma znaczenie, ale dla snu najbardziej istotną kwestią zostaje co mamy pod głową. I tak jedni preferują małego jaśka o proporcjach boków 4:3, inni jeszcze średnią poduszeczkę w kwadracie 6X6. Generalnie im poduszka bardziej miękka i większa tym głębia ostrości mniejsza a sen bardziej odrealniony (tzw. senny bokeh). Zwróć uwagę - Japończycy podkładają sobie cegły pod głowę i sny ich strasznie wyraźne są. Dlatego przodują w tych wszystkich technologiach.
A my Polacy :smile: "szable do boju. lance w dłoń..."
......Zwróć uwagę - Japończycy podkładają sobie cegły pod głowę i sny ich strasznie wyraźne są. Dlatego przodują w tych wszystkich technologiach.......
No właśnie jeśli chodzi o Japończyków to nigdy nie mogłem zrozumieć jak oni mogą się w ten sposób (tzn z takim czymś pod głową - a bardziej szyją) wyspać. Wg mnie ogólnie tacy trochę dziwni są.
clicknij nic z wizją nananana (http://www.youtube.com/watch?v=EEArMNmhnKE)
Sergiusz
22-01-2012, 22:56
Ja zmodyfikowałem swoje buty. Poprosiłem aby znajomy pisarz przeniósł mnie gospodarczo na baterię przeciwpancerną. Wyfasowałem odpowiedni model i poszedłem do szewca aby zmienił podeszwy z traktorów na zwykłe płaskie i zwęził cholewki ponieważ jak były za luźne obcierały łydki. Takie buty wkładało się ułamek sekundy dlatego też zdejmowało się przy każdej nadarzającej się okazji. Japończycy to śpią na gołej podłodze. Wiem bo syn mojego znajomego to studiował i razem praktykowali.
To się zdarza,kury to na przykład nic sobie nie robią z butów i też śpią na podłodze.....
Usuwamy więc z klatki podłoże i wyścielamy podłogę czystym papierem. ... Gatunek kury, indyki, przepiórki japońskie. .... Objawy; ptak często ziewa, dużo śpi, jest wrażliwy, gdy mu się przeszkadza, przeciąga się, często biegnie po jedzenie i ...na,na,na,na.
Sergiusz
22-01-2012, 23:15
Dajmy na to takie jaskółki to nawet na drutach robią...
Dylemat niczego
NonNews
Zobacz w NonNews temat:
Ten news nie istnieje...
Tu nic się dzieje
Pomijając wyżej wspomniany pierwiastek odkryty przez jajogłowych (którzy chyba nie bardzo wiedzieli, jak się do tego zabrać, skoro tego nie przeżyli), istnieje wiele sposobów wytwarzania niczego. Można na przykład wytworzyć anty-coś (dla każdej cząstki czegoś wytworzyć anty-cząstkę) – wywoła to efekt „silnika na antymaterię”, czyli spowoduje, że coś łącząc się z anty-czymś spowoduje jego zniknięcie i vice versa, dając w efekcie nic. Ten sposób jest dość trudny do wykonania, a poza tym wymaga on dużej ilości energii – energia ta też znika, tworząc drugie nic, a przecież chodziło nam tylko o jedno. Aby wytworzyć nic w warunkach domowych, należy na przykład:
pójść do sklepu wilka i poprosić o 2 kg nic. Wilk zaprowadzi nas do piwnicy, zgasi światło i zapyta, co widzimy. Należy wtedy (zgodnie z prawdą) odpowiedzieć „nic”, na co wilk zasugeruje, żebyśmy wzięli sobie tyle, ile nam trzeba;
w języku C/C++: przypisać do jakiejś zmiennej wynik funkcji, która zwraca void (jak wiadomo void oznacza właśnie nic);
bardzo szybko wciskać kombinacje klawiszy „alt” + „F4”, potem jeszcze w odpowiednim momencie nacisnąć „Enter” i na ekranie pojawi się nic;
w systemach uniksowych: użycie /dev/null jako źródła danych, np. cat /dev/null;
w pasku adresu przeglądarki internetowej wpisać „about:blank”;
wciskając klawisz ALT oraz kliknąć kombinację klawiszy: 0160, efekt:
czekać na nową płytę t.A.T.u. w ustalonym terminie. Płyty nie ma, a dziewczyny co robią? NIC.
napisać nierówność: |x| < (-3) . Zbiór rozwiązań jest pusty, czyli nic tam nie ma.
wypić całą butelkę wody , i zapytać się kogoś , co w niej jest .
[edytuj] Jak wykryć nic
Nic w wersji pudełkowej
Wykrycie niczego bez specjalistycznych przyrządów jest niezwykle trudne, dlatego, że nic jest niewidoczne, niewyczuwalne, nie ma zapachu oraz nie zajmuje żadnej przestrzeni.
Istnieje jednak pewna sytuacja, kiedy możemy być prawie pewni, że nic znajduje się w pobliżu. Czasem, kiedy ktoś siedzi i nie zajmuje się żadną rzeczą, którą uważa za ważną, po zapytaniu: „Co robisz?” osoba ta odpowiada nic. Zdarza się to niezwykle rzadko, ale jest wtedy 99,(9)% pewność, że ta osoba wytwarza nic oraz, że pewna ilość niczego może już znajdować się w jej otoczeniu. Zwykle ilość wytworzonego niczego jest wprost nieproporcjonalna do czasu siedzenia tej osoby.
Według niepotwierdzonych przez N.I.C. informacji, przyczyną wytwarzania niczego są kobiety. Ich uwarunkowane genetycznie zdolności przejawiają się jednak tylko podczas kłótni z mężczyzną (który nigdy nie ma racji). Ilości niczego, które przedostają się wówczas do atmosfery, ponad tysiąckrotnie przekraczają normalne stężenie. Jedynym sposobem aby zauważyć ekskrecję niczego jest wymówienie magicznej formuły:
Co się stało?
- NIC
To o co ci chodzi
- O NIC
waldekgdynia
22-01-2012, 23:28
O matko !! To ja nie jestem w stanie zrobić takiego zdjęcia.
Niepotrzebnie się cały tydzień stresowałem. :roll:
NIC to...
Nic sobie z tego nie rób.....
Po prostu:Nic – takie coś, które nie jest niczym, bo jest niczym. Nic jest więc po prostu czymś, co jest czymś, a jednocześnie jest niczym, więc można powiedzieć że tego nie ma, chociaż wszyscy twierdzą, że jest to coś. Przykładowe nic:
Zdjęcie przedstawiające nic na białym tle Nic – takie coś, które nie jest niczym, bo jest niczym.
Sergiusz
22-01-2012, 23:37
Jak by nie patrzeć aby nie robić nic trzeba ruszyć wyobraźnią. Nic nie jest takie proste i oczywiste jak by na pierwszy rzut oka wyglądało.
Nic zrobić jest najtrudniej,acz najprzyjemniej...na przykład :roll:
Sergiusz
22-01-2012, 23:45
Reasumując: Chodzi o to, że większość ludzi nic nie widzi a fotograf nie tylko zobaczy ale sfotografuje tak aby inni też mogli popatrzeć.
Gdy ktoś pokazuje palcem księżyc,część ludzi patrzy na palec ...[mówią mędrcy]
Z fotografią podobnie ...Gdy ktoś pokazuje piękno na fotce część ludzi obserwuje fotkę :idea: a niektórzy Nic nie widzą :shock:.
Do której części należę ja :shock::?: Eeee nic...Fotka czegoś czego niema :idea:
Sergiusz
23-01-2012, 00:17
Stąd w kinie są napisy i...tytuł filmu, stąd też zdjęcie powinno mieć takowy. Nawet jeśli jest to „bez tytułu” tak w razie by co.
jacek_73
23-01-2012, 00:21
Napisy w kinie są, gdyby przez przypadek na film przyszedł ktoś kto potrafi czytać. Filozof jakiś czy któś w ten deseń :p
Sergiusz
23-01-2012, 03:20
Co z tego, że umi jak nie zrozumi. Małpisum jeden. Filozof jakiś. Moje poszło. :lol:
Battle już trwa, więc chętnie wrzucę jeszcze kamyczek do ogródka i nawiązując do "Coś czego nie ma czyli nic" zastanawiam się czy w temacie mieści się NIC w znaczeniu "Coś czego nie ma"? ...choć z góry zakładam, że interpretacja i tak jest dowolna.
MacGyver
23-01-2012, 11:38
Dwa "nice" już przyszły. Kto następny?
Dajmy na to takie jaskółki to nawet na drutach robią...
... tak a najlepsze placki to robią krowy.
A wląściwie do kiedy trzeba wysłać? Tak gadacie o Niczym że w końcu przegapię :-)
MacGyver
23-01-2012, 12:12
Termin powiedzmy dwa tygodnie. Wymiar regulaminowy. Jedno zdjęcie.
Termin zatem do 28.01.
DonBolano
23-01-2012, 18:47
Z wielką ciekawością czekam na Wasze prace! :D
Powodzonka!
Sergiusz
23-01-2012, 21:58
Termin zatem do 28.01.
Chyba wszyscy zdążą.
DonBolano- Prace to się w szkole zadane odrabia a kiedyś były społeczne. My tu jeśli już pracujemy to nad dziełem podniesienia wartości niczego do rangi sztuki. :grin:
My tu jeśli już pracujemy to nad dziełem podniesienia wartości niczego do rangi sztuki. :grin:
Wypraszam sobie, to już było w wątkach kotleciarskich.
Jak Nic ma służyć "sztuce", to ja się wypisuję. :)
Sergiusz
23-01-2012, 22:04
Żartuję. Każdy wie, że to sztuka służy niczemu. :lol:
jacek_73
23-01-2012, 22:07
Dla jednych NIC jest sztuką, dla drugich sztuka to nic. BTW: nic dwa razy się nie zdarzy, trzeba głupcem być by marzyć...śpiewali kiedyś koledzy bynajmniej nie_do_kot_leta :mrgreen:
Chyba wszyscy zdążą.
w końcu nic nie wymaga nie wiem ile pracy ;-)
(mi zostanie 1 dzień na to nic, bo jakoś nie policzyłam dokładnie i wyjechałam w delegację bez aparatu...)
Sergiusz
23-01-2012, 23:12
w końcu nic nie wymaga nie wiem ile pracy ;-)
(mi zostanie 1 dzień na to nic, bo jakoś nie policzyłam dokładnie i wyjechałam w delegację bez aparatu...)
Nie zabrałaś telefonu?
Właśnie, zawsze można zadzwonić do znajomych lub rodziny, żeby przywieźli aparat.
Nie zabrałaś telefonu?
telefon mam, nic zostało w domu ;P
Właśnie, zawsze można zadzwonić do znajomych lub rodziny, żeby przywieźli aparat.
jasne, 1000km po zdjęcie na battla :P
Sergiusz
24-01-2012, 02:05
No to jak masz telefon to powinien być tam gdzieś aparat. Mi to nawet latarkę dołożyli. I co ciekawe świeci. A nic tak nie cieszy jak coś działa.
MacGyver
24-01-2012, 08:12
i to nawet latarkę dołożyli. I co ciekawe świeci. A nic tak nie cieszy jak coś działa.
Też taki mam i też działa. Szkoda tylko że jak się używa tych wszystkich dodatków to bateria nie trzyma nawet doby :-D
Też taki mam i też działa. Szkoda tylko że jak się używa tych wszystkich dodatków to bateria nie trzyma nawet doby :-D
Latarkę mam zarąbistą, nawet poziomicę mam! (bardzo fajna sprawa ta poziomica ;-))
Ale aparat to nie zasługuje na to miano... Niczego nie da się nim dobrze zrobić :D
MacGyver
24-01-2012, 11:17
Ale aparat to nie zasługuje na to miano... Niczego nie da się nim dobrze zrobić :D
Mój jest całkiem niezły. Używam w pracy i w sumie lepszy mi nie potrzebny, tylko zooma czasami brakuje ;-)
Mój jest całkiem niezły. Używam w pracy i w sumie lepszy mi nie potrzebny, tylko zooma czasami brakuje ;-)Zoom to ZUO! :D
A nic tak nie cieszy jak coś działa.
No proszę... Niedziałające nic jest mnie atrakcyjne od działającego coś?
MacGyver
24-01-2012, 12:54
Zoom to ZUO! :D
Do fotografowania rur, zastawek i zasuw? Chyba jednak nie :-P
No proszę... Niedziałające nic jest mnie atrakcyjne od działającego coś?
Raczej działające nic od niedziałającego coś ;-)
Sergiusz sam napisał, że "nic tak nie cieszy, jak coś działa". Mnie też, prawdę powiedziawszy bardziej cieszy działające coś od nic, ale czasem lubię robić nic i nie działać...
MacGyver
24-01-2012, 13:07
Sergiusz sam napisał, że "nic tak nie cieszy, jak coś działa". Mnie też, prawdę powiedziawszy bardziej cieszy działające coś od nic, ale czasem lubię robić nic i nie działać...
A działać nie robiąc nic tudzież nie działać i mieć z tego coś ?
ale czasem lubię robić nic i nie działać...
Zawsze tylko tak lubię.
Dziwny jakiś jestem :confused: :roll:
A działać nie robiąc nic tudzież nie działać i mieć z tego coś ?
Kiedy nie robię nic, to jestem przeważnie dość mocno zajęty. Z maniem z tego cosia bywa gorzej, chociaż nie zawsze...
Sergiusz
26-01-2012, 04:25
Póki co mam miejsce na podium? Zupełnie jak na skokach... Ciekaw jestem kto mnie przeskoczy?
MacGyver
26-01-2012, 08:55
Wciąż są tylko 2 więc póki co wicemistrzostwo masz w kieszeni ;-)
ej ej ....do kiedy mielismy to wyslac...bo ja dopiero sie ogarnalem z "priorytetami" i na smierc zapomnialem o battlu :(
Jak już wcześniej (http://www.canon-board.info/showpost.php?p=1037824&postcount=136) pisał MacGyver do 28.01, czyli jutro. Ja też jeszcze szukam weny, liczę na dzisiejszy wieczór ;)
Bo to niby prosty temat ale jak trzeba na czas zrobić to jest problem :)
Mam jedno Nic, z tym że trochę banalne i postaram się jeszcze coś innego wymysleć. Rozumiem że jutro do północy? No to jeszcze sporo czasu :)
waldekgdynia
27-01-2012, 22:29
Wysłałem fotkę na adres battlecage@gmail.com
Mam nadzieję, że to dobry adres mailowy.
MacGyver
28-01-2012, 01:14
Mam nadzieję, że to dobry adres mailowy.
Adres dobry, ale zawartość maila zła :-)
waldekgdynia: foto ma być wrzucone na imageshack.us, Ty przysłałeś jako załącznik,
KUBAwo, 4kwaitek; rozmiar, panowie, rozmiar. Sergiusz ustalił 700px i jest on obowiązujący dla tego battla.
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=1034916&postcount=12
Adres dobry, ale zawartość maila zła :-)
waldekgdynia: foto ma być wrzucone na imageshack.us, Ty przysłałeś jako załącznik,
KUBAwo, 4kwaitek; rozmiar, panowie, rozmiar. Sergiusz ustalił 700px i jest on obowiązujący dla tego battla.
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=1034916&postcount=12
poszło w odpowiednim rozmiarze. pzdr
MacGyver
28-01-2012, 12:10
No to teraz jeszcze nazwa pliku do poprawy :arrow: http://www.canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11 :arrow: pkt 7
No dobra, tego już się nie będę czepiał, ale na przyszłość prosiłbym o uważne czytanie regulaminu i zasad dodatkowych, ustalonych przez pomysłodawcę bitwy :-)
U mnie nic nie poszło :( Jakiś kryzys twórczy mam :(
Może do wieczora coś mi jeszcze wpadnie do głowy.
Kiedyś była taka anegdota:
-co to jest "nic"?
-pół litra na dwóch
;)
Sergiusz
28-01-2012, 17:50
Jest taki płyn co rozjaśnia umysł. Wyleciało mi tylko z głowy jaki...:D
jacek_73
28-01-2012, 17:56
Jest taki płyn co rozjaśnia umysł. Wyleciało mi tylko z głowy jaki...:D
Nafta :mrgreen:
Sergiusz
28-01-2012, 17:59
Nafta :mrgreen:
Nafta to na mole było. Ten płyn miał coś z czystego a posmak miał wytrawny.
jacek_73
28-01-2012, 18:03
Wytrawny posmak miał autowidol ale on nie był na rozjaśnianie. Spróbuj borygo zagryzając tymi węgielkami do grilla :D
Sergiusz
28-01-2012, 18:08
Już wiem rozjaśniało i napełniało. Jasne pełne. Borygo na mrozie organizm nie trawi. Widziałem na własne oczy.
nic nie wolno zostawiać na ostatnią chwilę. gwałtowny atak rwy kulszowej porażennej (rozpoznanie mojego doktora) unieruchomił mnie na cacy. siłą rzeczy musiałem realizować nowy pomysł, którego nie miałem w pozycji horyzontalnej wręcz nieruchomej, ale...
posłane ;)
kurczę, dawno się tak nie narobiłam przy focie jak przy niczym :D
poszło...
szczemat
28-01-2012, 21:57
Moje zdjęcie też przed chwilą poszło. Mam nadzieję, że wszystko tym razem wszystko zgodne z regulaminem było :-). Ciekaw jestem jak inni sobie poradzili z tym tematem :-).
kurczę, dawno się tak nie narobiłam przy focie jak przy niczym :D
a ja wręcz przeciwnie, nic się nie narobiłem :mrgreen:
Sergiusz
29-01-2012, 00:14
Ja też jak zwykle prosto z palca. Już nawet zapomniałem co wysłałem. :D
Kwadrat, czy prostokąt?
Kwadrat jest prostokątem.
Micles, czytać zapomniałeś umieć?
Sergiusz
29-01-2012, 00:34
W sumie to chyba kwadrat jest prostokątem tyle, że kwadratowym? Tak jak romb jest rąbniętym kwadratem.
Kwadrat jest prostokątem.
Micles, czytać zapomniałeś umieć?To weź spróbuj przeczytać/a nawet przejrzeć te 180 postów. Ja dostaję istnej nerwicy jak można aż tak bardzo o niczym...
P.S. Znając życie i tak ponad połowa przyśle 2:3.
To weź spróbuj przeczytać/a nawet przejrzeć te 180 postów. Ja dostaję istnej nerwicy jak można aż tak bardzo o niczym...
Utwierdzam się w przekonaniu, że jestem inny. :) Przed wysłaniem NICZEGO przejrzałem te 180 postów, bo chciałem sprawdzić, ilu jest uczestników battla (po jaką cholerę w regulaminie jest, że w majlu trzeba napisac liczbę uczestników!? Komu, po kiego i do czego ta informacja jest potrzebna!? ... że się tak nieśmiało spytam)
Kwadrat 700px po krótszym boku ;)
A jak ustawiliście kwadrat - pionowo czy poziomo?
A jak ustawiliście kwadrat - pionowo czy poziomo?Ja ustawiałem pionowo, ale nie mam pewności, czy przy wysyłaniu nie obrócił się.
MacGyver
29-01-2012, 00:45
To weź spróbuj przeczytać/a nawet przejrzeć te 180 postów. Ja dostaję istnej nerwicy jak można aż tak bardzo o niczym...
Bardzo Ci współczujemy i łączymy się w bólu. Może napij się jakiś ziółek
P.S. Znając życie i tak ponad połowa przyśle 2:3.
Powiedział profesor Micles, trafiając kulą w płot....
...(po jaką cholerę w regulaminie jest, że w majlu trzeba napisac liczbę uczestników!? Komu, po kiego i do czego ta informacja jest potrzebna!? ... że się tak nieśmiało spytam)
Taka zaszłość w sumie, z czasów kiedy Ci co się zgłaszali zazwyczaj przysyłali foty :-)
Mogę to wywalić, ale od następnego battla.
P.S. Niniejszym, rzutem na taśmę, tez się zgłaszam :-D
Taka zaszłość w sumie, z czasów kiedy Ci co się zgłaszali zazwyczaj przysyłali foty :-)
Mogę to wywalić, ale od następnego battla.
P.S. Niniejszym, rzutem na taśmę, tez się zgłaszam :-D
...i teraz wszyscy muszą od nowa wysłać z poprawioną liczbą uczestników :P
szczemat
29-01-2012, 00:49
tak sie zastanawiam czy w końcu rozmiary zdjęcia do tej walki to 700px na dłuższym boku tak? lub 700 dla kwadratów? czy 800px wg regulaminu?
edit:
dla pewności wysłałem też wersję 800 px ;)
Z tego co udało mi się wydedukować, to jedyną akceptowalną formą pracy na ten battle jest kwadrat 700x700pix, z ewentualną niekiczowatą białą/czarną ramką 1px.
MacGyver
29-01-2012, 00:54
700, Sergiusz tak zaproponował a regulamin dopuszcza zmianę rozmiaru. ustaloną przez uczestników.
szczemat
29-01-2012, 00:57
Micles - kwadrat może być, ale nie było nigdzie napisane, że musi - przynajmniej nigdzie tego nie znalazłem.
Posty #12, #13 i #14 brzmią jak uzgodnienie warunków battle'a. I tak nie robi, jejka.
Sergiusz
29-01-2012, 00:59
Czyli wg tego (http://www.canon-board.info/showpost.php?p=1015521&postcount=3)?
Facet, sam zacząłeś mieszać z tymi szerokościami.
Ty zacząłeś mieszać, nie ustalając jasno warunków battle'a, bądź skończyłeś mieszać nie wytłuszczając ich później jako ogólnoprzyjętych.
Micles, w #22 sam przyklepałeś kwadrat.
waldekgdynia
29-01-2012, 01:01
Panowie i tak czas minął.
Micles, w #22 sam przyklepałeś kwadrat.Tak. W #179 chciałem się upewnić, czy to jedyna forma, po czym zostałem zjechany za nieczytanie, przeczytałem i nie ma tam jasno określone, czy tylko kwadrat, ale można wywnioskować, że tylko, dlatego też wysłałem kwadrat, ale znalazł się ktoś, komu jednak kwadrat chyba nie pasuje (szczemat), no i od nowa w kółko Macieju.
MacGyver
29-01-2012, 01:04
Razem z moim wysłanym na ostatnią chwilę jest 17 zdjęć.
Battla wystawię w ciągu 24 godzin.
Dobranoc ;-)
Sergiusz
29-01-2012, 01:04
Ja bym zaproponował 700px Damy w ten sposób szansę tym co to rzeźbią w kwadracie.
Dokładnie tak i tego się trzymajmy.
No to żeby dopełnić formalności i wyjaśnić mi o co ci chodziło, napisz czy :
a) dajmy 700px po dłuższym boku dla każdego ze zdjęć, czy to z bokami równymi, czy różnymi, żeby kwadraciarze nie byli pokrzywdzeni przez 2:3, które mogłoby mieć jeden z wymiarów >700px (bez sensu, bo 700x700 > 800x533 > 700x533)
b) dajmy 700px w kwadracie, żeby kwadraciarze nie byli dyskryminowani, a nieproporcjonalni jakoś się dostosują.
szczemat
29-01-2012, 01:08
No i super! Jako jedyny wysłałem nie w kwadracie zapewne.
Proponuję dać możliwość poprawienia tego na kwadrat. Gdzie tam padło, że to zdjęcie musi być w kwadracie. Z postu #12 wynika, że dłuższy bok ma mieć 700px, aby dać możliwość ludziom, którzy robią w kwadracie, a potem toczy się dyskusja o jakiejś ramce.
Proszę o uwzględnienie mojego zdjęcia, które zaraz wyślę. Dajcie mi 5 minut na skadrowanie tego do kwadratu.
edit:
Poprawiłem i wysłałem w kwadracie. Mam nadzieję, że zdjęcie zostanie uwzględnione... Dziękuję i przepraszam za zamieszanie.
Sergiusz
29-01-2012, 01:16
Ty zacząłeś mieszać, nie ustalając jasno warunków battle'a, bądź skończyłeś mieszać nie wytłuszczając ich później jako ogólnoprzyjętych.
OK na następny raz podobnie jak pewien Marcin postępujący zgodnie z tradycją poproszę o przybicie do pierwszego posta wszystkich szczegółów i wytłuszczenie abyś nie miał wątpliwości.
Dz dzięki. (http://pl-pl.facebook.com/RybaOfficial)
Sergiusz
29-01-2012, 01:20
No i super! Jako jedyny wysłałem nie w kwadracie zapewne.
Proponuję dać możliwość poprawienia tego na kwadrat. Gdzie tam padło, że to zdjęcie musi być w kwadracie. Z postu #12 wynika, że dłuższy bok ma mieć 700px, aby dać możliwość ludziom, którzy robią w kwadracie, a potem toczy się dyskusja o jakiejś ramce.
Proszę o uwzględnienie mojego zdjęcia, które zaraz wyślę. Dajcie mi 5 minut na skadrowanie tego do kwadratu.
edit:
Poprawiłem i wysłałem w kwadracie. Mam nadzieję, że zdjęcie zostanie uwzględnione... Dziękuję i przepraszam za zamieszanie.
To dawaj prędko. Mam nadzieję, że i Twój rzut na taśmę MacGyver uwzględni.:) W innym przypadku nie da się ukryć kto jest autorem prostokąta.
szczemat
29-01-2012, 01:24
Wysłane o 0:13 ;-). Pierwszy mail poszedł przed 21, żeby mieć pewność, że się nie spóźnię, a tu taki klops!
Jeszcze raz przepraszam wszystkich za zamieszanie, ale naprawdę z rozmowy o niczym ciężko było coś wyłuskać. Co do kadru - to jeżeli będę jedyny - to faktycznie będzie problem ;-)
Sergiusz
29-01-2012, 01:26
Tak. W #179 chciałem się upewnić, czy to jedyna forma, po czym zostałem zjechany za nieczytanie, przeczytałem i nie ma tam jasno określone, czy tylko kwadrat, ale można wywnioskować, że tylko, dlatego też wysłałem kwadrat, ale znalazł się ktoś, komu jednak kwadrat chyba nie pasuje (szczemat), no i od nowa w kółko Macieju.
Pasuje Ci temat? Jeśli tak to przybij do pierwszego posta w nowym wątku wpisz rozmiary i wytłuść. Ja wchodzę.
MacGyver
29-01-2012, 01:27
Wysłane o 0:13 . Pierwszy mail poszedł przed 21, żeby mieć pewność, że się nie spóźnię, a tu taki klops!
Jeszcze raz przepraszam wszystkich za zamieszanie, ale naprawdę z rozmowy o niczym ciężko było coś wyłuskać. Co do kadru - to jeżeli będę jedyny - to faktycznie będzie problem
Spokojnie, tą regulaminową północ traktuję mocno umownie (i w nosie mam co na ten temat sądzi micles :-P ).
A teraz naprawdę idę spać bo za 1,5 zaczyna się transmisja z PŚ w Sapporo i chciałbym cokolwiek się przed nią zdrzemnąć :-)
Sergiusz
29-01-2012, 01:31
Prawidłowy temat W koło Macieju ( z szacunem dla Maćków )
szczemat
29-01-2012, 01:32
MacGyver - ufffff...dzięki! :-) Zatem miłego oglądania!
4kwiatek
29-01-2012, 01:35
Hi..
...i teraz wszyscy muszą od nowa wysłać z poprawioną liczbą uczestników :P
Eee tam. Nie miałem uporu Dindieriego. Wpisałem stan nieustalony :P
Pozdrawiam...
DonBolano
30-01-2012, 00:00
To kiedy będzie można zobaczyć Wasze nice?
MacGyver na forum więc zapewne własnie wystawia ankietę 8-)
Battla wystawię w ciągu 24 godzin.
(i w nosie mam co na ten temat sądzi micles :-P )
No czeeeeść :)
MacGyver
30-01-2012, 09:04
MacGyver na forum więc zapewne własnie wystawia ankietę 8-)
Dużo tego przyszło, nie zdążyłem :-) Ankieta będzie po 17-tej
Janusz Body
30-01-2012, 11:27
Po co w ogóle umieszczać? W końcu ma być nic a wygrywa ten co dostanie nic (głosów). :mrgreen:
MacGyver
30-01-2012, 11:31
Jeśli nie umieszczę to głosów nie dostanie nikt i wygrają wszyscy razem :-D
P.S. Wczorajszy termin wystawienia poległ gdyż wybrałem się na foty i zaskoczyły mnie warunki (pozytywnie) więc się wyjazd nieco wydłużył :-D
(pozytywnie)
Więc ,coś zrobiłeś.Szkoda bo to nic do battlea :shock:
Sergiusz
30-01-2012, 12:29
Po co w ogóle umieszczać? W końcu ma być nic a wygrywa ten co dostanie nic (głosów). :mrgreen:
Jednym słowem mam szansę?
waldekgdynia
30-01-2012, 19:20
Naprawdę ten temat to - nic. :cry:
Dużo tego przyszło, nie zdążyłem :-) Ankieta będzie po 17-tejNo czeeeeeeeeeeeeeeeeeść :)
DonBolano
30-01-2012, 20:44
Ciekawe, co wymyśliliście :D
jacek_73
30-01-2012, 20:56
Cierpliwości :-)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://i791.photobucket.com/albums/yy191/Jacula1125/klasyka/cierpliwo.jpg)
MacGyver
30-01-2012, 22:01
No dobra, miclesa zdyskwalifikowałem, resztę zaraz wystawię :mrgreen:
Zapraszam do głosowania: http://www.canon-board.info/showthread.php?p=1040588#post1040588
Dwa zdjęcia wykadrowane w prostokąt zostały dopuszczone - informacja że kwadrat jest obligatoryjny pojawiła się zbyt późno.
oj, nie wszyscy exify usunęli :P
ale zdjęcia super niektóre :)
MacGyver
30-01-2012, 23:09
Hmm, wydawało mi się że sprawdziłem wszystkie...
DonBolano
30-01-2012, 23:37
Każde zdjęcie inne. Każde jedyne w swoim rodzaju.
No i to jest battle!
Świetna sprawa!
Najfajniejsze jest to, że nie mogę poznać które foty były oryginalnie w prostokątach :)
Inne, tak. Ale wiedziałem, że kilka pomysłów muszę ominąć, żeby się nie powtórzyć :D
w ogóle ciekawe, że zdjęcia są dość różne...
choć myślałam, że będzie parę większych "odjazdów" na temat ;-)
fotokor1
31-01-2012, 09:09
no tak: nawet ''nic'' nie tak łatwo jest uwiecznić, chociaz 14 dała temu dla mnie najlepszy wyraz (według jakiejś tam mojej logiki o ile w ogóle ją mam :oops:), 10 mój faworyt - wielkie NIC z trojgiem niebieskich oczu wyłania się z mrocznej odchłani:-P, w życiu nie odgadnę które foto czyje choć chciałam spekulować - tylko po co, gratulacje dla wszystkich za pomysł, czekam na wyniki
Janusz Body
31-01-2012, 09:40
Pomysłów na NIC sporo :-) Faworyt? Nie posiadam. Każde zdjęcie ma w sobie "coś" a miało być nic :mrgreen:
mnie z kolei nic nie zachwyciło. moje nic też takie "nic".
temat trudniejszy niż na pierwszy rzut oka się wydaje :)
szczemat
31-01-2012, 11:51
Każde zdjęcie ma "nic" w sobie! Panie i Panowie - to zaszczyt z Wami walczyć! Naprawdę piękne zdjęcia.
olek.tbg
31-01-2012, 12:18
Wachałem się miedzy 3 a 14 ;)
Jak dla mnie baaaaardzo interesujący battle :D
mnie zostalo pogratulowac... poziom jest!
Sergiusz
01-02-2012, 02:40
... poziom jest!
A czymże jest ten poziom? Dla mnie poziom to … Użyję metafory i przypomnę objawy murarskiej choroby: piasek w żyłach, kamienie w nerkach i poziom w spodniach. Jasne?
Jeśli nic nie ma na filmie to czy film jest czy go nie ma? Więc skoro jest film to nic jest na drugim planie bo na pierwszym coś już jest. Jednym słowem jest to film na którym nic nie ma. Posuwając się krok dalej to nic z widocznego negatywu po skanowaniu czy wykonaniu odbitki będzie czarne jak kwit na węgiel. I jak się spytacie kogokolwiek pokazując mu piękny czarny oprawiony fotogram w stosownym rozmiarze -Co widzisz? W odpowiedzi zapewne usłyszysz-Coś w tym jest!
Ogólnie patrząc i pomijając, że na większości zdjęć nic nie ma to wydaje mi się, że jest stanowczo za płasko. Kto popatrzy to gotów pomyśleć, że nic jest cienkie jak więzienna zupa. Stąd pomysł na temat kolejnego battla: Nic w głębi przestrzeni http://www.canon-board.info/showthread.php?p=1041019#post1041019
grzegorzki
01-02-2012, 13:20
I to by bylo na tyle.
I jak się spytacie kogokolwiek pokazując mu piękny czarny oprawiony fotogram w stosownym rozmiarze -Co widzisz? W odpowiedzi zapewne usłyszysz-Coś w tym jest!
Chyba nigdy nie zrozumiem Sztuki ;-)
Janusz Body
01-02-2012, 17:54
..... I jak się spytacie kogokolwiek pokazując mu piękny czarny oprawiony fotogram w stosownym rozmiarze -Co widzisz? W odpowiedzi zapewne usłyszysz-Coś w tym jest!....
Pokaż bazgroły i powiedz, że to Picasso albo Salvadore Dali i będą ochy i achy. Pokaż identyczne bazgroły i powiedz, że to Kowalski to....
Wszystko jest subiektywne. Niestety często subiektywizm zamienia się w subiekta i ocena jest zależna bardziej od osoby autora niż od czegokolwiek innego. Dobrze, że battle jest anonimowy :-)
Dobrze, że battle jest anonimowy :-)
Swoją drogą jestem cholernie ciekawa czyje są które zdjęcia.
Jak przy "normalnych" to mam jakieś typy, mimo wszystko styl się przebija, tak tu nie ma NIC, kompletnie nie wiem, które czyje, no oprócz jednego, bo autor mi się przyznał ;-)
MacGyver
01-02-2012, 19:34
Swoją drogą jestem cholernie ciekawa czyje są które zdjęcia.
Ja tam wiem.... ale nie powiem :-P *
* ewentualne propozycje korupcyjne w sprawie ujawnienia autorów można składać za pośrednictwem PW ;-)
No nie jestem dzieckiem, wytrzymam te parę dni :P
myślę, że po battlu się ujawnią ludzie ;-)
Ci, którzy zebrali jakieś głosy pewnie się ujawnią ;)
Kolekcjoner
01-02-2012, 20:41
No i nic nie mogę wybrać :mrgreen:.
jacek_73
01-02-2012, 20:46
No i nic nie mogę wybrać :mrgreen:.
Ja też :-D
Baardzo podoba mi się foto & - stawiam że to 53&61v52@ :mrgreen: A negatywy obstawiam że są Marty; jak się bawić w zgadywanki :-)
A czymże jest ten poziom? Dla mnie poziom to … Użyję metafory i przypomnę objawy murarskiej choroby: piasek w żyłach, kamienie w nerkach i poziom w spodniach. Jasne?
Jeśli nic nie ma na filmie to czy film jest czy go nie ma? Więc skoro jest film to nic jest na drugim planie bo na pierwszym coś już jest. Jednym słowem jest to film na którym nic nie ma. Posuwając się krok dalej to nic z widocznego negatywu po skanowaniu czy wykonaniu odbitki będzie czarne jak kwit na węgiel. I jak się spytacie kogokolwiek pokazując mu piękny czarny oprawiony fotogram w stosownym rozmiarze -Co widzisz? W odpowiedzi zapewne usłyszysz-Coś w tym jest!
Ogólnie patrząc i pomijając, że na większości zdjęć nic nie ma to wydaje mi się, że jest stanowczo za płasko. Kto popatrzy to gotów pomyśleć, że nic jest cienkie jak więzienna zupa. Stąd pomysł na temat kolejnego battla: Nic w głębi przestrzeni http://www.canon-board.info/showthread.php?p=1041019#post1041019
a moze ugryzc to z kompletnie innej strony i potraktowac ze wiecej linii
na zdjeciach tworzy poziomy niz piony :D
Sergiusz
02-02-2012, 02:43
Pokaż bazgroły i powiedz, że to Picasso albo Salvadore Dali i będą ochy i achy. Pokaż identyczne bazgroły i powiedz, że to Kowalski to....
Tu byłbym bardzo ostrożny. Trafiła kiedyś w moje ręce kopia obrazu wymienionego powyżej autora http://www.salvador-dali.com.pl/SalvadorDali19731982/salvadordalitrzywspaniaetajemnicegali.html U mnie wisiała obrócona w lewo o 90 stopni. Przyszedł znajomy patrzy, patrzy i mówi: -Zupełnie nie łapię o co tu biega... Ja mówię, że obraz źle wisi i przekręcam go do właściwego położenia. A on: -Patrz! Od razu wiedziałem, że coś jest popier.... No teraz to zupełnie coś innego...
Ja nie wybrałem bo mam jeszcze czas. Sporo czasu a mam tylko jeden głos. Zapisałem sobie zdjęcia w osobnym folderze i odrzucam te zdecydowanie na „nie” Moim faworytem jest 1 Jak dla mnie zdjęcie to dotyka geniuszu.
najeli- a jakie to ma znaczenie kto? Według mnie znacznie większe znaczenie ma to co ktoś zobaczył i pokazał jako nic. Mnie to raczej rajcuje. Na zrozumienie przyjdzie czas.
najeli- a jakie to ma znaczenie kto? Według mnie znacznie większe znaczenie ma to co ktoś zobaczył i pokazał jako nic. Mnie to raczej rajcuje. Na zrozumienie przyjdzie czas.
Po prostu jako że znam osobiście parę osób jestem ciekawa jak spojrzeli na temat. Zdjęcia są bardzo różne, wiele mnie zaskoczyło i po prostu jestem ciekawa jak to się ma do osoby autora.
MacGyver
03-02-2012, 22:01
Ankieta kończy się za trzy dni a jak dotąd tylko 80-ciu użytkowników wzięło w niej udział. zapraszam do głosowania :-)
Nie ma na co głosować ..:shock:
najlepiej na nic nie głosować ;)