licorea
16-01-2006, 18:22
Dzisiaj dotarl do mnie kurierem nowy obiektyw Canon 50mm f/1.4 USM. Dotychczas korzystalem okazjonalnie z 50 1.8 brata. To co zwrocilo moja uwage od razu to troche wiekszy ciezar i jedna rzecz, ktora nie daje mi spokoju...
Podczas poruszania nim [czy to samym szklem, czy calym body z tym obiektywem z przodu] wystepuje cos co mnie niepokoi - odczuwam lekki ruch wewnatrz obiektywu, tak jakby cos ciezkiego poruszalo sie podczas zmiany pozycji.
Przepraszam za nietypowe pytanie, ale mam 48 h na przetestowanie obiektywu, wolalem sie upewnic. Nie spotkalem sie dotychczas z podobna sytuacja przy swoich poprzednich obiektywach, stad moje pytanie na forum.
Osoby posiadajace ten obiektyw bardzo prosze o opinie.
Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Lukasz
Podczas poruszania nim [czy to samym szklem, czy calym body z tym obiektywem z przodu] wystepuje cos co mnie niepokoi - odczuwam lekki ruch wewnatrz obiektywu, tak jakby cos ciezkiego poruszalo sie podczas zmiany pozycji.
Przepraszam za nietypowe pytanie, ale mam 48 h na przetestowanie obiektywu, wolalem sie upewnic. Nie spotkalem sie dotychczas z podobna sytuacja przy swoich poprzednich obiektywach, stad moje pytanie na forum.
Osoby posiadajace ten obiektyw bardzo prosze o opinie.
Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Lukasz