Zobacz pełną wersję : 550D problem z odtwarzaniem na TV, kabel HDMI
marie21mk
04-01-2012, 20:56
Witam,
mam problem z odtwarzaniem zdjęć na TV poprzez kabel HDMI, aparat to 550D. Oba urządzenia wyłączone, podłączam kabel, włączam TV, potem aparat i nic nie widać, brak sygnału, chociaż przez chwilę widzi urządzenie, ale obraz się nie wyświetla. Czy to wina taniego kabla (koło 20zł), czy może coś nie tak z aparatem? Wejście w TV jest sprawne, bo laptopa widzi, tylko coś nie gra z aparatem.
Mi się wydaje, że raczej problem TV.
A tak naprawdę za mało zmiennych podajesz - jaki model TV?
marie21mk
05-01-2012, 07:36
model to LG 50pv350, byłam pewna że będzie działać a tu zonk
Podłączałem do monitora (samsung) przez kabel HDMI (za 20 zł) mojego 500D i problem miałem podobny. Okazało się, że źle łączy w gnieździe aparatu, dopiero po odpowiednim ustawieniu aparatu na stole i dociśnięciu wtyczki obraz się pojawia, ale nie mogę ruszać aparatu bo następują przerwania i obraz znika.
Teściowie mają kilka wejść HDMI w swoim samsangu* by uaktywnić połączenie aparat-tv trzeba było w tv zaznaczyć funkcję poboru (taka była tego Polska nazwa).
*samsung oczywiście tylko w Koreańczycy ostatnio coś tak go nazywają ;)
marie21mk
05-01-2012, 20:59
Podłączałem do monitora (samsung) przez kabel HDMI (za 20 zł) mojego 500D i problem miałem podobny. Okazało się, że źle łączy w gnieździe aparatu, dopiero po odpowiednim ustawieniu aparatu na stole i dociśnięciu wtyczki obraz się pojawia, ale nie mogę ruszać aparatu bo następują przerwania i obraz znika.
no to u mnie to samo jak się okazuje, dzięki za wskazówki, myślałam, że kabel do kitu