PDA

Zobacz pełną wersję : jakość fotek w A510

XenonSG
15-01-2006, 14:53
ostatnio zmartwia mnie pewna sprawa otóz nawet przy duzej rozdzielczosci zdjęc fotki wychodza jakeis takie rozmazane widac takie brzydkie pixele szczególnie gdy robie fotki w domu ale na zewnątrz tez tak jest roździelczosc ustawilem nawet na największą i kompresji brak a mimo to tak brzydko wychodzą fotki czy to moze byc wina brudnego obiektywu ??? i czy to normalne ze robiąc zdjęcia na ustawieniach manualnych aparat zawsze tak długo mysli ze fotka jest zawsze rozmazana ?

Vitez
15-01-2006, 17:28
Pokaz przyklad + nastawy (wyciag z exifa).

XenonSG
16-01-2006, 14:24
ale akurat nie mam na kompie zadnych tych fotek bo te brzydkie odrazu wywalalem a na marginesie co to jest ten wykres ixf czy jakos tak :/ ?

Simon
16-01-2006, 15:49
ale akurat nie mam na kompie zadnych tych fotek bo te brzydkie odrazu wywalalem a na marginesie co to jest ten wykres ixf czy jakos tak :/ ?

To chyba jakas marna prowokacja... :/

XenonSG
16-01-2006, 21:23
prowokacja ?? do czego ?? takie to dziwne ze kupilem cyfrówke i niepokoi mnie ze zaczela robic fotki jak moja stara kamera internetowa ?? chcialem tylko wiedziec czy to poprostu aparat jest taki kiepski czy to moze byc wina tego ze obiektyw jest zabrudzony ...

Vitez
17-01-2006, 01:06
chcialem tylko wiedziec czy to poprostu aparat jest taki kiepski czy to moze byc wina tego ze obiektyw jest zabrudzony ...

Lekarz na telefon tez ci niewiele pomoze (chyba ze kiepski lekarz, leczacy "byle na odwalsie" ).
Tak wiec niestety - bez przykladowych fotek ciezko okreslic co moze dolegac twojemu aparatowi.
Moze tobyc albo matryca, albo brud, albo insze uszkodzenie, albo kiepski fotograf.

A o Exifie poczytaj w googlu :roll: .