PDA

Zobacz pełną wersję : Bateria - Canon 500D

lp2401
06-12-2011, 20:16
Witam
Mam taki problem trochę dziwny ale jednak...
Ma 4 dni mam canona 500D - wszystko cacy i wogole ale...
Bateria rozładowuje sie po 250 zdjęciach... mam powyłączane wszystkie dodatkowe funkcje ( korzystam z wizjera ora LIVE VIEW) mimo to nadal jest tak samo - czy może to być wina krókiego ładowania? po 2 godzinach lampa ładowarki jest już na zielono co mnie dziwi bo w innych aparatch jak mialem przynajmniej 4 godziny trzeba było ładować
Kupiłem i tak dzisiaj drugą baterie bo i tak potrzebna będzie do różnego rodzaju plenerów ale ciekaw jestem jak z nią będzie... i z tą oryginalną.
Macie jakieś sugestie na ten temat?
Pozdrawiam

flankerp
06-12-2011, 20:29
Wydaje mnie się, że bateria ładuje się w dwie godziny.. Jeżeli korzystasz z LV to to jest powodem. LV niestety zjada dużo energii. Ja praktycznie tylko jak foce na statywie (i też nie zawsze) ostrze przez LV.

Zobacz jak długo wytrzyma bez LV?

Mi spokojnie starcza na kilkaset zdjęć, nigdy nie sprawdziłem dokładnie bo nie robiłem w jednym ciagu więcej niż 400-500...więc nie pamiętam ile jeszcze potem dało rade gdyż po sesji kopiuje na Laptopa (+ backup czasem jak fotki sa bardzo ważne) i kasuje karty aby zrobić miejsce na następne.

PS: Jeżeli używasz Gripa to wyłaczaj go jak chowasz aparat po sesji.. Grip zjada abterie nawet jak nie pracujesz na aparacie (minimalnie, ale zauważalnie)

lp2401
06-12-2011, 20:34
a no to wszystko jasne:] jestem ciekaw tylko czy w innych też tak żre LV... na wizjerze sie przekonam we wtorek jak w bydgoszczy bede na koncercie georga kolliasa - wtedy sie okaze jak 500D pożera 2 baterie i jak 70-200 4L sprawdzi sie w takich warunkach

ToleDo
06-12-2011, 20:38
U mnie:
- czas ładowania tez około 2h tak oryginał jak i zamiennik na oryginalnej ładowarce
- czas pracy około 320-350 zdjęć ( nie korzystam z LV i bez nadmiernego przeglądania) na jednej baterii
- czas pracy na gripie ( zmienniki Phottixa ) około 600 zdjęć + przeglądanie )

lp2401
06-12-2011, 20:49
no i wszystko jasne:]