Zobacz pełną wersję : Bardzo tani tilt shift
januszt25
30-11-2011, 09:10
Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.
Pkt 8 regulaminu forum
Tezet-gdynia
30-11-2011, 17:08
Czy mi sie wydaje, czy on przykleil obiektyw pierscieniem ostrosci do tej gumy :D ?
gadget_zary
30-11-2011, 17:32
Nie wydaje ci sie :D
seti_60d
30-11-2011, 23:02
Przeglądając You Tube natknąłem się na fajne wideo, które jak w prosty i tani sposób wykonać obiektyw typu tilt shift. Sam pomysł wydaje się banalnie prosty do wykonania i zabawny.
Mnie się wydaje, że to bardziej w kategorii humorystycznej było, bo nijak nie da to zdjęcia, chyba że trzymać to prosto, wtedy to za pierścień dystansowy może służyć. Tilt shift kieruje obraz prosto na materiał światłoczuły, mimo zakrzywienia drogi światła. Oczywiście mogę się mylić, bo nie przetestowałem tego wynalazku osobiście.
flankerp
30-11-2011, 23:19
To będzie działać.. To takie a'la baby lens
Nie wiem, czy taki tani sposób.
Dużo taniej można to zrobić kupując najtańsza przejściówke m42-EOS na ebay (cca. 3 USD z przesyłką do Polski) i kawałek dętki koła motocyklowego, znalezionej u dziadka w piwnicy, albo wyżebranej w serwisie opon.
Tak wogóle, to uwielbiam filmiki o byleczym, które rozpoczynaja sie minutowym wstępem o kompletnie niczym.
seti_60d
01-12-2011, 00:50
Nie wiem, czy taki tani sposób.
Dużo taniej można to zrobić kupując najtańsza przejściówke m42-EOS na ebay (cca. 3 USD z przesyłką do Polski) i kawałek dętki koła motocyklowego, znalezionej u dziadka w piwnicy, albo wyżebranej w serwisie opon.
Tak wogóle, to uwielbiam filmiki o byleczym, które rozpoczynaja sie minutowym wstępem o kompletnie niczym.
Pewnie nieprędko to nastąpi, ale jak już będę na emeryturze, to zajmę się konstruowaniem takich dziwnych przydasiów i będę to w necie pokazywał, żeby wygrać jakąś tysięczną eliminację programu typu "chyba mam talent" :)
Kolekcjoner
05-12-2011, 10:35
To doskonale podsumowuje setki filmików na YT :D. Dokładnie tak to wygląda.