Zobacz pełną wersję : Problem z zakładką Lens Aberration Correction w DPP
Szukałem, ale nie znalazłem.
Przy rawie z 500d i 18-55 IS lub 55-250 IS (które przez DPP są obsługiwane) przycisk "Tune..." jest aktywny, ale po jego wciśnięciu na ułamek sekundy wyświetla się okno i zaraz potem znika.
Przy szkłach manualnych jest tak jak być powinno - "Tune..." jest na szaro.
Co się dzieje?
DPP 3.9.2.0 oraz 3.10.2.0 - bez zmian.
Co prawda mam tylko 55-250 IS ale sprawdziłem u mnie ta zakładka działa. Mam wersję 3.10.2.0. Może trzeba spróbować odinstalować i ponownie zainstalować ?
+zainstalować wszelkie aktualizacje.
Ostatnią wersja jest 0200154001 Last modified: 11-Aug-11 jest tutaj http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/cameras/Digital_SLR/EOS_550D.aspx?DLtcmuri=tcm:13-856255&page=1&type=download. Ja to robię w ten sposób że jak instaluję na nowo to wkładam tylko płytkę z oryginalnym oprogramowaniem od canon -a i klikam na pobraną aktualizację i wszystko jest na czysto zainstalowane :)
nic nie pomaga- reinstal i czyszczenie rejestru. nie wiem co jest grane.
Będę zgadywał: pracujesz na Mac-u? Na Macu nie działa (nie tylko to zresztą) a na Windowsach działa - przynajmniej u mnie.
Będę zgadywał: pracujesz na Mac-u?
To Maki mają rejestr?
znaczy, powiedzmy sobie szczerze, nie wiem nawet jak to nazwac, to bylo raczej przeszukanie rejestru pod wzgledem bledow przez ccleaner - nie znam sie za bardzo na tym. nie znalazlem nic podobnego w internetach, nie mam pojecia co to za blad i co go wywoluje