Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 300D dziwny problem z LCD

Marcin79W
10-01-2006, 23:26
Witam Serdecznie
Mam dziwny problem z LCD. Któregoś dnia włączyłem aparat i okazało się że LCD nie działa, nie wyświetla ani fotek z karty, ani MENU. Dziwne jest to że po włożeniu karty z wgranym firmware pojawia się obraz na LCD i pyta czy załadowac nowy firmware. Czyli raczej LCD nie jest uszkodzony.

Mam orginalny firmware1.1.1 , miałem raz "ulepszony" ale było tam za wiele funkcji jak na początek dla mnie więc wróciłem do orginalnego. Po powrocie do orginalnego wszystko działało nadal bez zarzutu, nie było żadnych komplikacji.

Wyjęcie CF , baterii CR, akumulatora nic nie daje. Aparat ma ustawienie "wyłącz po 2minutach" i w trakcie zabawy w domu, zostawiłem go po prostu na szafce nie wyłączając - wyłączył się sam a po włączeniu na drugi dzień , już nie dało się korzystac z LCD.

Ktoś wie o co chodzi ??

pozdrawiam
Marcin

kociu
11-01-2006, 02:45
moze sproboj jeszcze raz wgrac nowy firmware

Marcin79W
12-01-2006, 01:49
nic nie daje...
w serwisie zaniemówili z wrażenie jak opowiedziłem co jest
chyba pozostaje odsyłka do serwisu :o(

Vitez
12-01-2006, 01:54
Ktoś wie o co chodzi ??

Karta graficzna siadla... tak to jest z tymi zintegrowanymi... trzeba bylo doplacic za wersje z karta dokladana - jakiegos Radeona czy Geforca ;)

Marcin79W
12-01-2006, 01:59
mam 9800pro :wink: i jest spox, a co do aparatu to własnie spadłem z krzesła ze śmiechu :p bo coś mnie tknęło i dmuchnąłem ustami w otworek na jacka do TV i chyba musiał tam jakiś paproch siedzic bo zaczęlo działac i wszystko jest ok. Skojarzyłem po tym że jak się podłącza do TV to następuje odłaczenie na gnieździe podobnie jak słuchawki w zestawie głośnikowym :grin: banał a tyle wkurzania się :roll: