Zobacz pełną wersję : Czyżby nowe CS i LR?
Od kilku tygodni moja skrzynka odbiera "zmasowany" atak marketingowy z Adobe. Co chwilę dostaję informację, że "dzisiaj jak kupisz CS5 to dostaniesz 30% zniżki", albo (to akurat przed chwilą) "dzisiaj Lightroom 3 z rabatem 50%".
Nie sa to żadne fejki, a realne oferty.
Zastanawiam się w związku z tym, czy coś nie leży na rzeczy, że z poczatkiem roku będziemy mieli CS6 i LR4? W sumie to wygląda dość realnie. Od premiery obu programów minęło już sporo czasu.
Co myślicie?
Jordański
27-10-2011, 10:56
Całkiem możliwe. W takim razie poczekam jeszcze trochę i kupię CS5 z rabatem 50%, a może nawet jeszcze większym...
dinderi- mi tez się coś tak wydaje. CS5 pewnie koło kwietnia, maja ale Lr4 było by miło, jakiś upgrade by się przydał
Kiedy wychodzą nowe aparaty to pojawia się nowa wersja LR. Ale te rabaty to raczej chęć poprawienia wyników z końcem roku. Jak widać można też sprzedawać w lepszej cenie.
Kiedy wychodzą nowe aparaty to pojawia się nowa wersja LR.
poprawka: nowy bezplatny upgrade.
a upgrade do LR4 juz nie bedzie bezplatny ;)
poprawka: nowy bezplatny upgrade.
a upgrade do LR4 juz nie bedzie bezplatny ;)
A slyszałeś aby Adobe robiło kiedykolwiek upgrade do nowej pełnej wersji za free :(
Bardziej ciekawe kiedy bedzie i co będzie nowego, bo w tej nowej poprawce to chyba tylko dodali nowe obiektywy i kilka aparatów więc nie wiem czy jest sens.
A slyszałeś aby Adobe robiło kiedykolwiek upgrade do nowej pełnej wersji za free :(
to nie jest firma charytatywna, wiec to jest logiczne.
rozchodzilo mi sie tylko o roznice miedzy updatem 3.5 do 3.6 a 3.5 do 4.0 ;)
np. miedzy LR2 a LR3 Adobe kompletnie przebudowalo mechanizm bazodanowy katalogu i na pracy z katalogiem widac ogromne przyspieszenie. a miedzy 3.0 a 3.x to to jest kwestia raptem polatania bugow i dodania puszek i sloiczkow...
Silnik też kompletnie się zmienił, widać to szczególnie na zdjęciach ze sporą ilością szumu. 2010 (Current) jest jakby bardziej Nikon-like - ziarno kapkę mocniejsze, ale więcej detalu i mniej kolorowych placków.
Za to odszumiacz w Lr3 ładnie dziala, wolę go niż tego z c1