Zobacz pełną wersję : lampa 420 EZ
Hej.
Czy ktos z Was wie, czy lampa blyskowa 420 EZ bedzie wspolpracowac z canonem 5D markII? Licytuje ta lampe i dopiero teraz doczytalem, ze tylko niektore z seri EZ dzialaja z Eos cyfrowymi. Jesli ktos moglby polecic mi dobra, niedroga lampe do 5D bylbym rad.
Dzieki, pozdrawiam forumowiczow.
Nie jestem pewien ale seria EZ nie będzie działać w E-TTL a tym samym z żadnych z cyfrowych wynalazków Canona. Zostaje tryb manualny ale nie wiem czy w/w lampa go posiada
matti_1989
10-10-2011, 17:46
420ez + cyfra tylko na M. Używam 420 i 540 z g10 działa aż miło ale tylko tryb M.
spootnick
19-01-2012, 22:32
odswieze ten temat. Lampy z serii ez niestety niedzialaja z e ttl. A tak ogolnie jest to bardzo fajna przyjemna lampka w stylu 430 ex. Posiada pelny manual wiec mozna spokojnie robic zdjecia ale w w stosunku 1/1 i 1/2 przepala jesli jest ustawiona na w prost. Trzeba silnie redukowac i kombinowac. Na pewno sie nada jako druga lampa do parasolki czy tez innych studyjnych akcesoriow. Chyba bedzie to lepszy wybor niz tanie chinczyki.
NiceColors
23-02-2018, 00:03
Zależy jeszcze do czego ją używasz, jak jakieś fotki na spacerze z rodziną to nie ma większego problemu, czy studio. Gorzej jak jakaś reporterska robota. Ale zawsze można odsprzedać przecież