Zobacz pełną wersję : kasiacorporation?
Czy ktoś z Was kupował może na allegro u kasiacorporation? Znakomita wiekszośc komentarzy jest pozytywna ale zdjęcie na aukcji, które jak kasia twierdzi jest autentycznym foto sprzedawanego obiektywu budzi moje wątpliwości...
Chodzi o tę aukcję: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79482177
TOKIN
Hmm nie widziałem nigdy na żywo żadnej Lki ale to zdjęcie mi nią pachnie. IMHO obiektywy za 799zł tak ładnie nie wygladają :)
Pszczola
08-01-2006, 22:13
Nie pachnie bo te szklo to nie Lka. To 'tylko' USM. Nowka stoi okolo 1200-1300 zl.
http://www.sklepfotograficzny.pl/obiektywy/Canon/EF-100-300-f4.5-5.6-USM/
Nie pachnie bo te szklo to nie Lka. To 'tylko' USM. Nowka stoi okolo 1200-1300 zl.
Dokladnie. Opis jest TU (http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=ModelDetailAct&fcategoryid=150&modelid=7339)
A TU (http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=17&sort=7&thecat=27) troche opinii o nim. I TU tez (http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-100-300mm-f-4.5-5.6-USM-Lens-Review.aspx)
:mrgreen:
Czy ktoś z Was kupował może na allegro u kasiacorporation? Znakomita wiekszośc komentarzy jest pozytywna ale zdjęcie na aukcji, które jak kasia twierdzi jest autentycznym foto sprzedawanego obiektywu budzi moje wątpliwości...
Chodzi o tę aukcję: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79482177
TOKIN
A w tle pewnie Kasia ;)
Kasiacorporation sprzedaje różne obiektywy, w tym często M42. Wszystkie mają zdjęcia w tym samym stylu. Ładnie oświetlone i wyszopowane na plastik. W przypadku porstów czy heliosów na 100% takie zdjęcie było robione samodzielnie.
Silent Planet
08-01-2006, 22:38
Możesz spokojnie brać u pani Kasi.
Sprawdzony sprzedający.
No właśnie; zdjęcie na aukcji wygląda jak foto nowego obiektywu, poprosiłam mailowo o real fotkę i dowiedziałam sie, że ta na aukcji jest real...Żadnej gwarancji/rękojmi sprzedawczyni nie daje i stąd mam obawy. Wszystkie jej opisy są bardzo lakoniczne i tak naprawdę trudno coś wywnioskować. A może lepiej nie pakować się w używany obiektyw zwłaszca z niepewnego źródła??
Patrząc na to realistycznie w podobnych pieniądzach można nabyć sigmę 70-300 lub canona 90-300...oczywiście nowe
No Sigma 70-300 APO jest warta uwagi chyba. Tylko pewnie wolna i głośna, ale za to od 70 mm.
Nie ogłuchłem od mojej Sigmy, a na szybkość nie narzekam. Jest szybsza od Pentacona :)
:D Kasia jest owszem na zdjęciu, ale to Kamil C. , jej mąż jest sprzedawcą. Gość jest nieżle zakręcony ale raczej uczciwy.
dawno dawno temu kupowalem zdaje sie spilowanego kita. jak na kita to byl bajecznie ostry (np w porownaniu do sigmy 18-125), ogolnie polecam.
A w tle pewnie Kasia ;)
Znaczy sie ze jest w zestawie ? ;)
Może nie sama Kasia, ale czerwone futerko z jedyne 99 zł (inna aukcja).
Zadalem pytanie dosc dawno temu odnosnie jakiegos obiektywu, juz nie pamietam, o ktory chodzilo, z uwagi wlasnie na lakoniczny opis, ze dziala on z aparatami cyfrowymi. Pytanie bylo proste: dziala z nimi AF czy nie dziala. Odpowiedzi do dzis nie otrzymalem, wiec jakos nie ufam temu sprzedajacemu, a fotki to raczej nie realfoto...
:D Kasia jest owszem na zdjęciu, ale to Kamil C. , jej mąż jest sprzedawcą. Gość jest nieżle zakręcony ale raczej uczciwy.
wlasnie mialem sam napisac "znana historie Kasi Laski i Kamila Cabana", ale widze, ze sa jeszcze inni wetereni na tym forum :)
alez to byly piekne czasy... plfoto nie bylo takie duzo, zadymy lokalne szybko nabieraly globalnego charakteru... ech... :mrgreen:
Może nie sama Kasia, ale czerwone futerko z jedyne 99 zł (inna aukcja).
ale co Ci sie nie podoba w zmyslowej Paryzance, albo w kocim wdzieku Pumy? :) sobie kupujesz jakas eLeczke, malzonce "zmyslowa kocice" czy co tam i sesja gotowa ;)
ale co Ci sie nie podoba w zmyslowej Paryzance, albo w kocim wdzieku Pumy? :) sobie kupujesz jakas eLeczke, malzonce "zmyslowa kocice" czy co tam i sesja gotowa ;)
Właśnie że mi się podoba:!:
Jeżeli w znacznej części sprzęt foto służy do uwieczniania piękna kobiet, to dlaczego nie użyć tego piękna do reklamy samego sprzętu? Jeśli można przy samochodach:?:
A futerka niczego sobie, takie delikatne osłonki na modelki. Co by się nie "porysowały" w trakcie sesji;-)
[QUOTE=akustyk]wlasnie mialem sam napisac "znana historie Kasi Laski i Kamila Cabana", ale widze, ze sa jeszcze inni wetereni na tym forum :)
to były czasy, nie? :D
TommyTheCat
10-01-2006, 10:26
to moze ktos uchyli nieco tajemnicy z tej opowiesci, bo nie dla wszystkich jest ona znana :)
to były czasy, nie? :D
prawde mowiac, to ja bylem wtdy mlody smarkajacy jesli chodzi o robienie zdjec. ale rajdy Kamila Cabana pamietam dobrze ;) wesolo bylo :D chociaz potem juz przesadzal i sobie go do "ulubionych-inaczej" dodalem...
ale tak czy siak, plfoto dawniej chyba inaczej wygladalo. mniej ludzi, wiecej porzadnych zdjec... albo moze to taka nasza ludzka przypadlosc, ze zyjemy przeswiadczeni, ze kiedys bylo lepiej :)
ech... ale tak powspominac... Irka Blaszczyka, Kamila Cabana, ... :)
to moze ktos uchyli nieco tajemnicy z tej opowiesci, bo nie dla wszystkich jest ona znana :)
chodzi o to, ze Kamil Caban (maz i fotograf Kasilaski) robil drzewiej na plfoto rozne "jazdy", wkurzony na chalturnictwo, kiepski poziom zdjec i brak pomyslunku. i nie byl przy tym delikatny.
jak chcesz szczegoly to wpisz w "szukaj autora" na plfoto "Kamil Caban" i "kasialaska" ;)
jak chcesz szczegoly to wpisz w "szukaj autora" na plfoto "Kamil Caban" i "kasialaska" ;)
chyba sie nie wylgasz od opowiadania :-)
To konto jest zablokowane ze względów regulaminowych
te szczegóły to "To konto jest zablokowane ze względów regulaminowych" szkoda, bo rozbudziles moja ciekawosc
Nie znam szczegolow, ale poblokowane konta (jesli o to chodzilo) maja swoja wymowe.
Wracajac do watku - kupowalem kiedys obiektyw,
pozniej jeszcze jeden drobiazg do obiektywu poza aukcja,
- wszystko przeprowadzone wzorowo i sprawnie, uzyskalem nawet maly rabat.
Od siebie zdecydowanie polecam.
Pozdrawiam,
Parteq