Zobacz pełną wersję : ofetry z ebay'a
Przegladam czasem oferty na ebay'u amerykanskim i tak sie zastanawiam, nad czyms co dzis widzialem...
Widzialem dzis aukcje z nowym eosem 1D Mark2 za 500 dolarow kup teraz...
Przeczytalem opis ale wynikalo z niego ze wszytko jest ok.
Aparat mial byc nowy z gwarancja.
Dalem sobie spokoj bo stwierdzilem ze az takie promocje sie nie zdazaja i cos musi byc nie tak...
Moje pytanie brzmi czy jest mozliwosc aby ktos naprawde sprzedawal nowego 1Dmark2 za 500$ ?
Aukcji juz oczywiscie nie ma bo ktos kupil, ale z ciekawosci sprawdze za jakis czas lub napisze do kupca czy wszytko bylo ok...
Napiszcie co o tym sadzicie.
Moze 5000$ w komplecie z obiektywami?
Podaj linka bo cos nie wierze...
oto link
http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-1D-Mark-II-8-2MP_W0QQitemZ7579193032QQcategoryZ107906QQrdZ1QQcm dZViewItem
Ciekawa aukcja... Facet jest z GB a sprzedaje tylko do S lub N America. Sadze ze ten sprzet jest kradziony, serwis w USA nie ma informacji o sprzecie z Europy, gdyby go sprzedal w Europie kupujacy wpadl by przy pierwszej wizycie w serwisie.
Bundled Kits:
Camera Bag, Extra Battery, Extra Memory, Memory Reader, Tripod eee cos chyba nie halo....
Mnie rowniez to zdziwilo...
Zarowno to ze jest z angli a sprzedaje do ameryki jak i "Camera Bag, Extra Battery, Extra Memory, Memory Reader, Tripod"
Poza tym nie ma zadnego sesownego opisu poza donymi technicznymi.
zajadę chyba do niego w wolnej chwili i zobaczę na miejscu co i jak... mocno zainteresowała mnie jego oferta, przyznaję.... jeśli będę mógł na miejscu sprawdzić co i jak, to czemu nie...
zajadę chyba do niego w wolnej chwili i zobaczę na miejscu co i jak... mocno zainteresowała mnie jego oferta, przyznaję.... jeśli będę mógł na miejscu sprawdzić co i jak, to czemu nie...
moze zaproponuj mu 100$ wiecej i niech sprzeda tobie poza ebay'em;)
Tak warto, wspomoz zlodzieja.
A gdyby nie byl zlodziejem to warto podkupic czlowieka, ktory pierwszy sie zdecydowal. Wiecej tam Was "polaczkow" w swiecie grasuje?
Czesc.Ch.
bartolomic
07-01-2006, 14:43
nom... już kupowałem tak wiele sprzętu łudząc się, iż to jest prawda... za każdym razem sprzedawca chciał realizacji płatności poprzez Western Union Money Transfer... często też wysyłają potwierdzenia z ebay'a, że portal gwarantuje bezpieczeństwo transkacji, gdyż koto PayPal Sprzedawcy przez kłopoty techniczne nie działa... zgłosiłem sprawę do ebay'a... mail sfałszowany (z bardzo podobnych adresów do ebay np.ebaysecurity etc.) konto sprzedawcy zablokowane itd.. to są zwykli oszuśi.. zresztą - wiadomo po co im WU i co dzieje się z pieniędzmi po wysłaniu... więc.. lepiej się nie napalać:razz:
Zawsze jakis chciwy idiota sie natnie. Na 100%. To trwa juz tysiace lat.
Czesc.ch.
Przede wszystkim należy dokładnie czytać teksty. Ostatnio kolega naciął się na ameyukańskiego eBaya kupując instrukcję zamiast Windera! Tak więc...aby nie była to kolejna instrukcja, kradziony sprzęt lub inna przykra niespodzianka
Dla mnie takie super oferty zawsze są podejrzane i mało wiarygodne. To nie jest możliwe aby kupić dobry pełnowartosciowy sprzęt za 20% jego ceny katalogowej.
Tak warto, wspomoz zlodzieja.
A gdyby nie byl zlodziejem to warto podkupic czlowieka, ktory pierwszy sie zdecydowal. Wiecej tam Was "polaczkow" w swiecie grasuje?
Czesc.Ch.
Nie wiem jak Ty interpretujesz buzke puszczajaca oczko ";)" ale dla mnie nie oznacza to powaznego podejscia do tematu, ale oczywiscie kazdy ma prawo wyrazic wlasna opinie...
Wszędzie się mozna naciąć na sprzedawców- Sprzet wartości 3000 USD za 800 USD, etc albo dopiek Like new - generalnie ze dwa razy utopiony , albo gdzieś kradziony. Co do numerów aparatu to można je zmienić. Zreszta jak wszystko na świecie. Tę sprawę znam z Canady. Zgosiłem do serwisu że skradzione a gość mi powiedzial że numry są trzymane przez 30 dni a potem wywalane. Bo sprzęt się odnajdywał w domu pod "kocem" nikt o tym nie informował serwisu. przychodził potem właściciel do serwisu a oni wzywali Policje. Duzo zamieszania i tyle.:lol: Może jak sprzęt warty ze 30k USD to może się zainteresują ale taką 350 czy 20D. Wątpię. :mrgreen:
KORD/EPKK
11-01-2006, 01:31
Hmmm. Ja bym od niego nie kupil. Nawet gdyby mial w podobnej cenie co inni sprzedawcy (bardziej wiarygodne). Gosc ma 10 feedbackow z tego dziewiec pozytywnych... Zreszta wiekszosc to feedbacki od sprzedawcow czyli musial kupowac. Jakis kant tutaj czuje...
Zreszta poczekamy na feedback od tego co kupil i sie okaze...
Pozdrawiam
Ten sam koles wystawil wlasnie kolejnego lub tego samego EOSa-1D Mark II...
Ciekawe czy nie "dogadal" sie z kupujacym z niemiec czy moze wystawil "kolejnego" zeby znow zrobic kogos w konia...
http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-1D-Mark-II-8-2MP_W0QQitemZ7580485526QQcategoryZ107906QQssPageNa meZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
no prosze wystawil jeszcze 2 sztuki...