Zobacz pełną wersję : Nikon ma klopoty po raz enty :)
a oto kolejny z felerow nikosiow
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=18275&highlight=szko+a
i szkola wedle nikona czyli jak zdjac dekielek :mrgreen:
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=18239&highlight=szko+a
przeciez to stare. niektorzy probuja usilnie na hybrydowej migawce D70(s) robic lampami studyjnymi na czasach krotszych niz 1/500s...
Może by stworzyć osobny dział pt.: kolejne problemy nikona .:lol: :lol: :lol:
Nie możemy podnosić ograniczeń do rangi kłopotów.;-)
Choć cieszą ;-)
Może by stworzyć osobny dział pt.: kolejne problemy nikona .:lol: :lol: :lol:
Nie ma sensu. Po Photokinie 2006 nie będzie już Nikona :-(
Nie ma sensu. Po Photokinie 2006 nie będzie już Nikona :-(
moze sie wyglupie ale nic o tym nie slyszalem, cos sie szykuje ?
moze sie wyglupie ale nic o tym nie slyszalem, cos sie szykuje ?
http://canon-board.info/showthread.php?t=7793
eee myslalem ze nikon plajtuje ;)
Nie możemy podnosić ograniczeń do rangi kłopotów.;-)
Choć cieszą ;-)
Cieszą? Mnie tam średnio cieszą - wolę w N. widzieć jak najsilniejszą konkurencję dla naszego "jedynego słusznego" systemu. Bo to wymusza staranie o klienta i spadek cen.
Kogoś też nużą ciągłe uszczypliwości pod adresem N. na tym forum? Czy może jestem osamotniony?
na miejscu posiadaczy 350D to ja bym sie modlil, zeby Nikon mial sie coraz lepiej. po wczorajszym trzymaniu w reku nowego trabanta i Nikosia D50 mam jeszcze mniej zludzen co do tego, ze zakup 350D+kit za 3200 ma jakikolwiek sens. w porownaniu z 350D Nikosia trzyma sie jak prawdziwy aparat. fakt, jest to tylko plastik, ale kurcze, w reku lezy tak, ze 350D nawet z gripem moze sobie pomarzyc. i to aparacik za efektywne 2400zl juz z wliczonym denkiem. i tak, wiem, ze do niego nie ma gripa. ale on nawet bez gripa sie lepiej trzyma. a jakbym potrzebowal dodatkowej masy to zawsze sa obiektywy Tokiny
chcialbym, zeby 370D czy jakkolwiek to ma sie nazywac, mial ergonomie choc troche przypominajaca Nikona, nie zabawkowy aparat z kiosku za 20zl. bo w tej cenie co Canon te aparaty sprzedaje to, za przeproszeniem, zenada :(
dobrze sprzedajace sie Nikony daja przynajmniej odrobine nadziei, ze Canon w koncu zauwazy, ze nie wystarczy opakowac dobrej elektroniki w mydelniczke.
na miejscu posiadaczy 350D to ja bym sie modlil, zeby Nikon mial sie coraz lepiej. po wczorajszym trzymaniu w reku nowego trabanta i Nikosia D50 mam jeszcze mniej zludzen co do tego, ze zakup 350D+kit za 3200 ma jakikolwiek sens. w porownaniu z 350D Nikosia trzyma sie jak prawdziwy aparat. <ciach>
Trudno się z tym nie zgodzić. Mój brat ma d50 i powiem szczerze - czasami mam wrażenie, że trzyma się go wygodniej niż mojego 20d ;) Poza tym jak na aparat za tak małe pieniądze robi naprawdę świetne zdjęcia...
po wczorajszym trzymaniu w reku nowego trabanta i Nikosia D50 mam jeszcze mniej zludzen co do tego, ze zakup 350D+kit za 3200 ma jakikolwiek sens.
kurcze nie mów tak bo jak słyszę takie słowa od guru od landszaftów to jeszcze zboczę z dobrej drogi i zapadnę na żółtą gorączkę :twisted: ;)
nie no, ale aparatem jeszcze się robi zdjęcia a nie tylko go trzyma ;)
tez prawda. niemniej, z porownania organoleptycznego D50 mi sie duzo bardziej podoba. jeszcze tylko zeby galkologia byla jakas normalna :)
tez prawda. niemniej, z porownania organoleptycznego D50 mi sie duzo bardziej podoba.
ale jakby fiat 126p byl szybszy i lepszy od porsche to nikt by nie kupil porsche... no poza kilkoma zoltymi fanatykami :mrgreen:
Zachecam do porownania jakichkolwiek zdjec pomiedzy 20d/350d (do wyboru) a d50, Potem pogadamy.
Czesc. Ch.
Zgodnie z sugestia chomskiego chcialem obejrzeć pare zdjęć z D50 na pbase. I co...? Okazuje się, że nie ma tam praktycznie zdjęc z nikonów. Od 2004 r ze wszystkich modelów Nikona jest tam 80 zdjęć :shock: i wszystkie pochodzą z D70 i D70s. Czemu tak jest wie ktoś :?: :?: :?:
ale jakby fiat 126p byl szybszy i lepszy od porsche to nikt by nie kupil porsche... no poza kilkoma zoltymi fanatykami :mrgreen:
szczerze? to mam odmienne zdanie. 90% mojej przyjemnosci z fotografowania bierze sie z wykonywania zdjec, a nie z ogladania pikseli na ekranie. a zeby miec ta przyjemnosc potrzebuje narzedzie, ktore jest zrobione z jajem i dla fotografa. po prostu moja definicja pojecia "aparat fotograficzny" zaklada troche wiecej niz pojecie "urzadzenie do generowania plikow graficznych".
Zachecam do porownania jakichkolwiek zdjec pomiedzy 20d/350d (do wyboru) a d50, Potem pogadamy.
Czesc. Ch.
http://www.cameralabs.com/reviews/Konmin5D/page4.shtml
Akurat byłem na tej stronie - pogadamy?
Czesc. Ch.
Kolejna dyskusja bez konkretów :roll: To się robi nudne, a dziwnym trafem D50 nawet w obozie Nikona nie "rządzi".
Cieszą? Mnie tam średnio cieszą - wolę w N. widzieć jak najsilniejszą konkurencję dla naszego "jedynego słusznego" systemu. Bo to wymusza staranie o klienta i spadek cen.
Kogoś też nużą ciągłe uszczypliwości pod adresem N. na tym forum? Czy może jestem osamotniony?
Popieram Cie Grzdyll,
posiadacza Canona po plajcie Nikona mogliby miec podobny problem jaki ostatnio zanotowala Europa w obliczu kryzysu gazowego.
I na tej grupie zaczeloby pojawiac sie trudne slowo - dywersyfikacja..
;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Zgodnie z sugestia chomskiego chcialem obejrzeć pare zdjęć z D50 na pbase. I co...? Okazuje się, że nie ma tam praktycznie zdjęc z nikonów. Od 2004 r ze wszystkich modelów Nikona jest tam 80 zdjęć :shock: i wszystkie pochodzą z D70 i D70s. Czemu tak jest wie ktoś :?: :?: :?:
jakis zonk. cos pbase ostatnio widac zmienial, bo zawsze link (www.pbase.com/cameras/ ... / ... ) prowadzil od razu do zdjec przykladowych. a tu jakies durne komentarze.
jakas bzdura. moze im przejdzie i przywroca :(
szczerze? to mam odmienne zdanie. 90% mojej przyjemnosci z fotografowania bierze sie z wykonywania zdjec, a nie z ogladania pikseli na ekranie. a zeby miec ta przyjemnosc potrzebuje narzedzie, ktore jest zrobione z jajem i dla fotografa. po prostu moja definicja pojecia "aparat fotograficzny" zaklada troche wiecej niz pojecie "urzadzenie do generowania plikow graficznych".
z jednym sie zgodze, ja tez nie lubie ogladac pikseli na ekranie a na odbitkach jak najbardziej tak... a co do przyjemnosci z trzymania aparatu to jest ona dla mnie malo istotna ;-) wazne zebym go umial obsluzyc prawidlowo.. wiem pewnie z nikonem jest duzo lepiej jak z canonem, ale mnie to nie przekonuje, bo jak mam komus pokazc zdjecia to nie zaczynam od pokazywania apartu... nawet na tym nie koncze :-)... pewnie ze fajnie by bylo jak by canon mial tak zachwalana ergonomie Nkona, ale jej brak nie dyskwalfikuje tego sprzetu, poza tym nikt za 10 lat nie bedzie pamietal co jakim aparatem bylo zrobione, tylko to co zostalo zrobione...
ps. a wogole to myslalem ze tu bedzie kolejna wojenka systemowa (chomsky juz zaczal kopanie okopow ;-) ) ale jak narazie bardzo wolno rosnie cisnienie... w koncy buchnie i bedzie kolejny watek o 'dupie maryny'....
ps2. a watek powinien miec analogiczny tytl co ten o 5D, czyli problemy z D70 lawinowo narastaja....
ps3. moze zamknac ten watek?
ps3. moze zamknac ten watek?
Dobry pomysł. Kurcze, a może by tak wprowadzić zakaz pisania o Nikonie?... Zawsze kończy się tak samo :(