KOKO74
04-01-2006, 11:39
Szanowni użytkownicy forum, wrócił problem stary jak świat j a posiadam korpus 20D. a mój znajomy 350D. i obaj szykujemy się do kupienia obiektywów do naszych korpusów bo jak na razie posiadamy same 18-55 kit.
Ja do swojej dwudziestki zamierzałem w najbliższym czasie kupić
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
A w puźńiejszym czasie
Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM
wszystkich natomiast kolega posiadający 350D. zamierza zakupić
Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO DG IF HSM
A pużńiej
Sigma 28-70mm f/2,8 EX DG Macro
Oby dwoje jesteśmy zupełnymi amatorami I dlatego zwracamy się z prośbą do ludzi tuzy wiedzą o wiele więcej nisz my razem wzięci // Pomóżcie nam wybrać – jaka kombinacja do jakiego aparatu – podobno nic niepokorna jasnego obiektywu o stałym świetle – a z drugiej strony obiektywy EF-S podobno niesamowicie focą chociaż z pozoru są ciemne.
Czy może ktoś kiedyś z szanownych państwa robił jakiś test w ciemniejszym pomieszczeniu np. w kościele gdzie raczej panuje półmrok – ciekawe jaka różnica byłaby między fotkami takiej Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO DG IF HSM a ciemnego Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM – czy naprawdę stabilizacja działa i czy można robić na 300mn z ręki i fotki wychodzą nie poruszone ????
Może ktoś ma takie fotki albo ma możliwości chęć wykonać taki test .
Przeglądając wcześniejsze wątki na forum zauważyłem ze osobnik ( TYTUS )
Posługuje się takim samym sprzętem jaki zamierzam kupić a jestem pod dużym wrażeniem pana galerii w szczególności makro fotografii i pytam pana czy może któraś z fotografii makro była wykonywana sprzętem 20d. -
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM- Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM jezeli tak I oczywiście jezeli zechce pan odpowiedzieć mi to proszę podać link do takiej fotografii .
Dziękuje i pozdrawiam wszystkich !!!!!
Ja do swojej dwudziestki zamierzałem w najbliższym czasie kupić
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
A w puźńiejszym czasie
Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM
wszystkich natomiast kolega posiadający 350D. zamierza zakupić
Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO DG IF HSM
A pużńiej
Sigma 28-70mm f/2,8 EX DG Macro
Oby dwoje jesteśmy zupełnymi amatorami I dlatego zwracamy się z prośbą do ludzi tuzy wiedzą o wiele więcej nisz my razem wzięci // Pomóżcie nam wybrać – jaka kombinacja do jakiego aparatu – podobno nic niepokorna jasnego obiektywu o stałym świetle – a z drugiej strony obiektywy EF-S podobno niesamowicie focą chociaż z pozoru są ciemne.
Czy może ktoś kiedyś z szanownych państwa robił jakiś test w ciemniejszym pomieszczeniu np. w kościele gdzie raczej panuje półmrok – ciekawe jaka różnica byłaby między fotkami takiej Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO DG IF HSM a ciemnego Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM – czy naprawdę stabilizacja działa i czy można robić na 300mn z ręki i fotki wychodzą nie poruszone ????
Może ktoś ma takie fotki albo ma możliwości chęć wykonać taki test .
Przeglądając wcześniejsze wątki na forum zauważyłem ze osobnik ( TYTUS )
Posługuje się takim samym sprzętem jaki zamierzam kupić a jestem pod dużym wrażeniem pana galerii w szczególności makro fotografii i pytam pana czy może któraś z fotografii makro była wykonywana sprzętem 20d. -
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM- Canon EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM jezeli tak I oczywiście jezeli zechce pan odpowiedzieć mi to proszę podać link do takiej fotografii .
Dziękuje i pozdrawiam wszystkich !!!!!