Zobacz pełną wersję : Jak wymienic oslone LCD - tutek !!
Dzygit-Dublin
29-07-2011, 20:52
witam
Jak wymienić osłonę LCD w 5d i nie tylko,
a gdzie kupić ebay 28 euro mnie kosztowała nówka :)
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=922334
Darek
Osłona LCD w serwisie aukcyjnym alle.... kosztuje ok 25zł i nie ma z tym żadnego problemu :)
wow dobre!
warto wiedziec - dzieki za link ;)
Osłona LCD w serwisie aukcyjnym alle.... kosztuje ok 25zł i nie ma z tym żadnego problemu :)
oryginalna szybka LCD ? ta montowana fabrycznie?
Serwis na Żytniej : szybka + wymiana + czyszczenie wyświetlacza = 200zł ( sąsiad wymieniał w ubiegłym roku ). Sama szybka podobno 25-40zł w zależności od modelu body. Czy to jest oryginał tego nie wiem :(
Można wymienić na GGSa (koniecznie dedykowanego - musi idealnie pasować) - tak jak już pisano, 25zł na allegro, potem najlepiej zdjąć tylną obudowę, wyświetlacz, wypchnąć rozbitą szybkę i wkleić w jej miejsce GGS. Można też (dla odważnych) z zewnątrz śrubokrętem to podważyć, ale jak Ci zeskoczy wkrętak na wyświetlacz to może być kłopot ;-) Ten patent z przyssawką jest fajny, z tym że nie wiem gdzie tak mocną można by znaleźć.
sbogdan1
30-07-2011, 13:38
Może coś w ten deseń, chociaż z tą taśmą dwustronną poszedł po bandzie nieco 1,45min
http://www.youtube.com/watch?v=OYBXkqvayqc&feature=related
Można wymienić na GGSa (koniecznie dedykowanego - musi idealnie pasować) - tak jak już pisano, 25zł na allegro, potem najlepiej zdjąć tylną obudowę, wyświetlacz, wypchnąć rozbitą szybkę i wkleić w jej miejsce GGS. Można też (dla odważnych) z zewnątrz śrubokrętem to podważyć, ale jak Ci zeskoczy wkrętak na wyświetlacz to może być kłopot ;-) Ten patent z przyssawką jest fajny, z tym że nie wiem gdzie tak mocną można by znaleźć.
Jest napisane, że przyssawka jest od gąbki i nie musi być mocna bo przed jej użyciem rozgrzewamy klej który jest pod spodem suszarką.
Czytałeś czy tylko oglądasz obrazki?
Co do zdjęcia starej szybki ja bym próbował srebrnej taśmy klejącej [duct tape]. Zrywa farbę z metalu, więc z szybką też sobie poradzi.