Zobacz pełną wersję : Potrzebna szybka pomoc
Koledzy , mam pytanie , czy jest Wam znana firma z Krakowa
tanie-przesyłki ( broker kurierski )
Pytam bo wczoraj ok 10,telefonicznie zamówiłem u nich kuriera.
Przyjechał przed czternastą , zabrał paczkę z eLką, na pytanie o list przewozowy, jakieś potwierdzenie itp , powiedział że nie jest potrzebne i odjechał.
Dzis dzwonie do nich , z pytaniem o numer listu przewozowego , i cisza , od 3 godzin nikt nie odbiera.
Co robic ? Panika niepotrzebna?
powiedział że nie jest potrzebne i odjechał.Wysyłam b. duzo za pośrednictwem www.wysylajtaniej.pl. Wiem, że to nie Kraków, ale nawet w Krakowie, tego typu sprawy działają podobnie. NIGDY nie zdarzyło się, żeby kurier powiedział, że potwierdzenie "nie jest potrzebne".
Potwierdzenie jest NIEZBĘDNE! Bez niego nie ma przesyłki.
Mam nadzieję, i zyczę Ci, żeby Twoja eLa nie przepadła bez wieść.
Zachowałem się jak babcia w metodzie na wnuczka.
Z drugiej strony ciężko uwierzyć w taką organizację ew.przekrętu .Jestem z podlasia, toż to musiałaby być jakaś ogólnokrajowa sieć mafijna, sprawdziłem w necie są w KRS-e, mają biuro w KRK , mam nadzieję że to tylko niekompetencja kuriera, no i moja bezmyślność.
sprocket73
14-07-2011, 13:25
A ja miałem takie doświadczenie z brakiem potwierdzenia.
Padła mi służbowa komórka, złożyłem na helpdesku zlecenie, przyjechł kurier z firmy zewnętrznej (nie pamiętam nazwy). Przesyłka była na koszt odbiorcy. Zabrał i też powiedział, że potwierdzenia nie trzeba, więc dałem mu bez potwierdzenia, ale jak wróciłem do pokoju to coś mnie tknęło, że jakiś papier by się przydał. Jednak po 3 dniach ten sam kurier przywiózł mi naprawiny telefon.
Wiem, że to inna sytuacja i przesyłka praktycznie bezwarościwa, ale skończyło się dobrze, czego i Tobie życzę.
Wybacz agema, ale gratuluje pomysłu, nie masz żadengo dowodu na to, że cokolwiek dałeś komukolwiek, abstrahując od tego czy to jest uczciwa firma, czy jakiś przekręta, ale nawet jak uczciwa i będziesz miał jakąś szkodę w przesyłce lub jakikolwiek inny problem to jak cokolwiek udowodnisz, a tu coś ewidentnie śmierdzi...
A jak zapłaciłeś za usługę? Pewnie gotówką...
Uff , dodzwoniłem się do firmy kurierskiej realizującej tę przesyłkę , bo
tanie przesyłki to tylko pośrednik.
Bardzo miła pani po długich poszukiwaniach znalazła ją , podała nr przewozowy , jest w trakcie realizacji.
Pouczyła jednocześnie żeby zawsze brać jakiś rodzaj potwierdzenia od kuriera, mają obowiązek wydać.
Pouczyła jednocześnie żeby zawsze brać jakiś rodzaj potwierdzenia od kuriera
otóż to !!!
Fajnie że się wyjasnilo i nawet z moralem na przyszlosc :)