Zobacz pełną wersję : hit sezonu :D
http://optyczne.pl/4089-nowo%C5%9B%C4%87-Adapter_Canon_EF_i_Nikon_F_do_iPhone%27a.html
widzieliscie kiedys wiekszy bezsens? :D
tylko czekac na mocowanie Canon EF badz Nikon F mount dla webcam w macbook'ach :lol:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
swoja droga taki EF 600L zapiety do iphone 4 musi robic wrazenie na fanach iphone'a.. :mrgreen:
Eee... Kiedyś za drzazgę ze szczebla drabiny, która przyśniła się Jakubowi płacono więcej...
Pomyślcie sobie jaki ekwiwalent ogniskowej będzie po podpięciu zwykłej 50/1,4...
Wierze w funbojów Apple i jestem przekonany, że sie to będzie świetnie sprzedawać. Dziwi mnie tylko ta niewygórowana cena. Ja bym podniósł o 100%.
tezmarek
08-07-2011, 11:23
A jak ktoś zadzwoni podczas fotografowania? ;)
hehehehe dobre pytanie :lol:
hehehehe dobre pytanie :lol:
Jeżeli masz akurat podpięty tele 600mm, to stawiasz telefon na obiektywie i możesz nawet gestykulować w czasie rozmawiania!
Gringo997
08-07-2011, 11:46
czego to ludzie niewymyśla....
Bartek_902
08-07-2011, 12:20
To ja coś dodam w temacie http://www.swiatobrazu.pl/fotoreportrerzy-wojenni-wola-iphone-od-profesjonalnego-sprzetu-23935.html
Idiotyzm ...
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.geekweek.pl/wp-content/files_flutter/jt_th_bed743d08114c54bf92e6fd6ac1cf82e_1310122332p hotojojo-lens-iphone-slr-lens-mount-7.jpg)
Link do artykułu:arrow:
http://www.geekweek.pl/zdjecia-z-iphone-jak-z-lustrzanki/332383/
Janusz Body
08-07-2011, 21:16
już drugi wątek dzisiaj - wysyp jakiś czy co?
przeniesione i połączone
zdaje sie, ze w nowym ajszicie juz jest multitasking, wiec nawet bedzie mozna odebrac...
Janusz Body
08-07-2011, 21:24
Nie ma się czym zachwycać. I tak zdjęcie jest robione przez wbudowany obiektyw więc jakość może być tylko gorsza bo e-Lka robi za nasadkę jedynie.
MacGyver
08-07-2011, 21:40
A mnie zastanawia jaki jest tego sens. Skoro ktoś ma eLki to ma też raczej do nich aparat.
Chcą użyć tego cuda musi targać ze sobą szkło, które nie jest małe, więc to co mu szkodzi zabrać i lustrzankę?
jacek_73
08-07-2011, 21:43
A mnie zastanawia jaki jest tego sens...
Zarobić parę groszy?
A mnie zastanawia jaki jest tego sens
spiesze wyjasnic...
bo z Apple jest jak Paris Hilton... nie wazne jak, byle gadali. ze jest bez sensu to nikogo nie obchodzi, jesli tylko napedza belkoczace media, ktorych 90% czytelnikow i tak samodzielnie nie uzywa mozgu, tylko bezrefleksyjnie lyka wszystko, co sie poda...
spiesze wyjasnic...
bo z Apple jest jak Paris Hilton... nie wazne jak, byle gadali. ze jest bez sensu to nikogo nie obchodzi, jesli tylko napedza belkoczace media, ktorych 90% czytelnikow i tak samodzielnie nie uzywa mozgu, tylko bezrefleksyjnie lyka wszystko, co sie poda...
Dokładnie tak. To tylko bardzo tania reklama iPhona, który przy okazji jest pokazywany jako urządzenie tak genialne że nadaje się "do wszystkiego".
Zaprojektowanie i wyprodukowanie takiego adaptera, nie przenoszącego automatyki jest śmiesznie tanie, a za to teraz pojawi się pełno wątków w sieci komentujących ten ficzer.
MacGyver
08-07-2011, 22:15
... a sekciarze i tak to łyknął :mrgreen:
nie no super ajphon jest już od dawna profesjonalny, fotoreporterzy cykają nim fotki żeby nie wyróżniać się w tłumie teraz będą robić ptaki i przyrodę i jako paparazzi.
i jeszcze taki dodatek
wysłano z normalnego stacjonarnego peceta używając normalnej przeglądarki :)
sprocket73
08-07-2011, 22:48
Wszyscy ci, którzy poszli w stronę obiektywów EF-s teraz żałują - Do epla pasują tylko profesjonalne mocowania EF :)
lukasz5DmkI
08-07-2011, 22:50
gdy telefon zadzwoni podczas fotografowania to funkcja aparatu się wyłącza automatycznie ;)
panowie!
moze to i ironiczne, ze moderator sam nie stroniacy od swinstw robi porzadek, ale oszczedzmy sobie referencji do praktyk seksualnych, nawet w watku o ajcudach.
dziekuje ;)
jacek_73
09-07-2011, 13:53
Wszyscy ci, którzy poszli w stronę obiektywów EF-s teraz żałują - Do epla pasują tylko profesjonalne mocowania EF :)
Idę pochlastać się szarym mydłem :mrgreen:
A gdzie grip i sanki na lampę?
Swoją drogą myślałem, że to coś na kształt adaptera DOF do kamer wideo, a tu ani słowa o tym.
xxkomarxx
09-07-2011, 15:45
Ciekawe czy ma opcję wyślij obraz LV do dzwoniącego. Stworzą centrum konsultacyjne gdzie zawodowy fotograf będzie mógł naprowadzić jak ustawić kadr żeby powstałe zdjęcie było cudem i wywoływało o oglądających poruszenie do łez. Oczywiście za drobną opłatą infolini typu 0-700
Kolekcjoner
14-07-2011, 07:56
To ja coś dodam w temacie http://www.swiatobrazu.pl/fotoreportrerzy-wojenni-wola-iphone-od-profesjonalnego-sprzetu-23935.html
Idiotyzm ...
Ok ale co jest tu idiotyzmem? Artykuł? Reklama? Sam pomysł? Truizm stwierdzeń? Bo to że ktoś robi zdjęcia w pewnych sytuacjach komórą chyba nie jest powodem takiego stwierdzenia?
Bartek_902
14-07-2011, 08:08
Ok ale co jest tu idiotyzmem? Artykuł? Reklama? Sam pomysł?
Pomysł ... już ktoś napisał kto mądry wezmie ze sobą same szkła z zamiarem podłączenia do telefonu ???? I nie wezmie ze sobą z domu body ... to rozwiązanie jest albo dla Id***** albo dla dziwnego lansu .
Używam sprzętu a nawet telefonu tej marki ale niektóre pomysły mnie rozbrajają bo są idiotyczną próbą wyzysku kasy od rzeszy ,,wiernych" fanów marki ...
Kolekcjoner
14-07-2011, 08:37
Pomysł ... już ktoś napisał kto mądry wezmie ze sobą same szkła z zamiarem podłączenia do telefonu ???? I nie wezmie ze sobą z domu body ... to rozwiązanie jest albo dla Id***** albo dla dziwnego lansu .
No ale przeca w tym artykule nie ma słowa o żadnym podłączaniu obiektywów - w ogóle czytałeś artykuł do którego dałeś linka i ten komentarz :cool:?
marszull
16-07-2011, 03:15
Idiotyzmem to jest wyglaszanie takich sadow
Moim zdaniem do fotografii wojennej to calkiem sprytne narzedzie, nieduze, fotki mozna od razu wyslac, nie wzbudza takich podejrzen jak normalny aparat i pewnie jeszcze ze sto powodow. Jesli goscie ktorzy sie tym zajmuja na codzien mowia ze jest ok, to czemu im nie wierzyc? Reporterka wojenna to specyficzna dziedzina fotografii, to nie moda, ani reklama, ani tez popularna bardzo na forach fotograficznych fotografia slubna. Inne wymagania wydawcow i zupelnie inne warunki pracy.
A swoja droga osprzet z pierwszego linka zupelnie bez sensu ;) ale czego sie nie robi dla reklamy ;)
xxkomarxx
16-07-2011, 09:32
Dla mnie robi się to temat ciekawostka który zmierza nieuchronnie do zamknięcia, w przeciwnym razie zaraz powstanie debata nad wyższością jednych świąt nad innymi.
Zrobili takie coś, każdy już wie. Starczy.
Kolekcjoner
16-07-2011, 16:03
Dla mnie robi się to temat ciekawostka
Tak i jako taki jest w dziale "różności" być może nadaje się do przeniesienia do Hydeparku - w każdym razie nie ma tu nic do zamknięcia.
Hmm....ale nawet gdyby, to ostrość ustawiam manualnie. Spoko. Problemu "nima".
Ale co do przysłony to i tak muszę zabrać korpus Canona prawda?
Obiektyw podpinam do body, ustawiam przysłonę, wciskam przycisk głębi ostrości. Trzymając go wciśnięty odpinam obiektyw, wpinam do tego czegoś i robię zdjęcie. Jak przesłona zła to zaczynam całą operację od nowa.
Mam rację? Czy coś w obiektywach Canona się zmieniło pod tym względem a uciekło mojej uwadze?
Czyli potrzebuję tak:
- ajfona
- "przejsciówkę"
- obiektyw
- body
Hmm...to ja chyba wolę dwie ostatnie pozycje a zamiast dwóch pierwszych zabrać lampę.
ps: pytanie z innej beczki: czy do ajfona jest już przystawka aby wsypać mielona kawę? Zaparzy sam? Czy dopiero w kolejnym modelu będzie można o tym marzyć?
Czy jest już na sieci jakiś reportaż wykonany przy użyciu tego "cudeńka"? Chętnie zobaczę :)