Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 40d nie widzi zdjęć na karcie

In-victus
02-07-2011, 09:08
Witam,
Mam dziwny problem,dziwny bo występuje od niedawna ,a czynność wykonuję od prawie zawsze.
Zrzucam zdjęcia za pomocą czytnika Hamy.Ostatnio po zgraniu zdjęć kiedy wkładam kartę do aparatu pokazuje się wiadomość,że brak miejsca na karcie (nawet jesli jest tylko jedno zdjecie) i wymagany jest format.
Da sie to "naprawić"?

Adlatus
02-07-2011, 11:21
Dla testu zrzuć zdjęcia na innym komputerze bo to mi wygląda na błąd powodowany przez Twój komputer.

PS po zgraniu zdjęć wyciągasz kartę po użyciu "bezpiecznego usuwania dysku"?

Tomeksad2
02-07-2011, 15:51
Formatujesz od czasu do czasu kartę ?

jacek_73
02-07-2011, 16:28
Witam,
Mam dziwny problem,dziwny bo występuje od niedawna ,a czynność wykonuję od prawie zawsze.
Zrzucam zdjęcia za pomocą czytnika Hamy.Ostatnio po zgraniu zdjęć kiedy wkładam kartę do aparatu pokazuje się wiadomość,że brak miejsca na karcie (nawet jesli jest tylko jedno zdjecie) i wymagany jest format.
Da sie to "naprawić"?

Miałem coś podobnego, tzn. wszystko ładnie pięknie a po włożeniu do czytnika karta robiła się "niesformatowana". Okazało się że to czytnik zaczął robić takie cuda. Spróbuj z innym czytnikiem (pożycz od kogoś) bo być może masz podobnie.

Pozdrawiam.

In-victus
03-07-2011, 20:04
Komp widzi zdjęcia ale jak karta wraca do aparatu to ten wyswietla komunikat "Nie mozna utworzyc folderu" karta full chociaż są tam 2 zdjęcia.Po formacie jest ok aż do następnego wlozenia do czytnika.

Zawsze staram się wyłączyć kompa ,a potem wyjmuje czytnik bo mi on nie przeszkadza jak jest podpięty.

Myślalem o aparacie lub karcie ale o czytniku nie:-?