PDA

Zobacz pełną wersję : [BYDGOSZCZ] idźmy grupowo w plener!

ShyLively
29-06-2011, 16:28
Halo halo, jestem nowa :)
Mam propozycję na wyjście w plener.
Nie wiem jak byście się na to zapatrywali, ale chętnie bym poszła, trochę bym się doszkoliła z fotografii od innych którzy stworzyli więcej niż ja ;)
W przyszłym tygodniu, jeśli pogoda dopisze?
Fajnie by było iść grupą gdzieś w teren :)

Pozdrawiam :)

Azenis
29-06-2011, 17:38
Witam,

Fajny pomysł. Również się uczę i chętnie bym posłuchał porad bardziej doświadczonych osób.

Michu (Pentax)
30-06-2011, 00:41
Na forum Nikona, w grupach regionalnych można wyczytać szczegóły spotkań.
Grupa Fotokujawy zwykła spotykać się w 2 i 4 środę miesiąca.
Co prawda obecnie jest mała przerwa wakacyjna, ale sądzę, że odzew szybciej nastąpi tam, niż tutaj, chociażby ze względu na fakt lepszej organizacji społeczności lokalnej.

micles
30-06-2011, 02:49
chociażby ze względu na fakt lepszej organizacji społeczności lokalnej.True, true.

ShyLively
30-06-2011, 12:20
Iść na spotkanie Nikonowców ze sprzętem Canona- bezcenne :)
No nic, trudno.. a szkoda

micles
30-06-2011, 13:38
Gwarantuję, że spotkasz tam niejednego Canoniarza :)

janmar
30-06-2011, 21:04
Iść na spotkanie Nikonowców ze sprzętem Canona- bezcenne :)
No nic, trudno.. a szkoda

A szkoda,powtórzę za Tobą.To prawda.Grupa "Fotokujawy" to ludzie z regionu j.w.Jedni mają sprzęt takiej firmy,inni innej,niektórzy np. i nikona i canona czy mamiyę.Mają coś ważniejszego jeszcze.Wiedzę,doswiadczenie ,charyzmę,wzajemną przyjażń.np.Michu to profi od obróbki photoshopa itp.,Jacek Z. twórca i Guru Grupy: studio modellingu, agencja modelek, profesjonalny pedagog z dziedziny fotografii.Jest jeszcze ...jeszcze wielu wspaniałych aktywnie od lat fotografujacych członków grupy.Przedział wieku maximalny.Spotkania,wyjazdowe plenery,wystawy fotograficzne grupy ,szkolenia,całkowicie niezobowiązujacy kontakt,przyjażnie, wzajemna pomoc.Serdecznie lubię spotkania Fotokujaw.To naprawdę nieważne czy Ktoś jest z Włocławka,Torunia,Bydgoszczy itd.Nieważne czy ma sprzet Canona czy Nikona.Nieważne czy w ogóle ma sprzęt,a jeśli przychodzi modelka,jeśli makijażystka lub żona kolegi, to przecież normalne..Jest jednym z dzieci światła.Oczarowany światłem ciągnie do fotomaniaków takich jak On.To wystarczy.
Sam od kilkunastu lat używam sprzetu Canona.Używałem oczywiście róznych firm.Dlaczego teraz Canon?Tak po prostu się złożyło.Bo każdy sprzęt ma i zawsze będzie miał plusy i minusy.
Mając kontakt z innymi nie tak trudno zorganizować wspólne fotografowanie w mniejszym czy też większym składzie."Kontakt" niestety trzeba trochę sobie wypracować :-(.Ale taka jest właśnie fotografia.Pozdrawiam.