Zobacz pełną wersję : [BYDGOSZCZ] idźmy grupowo w plener!
ShyLively
29-06-2011, 16:28
Halo halo, jestem nowa :)
Mam propozycję na wyjście w plener.
Nie wiem jak byście się na to zapatrywali, ale chętnie bym poszła, trochę bym się doszkoliła z fotografii od innych którzy stworzyli więcej niż ja ;)
W przyszłym tygodniu, jeśli pogoda dopisze?
Fajnie by było iść grupą gdzieś w teren :)
Pozdrawiam :)
Witam,
Fajny pomysł. Również się uczę i chętnie bym posłuchał porad bardziej doświadczonych osób.
Michu (Pentax)
30-06-2011, 00:41
Na forum Nikona, w grupach regionalnych można wyczytać szczegóły spotkań.
Grupa Fotokujawy zwykła spotykać się w 2 i 4 środę miesiąca.
Co prawda obecnie jest mała przerwa wakacyjna, ale sądzę, że odzew szybciej nastąpi tam, niż tutaj, chociażby ze względu na fakt lepszej organizacji społeczności lokalnej.
chociażby ze względu na fakt lepszej organizacji społeczności lokalnej.True, true.
ShyLively
30-06-2011, 12:20
Iść na spotkanie Nikonowców ze sprzętem Canona- bezcenne :)
No nic, trudno.. a szkoda
Gwarantuję, że spotkasz tam niejednego Canoniarza :)
Iść na spotkanie Nikonowców ze sprzętem Canona- bezcenne :)
No nic, trudno.. a szkoda
A szkoda,powtórzę za Tobą.To prawda.Grupa "Fotokujawy" to ludzie z regionu j.w.Jedni mają sprzęt takiej firmy,inni innej,niektórzy np. i nikona i canona czy mamiyę.Mają coś ważniejszego jeszcze.Wiedzę,doswiadczenie ,charyzmę,wzajemną przyjażń.np.Michu to profi od obróbki photoshopa itp.,Jacek Z. twórca i Guru Grupy: studio modellingu, agencja modelek, profesjonalny pedagog z dziedziny fotografii.Jest jeszcze ...jeszcze wielu wspaniałych aktywnie od lat fotografujacych członków grupy.Przedział wieku maximalny.Spotkania,wyjazdowe plenery,wystawy fotograficzne grupy ,szkolenia,całkowicie niezobowiązujacy kontakt,przyjażnie, wzajemna pomoc.Serdecznie lubię spotkania Fotokujaw.To naprawdę nieważne czy Ktoś jest z Włocławka,Torunia,Bydgoszczy itd.Nieważne czy ma sprzet Canona czy Nikona.Nieważne czy w ogóle ma sprzęt,a jeśli przychodzi modelka,jeśli makijażystka lub żona kolegi, to przecież normalne..Jest jednym z dzieci światła.Oczarowany światłem ciągnie do fotomaniaków takich jak On.To wystarczy.
Sam od kilkunastu lat używam sprzetu Canona.Używałem oczywiście róznych firm.Dlaczego teraz Canon?Tak po prostu się złożyło.Bo każdy sprzęt ma i zawsze będzie miał plusy i minusy.
Mając kontakt z innymi nie tak trudno zorganizować wspólne fotografowanie w mniejszym czy też większym składzie."Kontakt" niestety trzeba trochę sobie wypracować :-(.Ale taka jest właśnie fotografia.Pozdrawiam.