Zobacz pełną wersję : Protest!
Eberloth
22-06-2011, 22:56
przeniesione z: http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=17
Ja wiem, że nie ten dział... i pewnie jakiś nadgorliwy mod da mi parę tygodni wakacji.. ale jak tysiąc pięćset sześćdziesiąty czwarty raz w ogłoszeniu czytam "w komplecie wszystko co fabryka dała", to mi się ulewa...
Dobranoc Państwu.
Ja zawsze musiałem synka przytulić do ramienia, żeby mu się odbiło. Wtedy nic się nie ulewało. Poproś kogoś bliskiego, powinno pomóc ;)
Żartuję sobie po kompletnie nie kumam w czym problem a coś z grzeczności odpowiedzieć wypada :D
Eberloth
22-06-2011, 23:52
Synek w posiadaniu 5 lat. Więc nie ucz ojca... ;) I powód ulewania inny...
Ja tam lubie jak jest to co fabryka dała, a co ... na wypasie. A koledze być może śledzik zaszkodził, to się teraz ulewa.. ? ;)
Eberloth
22-06-2011, 23:53
... lingwistyczny...
... lingwistyczny...
A to ja nie wiem - wódki nie lubię więc nie zagryzam, a ichtiologią też się nigdy się nie interesowałem, więc nie znam się na tych wszystkich śledziowych gatunkach ... wliczając w to śledzie lingwistyczne :mrgreen:
oasisman
23-06-2011, 00:00
"w komplecie wszystko co fabryka dała" podobne do "dekielka z przyległościami"
W obu przypadkach, mniej więcej, wiadomo o co chodzi :-)
Eberloth
23-06-2011, 00:02
Jest sens na tym forum mieć odmienne zdanie? Karawana i tak pojedzie dalej...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki za wycieczkę osobistą. ale mimo wszystko dekielek z przyległościami (na szczęście) mniej popularny...
oasisman
23-06-2011, 00:43
Nie no, w porównani z "fabryką", "dekielek" jest oryginalny :-)
Sam zwrot, może nie jest perełką lingwistyczną, tylko czy to coś zmienia?
Jak coś kupujesz to i tak się dopytasz co tak naprawdę dawali w tej fabryce...
E tam zaraz rosnie .. w HP nic nikomu nie rosnie :mrgreen:
komarsnk
23-06-2011, 11:28
E tam zaraz rosnie .. w HP nic nikomu nie rosnie :mrgreen:
może i lepiej bo byłoby to raczej niezdrowym objawem... :rolleyes:
w HP nic nikomu nie rosnie :mrgreen:
Rośnie - digital ego ;)
ale jak tysiąc pięćset sześćdziesiąty czwarty raz w ogłoszeniu czytam "w komplecie wszystko co fabryka dała", to mi się ulewa...
Ale w czym problem? Przecież to jest konkretny komunikat, sprawdzalny. Nie to, co w ogłoszeniach motoryzacyjnych: nic nie stuka, nic nie puka.
Dominooo
24-06-2011, 04:19
Ale w czym problem? Przecież to jest konkretny komunikat, sprawdzalny. Nie to, co w ogłoszeniach motoryzacyjnych: nic nie stuka, nic nie puka.
o tak, właśnie, bezwypadek, realny przebieg, stan igła... :D
oasisman
24-06-2011, 22:44
o tak, właśnie, bezwypadek, realny przebieg, stan igła... :D
i inne "fakty autentyczne" :-)